dinsdag 28 juli 2015

Opbergidee - Inktkussens

Naar aanleiding van een eerder idee dat ik op Pinterest had gevonden, heb ik vandaag een cd-rek gekocht bij Opnieuw & Co voor maar liefst € 2,50.
CD-rek als opberging

Er stonden ook andere rekken die ook rond konden draaien, maar ik heb op dit moment niet zoveel inkt dat het verantwoord is om een veel groter rek te kopen. Alhoewel de prijzen wel mee vallen: € 7,50 en € 10,00. Maar ja, nu kom ik ook niet in de verleiding om al te veel inkt te kopen.

Op dit moment gebruik ik cd-doosjes als plankjes, maar binnenkort ga ik aan de slag om een soort laden te maken van hout of plexiglas, met een rand zodat mijn inkt er niet aan de achterkant of de zijkanten afvalt.

Toen ik thuiskwam, wist ik al waarom dit rek in de verkoop stond. Het draaide dus niet. Maar ik ben helemaal niet onhandig... Dus even op zijn kop gezet, het schroefje in het midden eruit gedraaid. De kogeltjes waren ietwat beschadigd en wilden niet draaien, en ook zat het gedeelte dat bovenop de kogeltjes ligt niet vast aan het cd-rek. Dus even 4 gaatjes geboord en het alsnog vastgeschroefd. Vervolgens heb ik met lijnolie (ja, van mijn olieverf) een paar druppels op ieder kogeltje gedaan. De kogeltjes heb ik toen een paar keer in het rond gedraaid. De standaard heb ik weer vastgeschroefd. En? Ja, hij doet het!!

Nu heb ik een leuk opbergkastje voor mijn inkt.Verdere inspiratie op het internet

DIY Distress Ink Pad Storage Spinner Tutorial! ~ Tiffany Doodles Digital Stamps
Doe-het-zelf-inktrekje
Gevonden op Pinterest
This is a cheap CD holder with a CD case in every other slot! You can take out the paper label and color its spine to match your markers, put it back in the CD, and put your markers on the CD shelf.
CD-rekje voor stiften
Gevonden op Pinterest

Leuk doe-het-zelf- rekje voor inkt
Gevonden op  Kimba Slydog


"Als iets niet meer in de mode is, vindt een hobbyist wel een manier om het weer bruikbaar te maken."
Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: Elske Kerkhof

3 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ik heb nu gewoon cd kastjes als "laden" maar ik ga nog bakjes / laden maken die er in passen zodat je dat makkelijker kunt pakken. Ook om te keer dat die inkt er niet achter of aan de zijkanten afvalt

      Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...