vrijdag 4 september 2015

Interview: Sandy Allnock (Nederlandse versie)

Voor degenen die deze goedhartige vrouw met de vriendelijke stem niet kennen: je valt met je neus in de boter.

Sandy Allnock... is geen gewone hobbyist en blogger. Met een Bachelor of Arts graad van Frostburg State University en een imponerend CV stijgt ze boven de anderen uit.


Sandy AllnockVan grafisch design, draagbare kunst-design, illustrator, gecertificeerd Copic Marker-instructeur tot oprichter van Operation Write Home. Ze besteedt niet alleen aandacht aan de behoeften van soldaten in het buitenland, maar ze helpt ook in kerken waar deze vaardigheden nodig zijn, geeft leiding aan teams en leert hen hoe ze projecten kunnen creëren. Ze maakt ook deel uit van Toastmasters International.

Een paar illustraties van Sandy Allnock

Colored pencil illustration on black board.©1999 Sandy Allnoc
"Uil" in kleurpotlood door Sandy Allnock

Acrylic painting.©1998 Sandy Allnock
"Wolf" in acrylverf door Sandy Allnock


Bezoek haar website om meer illustraties te zien.Het meest indrukwekkende voor mij als christen is dat ze openlijk God dankt voor haar succes. Bij Toastmasters International heeft ze een filmpje gemaakt dat in mijn hoofd is blijven hangen en ik kan het niet voorbij laten gaan.In 2007 is ze met haar YouTube-kanaal begonnen en ze staat nu op het formidabele aantal van 22.400 abonnees en 1.190.195 views.

Met het bovenstaande in gedachten vond ik het onvoorstelbaar en alarmerend, toen ik haar filmpje "Faithbook 2: Pesten" zag, om te weten dat er mensen in deze wereld zijn die zo vol haat zitten dat ze iemand online pesten. (Zie filmpje hieronder) Kritiek is nodig in het leven zolang het redelijk is en niet voortkomt uit jaloezie of kwaadaardigheid. We leren van kritiek, maar we worden gekrenkt door mensen die niets anders kunnen dan anderen naar beneden halen.
Zonder verdere omhaal... hier is het interview met Sandy.


Interview


HA: Gezien het feit dat je internationaal bekend bent geworden: hoe blijf je zo nederig?

SA: Door elke dag met "mijzelf" wakker te worden! Ik ken de trotse eigenschappen van mijn eigen hart en ik ken mijn fouten en tekortkomingen heel goed, dus ik weet dat ik echt niet nederig ben. Net als iedereen worstel ik elke dag, elk uur, om niet beter over mezelf te denken dan ik zou moeten. Ik doe mijn best om eerlijk te zijn in wat ik deel, zodat ik hopelijk aan anderen laat zien dat ik ook mijn broek aantrek met een been tegelijk, net als zij zelf... en dat ik hen laat zien dat ik niet bovenmenselijk ben op wat voor manier dan ook. Zij kunnen ook prachtige dingen creëren. Er is niets bijzonders aan mij dat het voor hen onmogelijk maakt om ook kunst te maken!


HA: Je bent openlijk christen, ben je geboren in een christelijk gezin of heb je er zelf voor gekozen?

SA: Ik ben in een christelijk gezin opgevoed, maar geboren worden in een religieuze familie maakt je niet religieus, net zoals geboren worden bij McDonalds je geen hamburger maakt. Geloof is een bewuste keus die je maakt, om je vertrouwen voor eeuwig op God te stellen en op hem te steunen voor alles in je leven. Ik heb die keuze voor mezelf gemaakt toen ik in de 20 was, en ik heb nooit spijt gehad dat ik mijn leven in Gods handen heb gelegd... Hij heeft elke dag voor me gezorgd!HA: Hoe zorg je met al je bezigheden voor evenwicht tussen je gezinsleven en je onderneming?

SA: Ik ben vrijgezel en heb geen kinderen, dus ik ben gezegend met extra tijd die ik kan steken in alles wat ik doe. Mijn kunstzinnige levensstijl is gewoon mijn manier van leven: zelfs in tijden van rust zou kunst mijn hobby zijn en mijn vrije tijd vullen. Ik kan mijn geluk niet op, omdat ik mijn geld kan verdienen door iets te creëren! 


HA: Je hebt een Masters graad in kunst, aan welk genre in de kunst geef je de voorkeur en waarom?

SA: Om te bekijken en bestuderen: de meesters van de Renaissance, absoluut! Ik zou uren kunnen doorbrengen in galerieën om licht, schaduw, verfstreken en compositie te bestuderen. En om zelf te maken? Ik ga steeds van het een naar het ander! Ik houd van alles wat kleur creëert... of het nu het inkleuren van gestempelde plaatjes is, het maken van achtergronden, of beeldende kunst in welk medium dan ook. Ik ben het gelukkigst als ik kan doen waarvoor ik op dat moment inspiratie heb.
Aquarel door Sandy Allnock
HA: Heb je weleens kunstwerken tentoongesteld?

SA: Nee, tenzij je afgelopen februari meetelt. Ik bezocht toen het Louvre in Parijs en was aquarelschetsen aan het maken in de beeldenzaal. Heel even hield ik mijn schetsboek in een hoek tegen de muur en nam een foto van mijn "eenmalige tentoonstelling in het Louvre!"

HA: Operation Write Home is een enorm succes geworden, met zoveel andere bedrijven en hobbyisten die deelnemen aan jouw project. Hoe is dat zo gekomen en waarom was het zo belangrijk voor je?

