woensdag 17 juni 2015

Hobbykamers

Hobbykamer ingericht met Ikea keukenkasten

Wat is de trend voor 2015?


Bijna ieder plaatje of tentoonstelling van een hobbykamer op het internet, is heel veel kasten, een tafel in de midden van de kamer en voor 2015 blijkt dit dat Crea Beas dit een stap verder nemen door een sofa of zo te plaatsen.

Soms heb ik wel de gevoel dat dit TE ver gaat. Is dit echt nodig voor zoveel gedoe? En wat als je geen ruimte hebt? In alle eerlijkheid, meeste van de plaatjes wat je op het internet vinden zijn afkomstig van VS. Daar is natuurlijk veel meer ruimte als wij hier in Nederland hebben.

Heb je een kamer vrij om te gebruiken, nu ja dan is dit zo gedaan. Maar wat als je geen vrij kamer hebt. Dan is dit weer niet zo leuk. Maar creatieve oplossingen zijn er wel.


Is dit nodig om zoveel geld uit te geven?


MI is dit helemaal niet nodig om zoveel geld uit te geven. Probleem is dat daar zoveel bedrijven zijn die weten dat we iets moois willen maken. Dus een groot verscheidenheid, een mooier dan de ander, en prijzen... is om van te schrikken.

Van mijzelf weet ik dit al. Ik ben gewoon niet rijk zo ik moet een heel duidelijke afspraak met mijn portemonnee maken.

Wat is de alternatief?


Tweedehandse kasten 
Kijk bij je kringloopwinkel. Daar vind je soms heel mooie kasten. De geld die opgehaald word door deze winkels gaat dan ook nog voor liefdadigheid. Een hand was de ander. Een ander soortgelijke winkel is Opnieuw en Co. Of die winkelketen al bij u in de buurt is... is best op de internet te kijken.  

Low Budget kasten 
Zekere winkels bied low budget meubilair aan. bv een algehele keuken voor €700 of een algehele kamer voor €300. Dat is nu niet echt bedragen wat ergens van een boom geplukt worden, maar is al een heel groot verschil van bedragen zoals €1200 voor een kamer of €5000 voor een keuken. 

Gratis kasten
Je heb tegenwoordig heel veel sites waar je spullen voor gratis kan ophalen. Drie websites wat ik aanbeveel zijn: GratisOpTeHalenGratisAfTeHalen en GratisAfhalenOnline. Hier kan je vaak een algehele keuken of zelfs ander kasten helemaal kosteloos vinden.

Ja deze valt niet altijd in je buurt, maar als je iets voor niks kan krijgen... wij zijn nu eenmaal Nederlanders toch. 

Rekken
Door zelf rekken op je muur te doen, scheelt je ook heel veel geld. 


Zelf maken of kopen?


Ik ben handig met kasten maken en zelfs ik moet nu en dan eens kijken wat werkt het goedkoopst uit. Zoms is dit voordeliger eerder en kast te kopen dan een te maken. 

Waarom is dat? Gewoon om al die dingen die je er bij moet kopen. Denk niet alleen aan de hout. Je heb ook nog schroeven, geleiders, scharnieren,  houtlijm, verf en belichting nodig en niet eens te denken aan energie die je gebruikt. Een kast met 2 deurtjes en twee laden kan je al makkelijk over de €70 uitwerkt. 

Maar soms heb je bij Ikea of zelfs zoals eerder vermeld bij je kringloop winkel of Opieuw en Co, snel een kast voor €50 of minder. 

Dit hangt af welk look je voor gaat. Wilt je uiteraard een specifieke look, dan is zelf maken of Ikea (of soortelijke winkels) je beste optie. 

Heb je geen voorkeur dan zal ik gewoon bij de Kringloopwinkel kopen.


Welke winkels hebben goedkope kasten?


Zoals eerder vermeld kan je tweedehands kasten kopen bij de Kringloopwinkels of Opnieuw en Co. Ook kan je deze op Gratis af te halen of Gratis op te halen krijgen.

Voor nieuw kasten kan je bij Ikea, Otto of andere online websites kijken.


Welke winkels hebben goedkope spullen voor opberging?


Denk aan winkels zoals Action, Xenos, Big Bazar, Marskramer, Zeeman enz.. Je hoeft niet veel uit te geven voor opberging.


Meer inspiratie op het internet.


Pinterest, Instagram enz.. Heb je zelf een mooi hobbykamer en wilt deze graag delen als inspiratie. Ik zien dit graag.

"Een hobby is een toevlucht, maak er geen frustratie van!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...