woensdag 24 juni 2015

Tips bij aankoop van hobbyproducten


Tip EenAlvorens je start met je hobby.... KOOP EEN NOTITIE BLOK.

Houd die in je handtas. Daarin doet je het volgende:


 • Noteer alles wat je reeds heeft aangeschaft. Leverancier, product naam of code bv 
  Aangekochte Stempels
  Leverancier
  Naam of Code
  Wat kan ik ermee
  Marianne Design
  Clearstamps Baby (EC0108)
  Kleuren, embossen, etc..
 • Maak een verlanglijstje en merk dit af als je dit aankoop en plaats dit bij de reeds aangeschafte producten bv. 
  Verlanglijste
  Leverancier
  Naam of Code
  Wat kan ik ermee
  Marianne Design
  clearstamps Winter  (EC0133)
  Kleuren, embossen, etc..
 • Maak een "Favoriete winkels" met goedkoop spullen pagina en gaan geregeld naar hun websites om te kijken welke specials ze hebben. bv.
  Favoriete Winkels
  Winkel naam
  Waar zijn ze goedkoop in
  Waar is die gelegen
  Action
  Acryl Verf
  Zuid plein
  Knipvellenoutlet
  Stempels, snijmallen etc
  Webwinkel
 •  Een budget pagina. Schrijft er in hoeveel geld je voor jezelf hebt uitgezet voor de aankopen. Noteer ieder aankoop wat je heb gemaakt om zodoende niet over je budget te gaan. bv 
  Budget
  Start bedrag
  Aakope
  Balans
  €50,00
  Action €15,00
  €35,00

  Hema €10,00
  €25,00

Tip Twee

Tip twee is ook niet zo bijzonder, maar dit helpt wel als je in de begin van je hobby bent. Er is zoveel mooie spullen te koop en iedereen trachten je te lokken om meer spullen te kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Let op de volgende
 • Koop niet wanneer je zin hebt geld uit te geven. Kijk of je dit wel nodig hebt.
 • Ga je op zoek naar iets voor Kerst of zo.... Kijk eerst op het websites van je favoriete winkels wat ze in aanbod hebben. Als je eerst op de website kijken heb je tijd om te bezin of je dit toch nodig hebt of wilt je dat gewoon voor in voorraad. Wanneer je in de winkel naar iets kijkt is het vaak zo dat je dit toch kopen omdat je denkt dat je niet zo snel weer daar langs gaat. Is onnodige uitgave.
 • Let er op dat wanneer je iets koopt, dat je dit ook voor iets anders kunt gebruiken. bv. Een stempel van een takje voor Kerst. Kan je deze ook gebruikt in de lente? Dan heb je dubbel zoveel plezier van deze stempel. Heb je een snijmal dat je alleen voor een specifiek doel kan? Op zicht is dat wel leuk, maar hoeveel keer gaat je dat gebruiken? 1 keer, 2 keer? of kan je ook andere vormen ermee?
 • Setjes vs enkele snijmallen
 • Koop eerder setjes in plaats van enkele stempels of snijmallen(Zie afbeelding hiernaast). Zelfde gaat voor verfrollers. Met uitzondering op kwasten denk ik weer anders. Hier is dit beter ze los te kopen in plaats van setjes. Je gebruikt niet altijd al de kwasten in de sets. Losse kwasten is ook makkelijker om de haartjes te testen op buigzaamheid etc.

Kortom. Je spullen moet meermalen gebruik worden anders is die een onnodige aankoop voor je budget. Alles wat je extra koopt breng extra kosten bij voor bv opberging. 

Tip Drie

Nieuw Big shot machine
Tip drie  is heel belangrijk. Wanneer je iets tweedehands aangeboden krijgt, doe je huiswerk. Wat is de nieuw prijs, is er een vervangend product voor de aanbod product. Bv. 
 • Op dit moment is er heel veel elektronische snijmachines in de aanbod omdat er een nieuw een komen die wireless werkt met je telefoon / tablet. De oude een word er geen nieuwe cartridges voor gemaakt. Dan koop je iets ten duurste aan wat niet meer uit te breiden is.  
 • Ook handmatige machines was in de aanbod omdat er een nieuwe Bigshot uitkwam met een langere snijblad. 
Kort om. Soms is dit beter een nieuw machine te kopen. zelfs dan moet je je huiswerk doen om zeker te krijgen of er niet iets nieuws speelt bij de leverancier. Houd de websites in de gaten over nieuwsberichten.

Creatieve Uitruil Kring


Tip vier. 

Begin een creatieve uitruil kring. Wanneer je overbodige spullen hebt, ruil dat met de spullen van je creatieve kring. Zo spaar je wat geld en hebt je altijd iets nieuws in huis. 
"Zelfs Albert Einstein heeft vragen gesteld." 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...