maandag 10 augustus 2015

Review: VersaMarker pen

VersaMark inkt is een medium dat niet kan ontbreken bij je hobbyproducten. Dit product gebruik je met "heat embossing", glitter aanbrengen, decofolie, "resist" techniek en nog veel meer.

De VersaMarker pen is ook al een tijdje beschikbaar. De VersaMarker pen is als het ware VersaMark inkt in penvorm en ook kleurloos. Weinig mensen in Nederland weten ervan, daarom heb ik besloten om de pen bij mijn favoriete kraampje in Ridderkerk te bestellen voor een review.

Ik heb er € 2,50 voor betaald, maar de prijs is wisselend, tussen € 2,50 en € 4,05.

VersaMark inkt en VersaMarker pen van Tsukineko



De pen heeft een "kwastpunt" en een "bullet-punt"

De VersaMarker pen is ook bij grote hobbywinkels verkrijgbaar, maar door hem bij het kraampje te kopen ondersteun ik iemand bij wie het niet alleen maar om geld draait. Meestal is het zo dat degene die een kraampje heeft ook je naam onthoudt, weet wat je wilt, en zorgt dat wat jij zoekt klaarligt voor je. Nog echte klantvriendelijkheid.

Tsukineko is de fabrikant van bijna alle producten die ik leuk vind om mee te werken. Het is dan ook geen geheim dat ik enorm onder de indruk ben van de VersaMarker pen.

Wat kun je met de VersaMarker pen? Heel veel en ik heb mijn huiswerk gedaan, dus had ik heel veel om te testen.

Watermerktechniek

Een kenmerk van de VersaMarker pen is dat hij een watermerk achterlaat.

Watermerktechniek
Je hebt dus geen inkt nodig om een schakering donkerder te krijgen.

Varianten van
watermerktechniek
Ook kun je een eigen ontwerp schetsen en iets heel unieks maken.  Op de foto's boven kun je zien dat het eigenlijk beter werkt met heldere of donkerdere kleuren. Op de foto's hier onder kun je zien dat je ook een ontwerp achter een stempel kunt creëren.

Lijnen met VersaMarker pen
Stempel met Memento inkt Morocco

Watermerkkader met een stempel in kleur

Embossing

Je kunt er ook mee embossen. Dat kun je ook met VersaMark inkt, dus waarom dan een pen om mee te embossen. Nou, soms heb je echt iets bijzonders nodig en je hebt er geen stempel van. Nu kun je zelf iets schrijven en/of schetsen en embossen.

holografisch papier met zwart geëmbost

In mijn test heb ik ervoor gekozen om op glad papier te embossen. Ik gebruikte holografisch papier met zwarte embossingpoeder. Heb er wel spijt van dat ik geen antistatisch poeder heb gebruikt. Je ziet namelijk niets wanneer je op glad papier met een achtergrond schrijft, en de embossingpoeder blijft overal aan kleven. Maar ja, dit is nu eenmaal een test en geen kunstobject.

Schaduw aanbrengen

Je kunt met één kleur een variatie van schakeringen krijgen. Door op een gekleurd vel karton met dezelfde kleur inkt te stempelen krijg je twee kleuren. Gebruik dan de VersaMarker pen om schaduw aan te brengen.

Morocco papier, Memento inkt in Morocco
en VersaMarker pen geven 3 schakeringen van dezelfde kleur
Mijn bevindingen

In het algemeen ben ik blij met de VersaMarker pen. Hij is helemaal niet zo duur en je kunt er echt veel mee. Ik kan hem aanbevelen. Maar doe eerst je huiswerk, bekijk filmpjes en oefen vooral.

Binnenkort kom ik met een paar kaarten waarvoor ik de pen heb gebruikt.

YouTube inspiratie




"Neem nooit teveel hooi op je vork. Alleen jij draagt wat je toevoegt."
Editor: Elske Kerkhof

4 opmerkingen:

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===