SA: In het begin was het niet de bedoeling dat het een grote organisatie zou worden; aanvankelijk wilde ik kaarten verzamelen van mijn groepje online vrienden, zodat we onze voorraden konden wegdoen en iemand anders blij konden maken met kaarten. Ik had gehoord van een vrouw die een doos had gestuurd naar de eenheid van haar zoon in Irak, en bedacht dat wij hetzelfde konden doen. Ik stuurde onze eerste doos naar een soldaat (een dienstplichtige kaartenmaker!) die heel blij was met de kaarten, en stuurde haar een tweede doos, en een derde. Daarna zei ze dat ze de kaarten niet zo snel konden gebruiken. Ik vond een andere held om ze aan te sturen en moest meer mensen inschakelen, zodat we twee eenheden konden bevoorraden. Toen hadden we weer teveel kaarten en ik zocht meer contacten. Dat ging zo heen en weer totdat we, op ons hoogtepunt, 250 dozen per maand verzonden! Uiteindelijk, toen er minder militairen uitgezonden werden en mensen naar huis kwamen, had het niet langer zin om een grote organisatie voort te zetten, omdat er nog maar weinig kaarten nodig waren. Dus op dit moment worden de werkzaamheden van de organisatie afgerond. De laatste kaarten zijn ontvangen en aan het eind van 2015 zullen de deuren sluiten. Missie geslaagd!HA: Ben je naast Operation Write Home nog betrokken bij andere goede doelen, en waarom is dat goede doel zo belangrijk voor je?

SA: Tot de afwikkeling van de organisatie voltooid is, probeer ik mezelf ervan te weerhouden om nieuwe verplichtingen aan te gaan. Ik zeg "ja" tegen teveel dingen en moet tijd besteden aan het beëindigen van ons werk, voordat ik verder ga. HA: Kun je ons wat meer vertellen over Toastmasters International?

SA: Toastmasters is een internationale organisatie die mensen helpt om hun communicatieve vaardigheden en leiderschapskwaliteiten op te bouwen. Mensen sluiten zich aan bij plaatselijke clubs in hun gemeenschap om te leren in het openbaar te spreken en daarmee te oefenen, en nemen ook deel aan de leiderschapsactiviteiten van de club. Ik geniet al bijna twee jaar enorm van mijn deelname en begeleid nu anderen, terwijl ik mijn eigen vaardigheden verbeter.HA: Je bent een gecertificeerde Copic Marker-instructeur. Wat is je beste advies aan de lezers als ze zich wagen aan zo'n avontuur?

SA: Laten we als eerste "gecertificeerd" apart zien van "Copic Marker-instructeur". Gecertificeerd zijn betekent dat iemand een training van Copic heeft gevolgd; er is geen test aan het einde van die training om te garanderen dat je een bepaald niveau van vakkundigheid hebt bereikt, zodat je kunt lesgeven. Ik heb mensen gezien die zeer vakkundig uit de training kwamen, maar meestal kwamen ze zo ook al binnen; maar veel mensen verlaten de training met een certificaat, terwijl ze nog niet in staat zijn om les te geven. Er zijn een paar dingen die bijzonder nuttig zijn om een succesvolle instructeur te worden: 

1) Uitstekende kleur- en hobbyvaardigheden. Je zult voorbeelden maken voor een winkel om te gebruiken voor het aankondigen van je les; goede voorbeelden zullen leerlingen trekken.


2) Het vermogen om uit te leggen hoe je iets inkleurt. Veel bijzonder goede inkleurders kunnen niet aan iemand anders uitleggen wat ze doen, ondanks hun geweldige vakmanschap. Oefen door aan je vrienden of kinderen te leren hoe je iets inkleurt en kijk of ze je kunnen volgen en begrijpen.


3) Organisatorische vaardigheden. Om les te geven zul je een aantal dingen moeten coördineren: voorraden, kits maken en veel informatie voorbereiden, indien mogelijk ook folders. Je zult pakkende thema's moeten bedenken voor je lessen: seizoensgebonden, een reeks stempels of wat dan ook. Bedenk welke lessen jouw aandacht wekken!


4) Een voorliefde voor de plaatselijke stempelwinkels. Dat is zo belangrijk om gevraagd te worden om door te gaan met lesgeven! Ken de winkel en gebruik stempels en andere artikelen om de winkel te helpen bij de verkoop van een aantal van deze producten. Als ze geen dingen op voorraad hebben die je nodig hebt voor je lessen, werk dan met ze mee aan het maken van voorraadlijsten. Leraren die de winkel ook aan inkomsten helpen, zullen steeds weer gevraagd worden. 
HA: Wat is je grootste prestatie tot nu toe?

SA: Dat is onmiskenbaar dat ik Operation Write Home heb kunnen ontwikkelen tot een organisatie met een opbrengst van een miljoen dollar per jaar! Ik zou me nooit hebben kunnen voorstellen dat het mogelijk was, maar het was echt een zegen om erbij betrokken te zijn. (Ik maak me een beetje zorgen dat ik dat nooit zal overtreffen... en ik hoop dat er in mijn toekomst heel veel andere manieren zijn om de wereld ten goede te beïnvloeden!)HA: Hoe ga je om met kritiek?

SA: Ik ben aan het leren om kritiek die ik online krijg, van me af te schudden; Ik probeer me het verdriet voor te stellen dat er in hun harten moet zijn, zoveel dat het naar anderen toestroomt, en ik bid voor hen. "Offline" kritiek is veel lastiger... mensen die hun grieven persoonlijk uiten. Dat doet zoveel meer pijn, omdat het meestal van de mensen komt die het dichtst bij ons staan. Als het kritiek is die in liefde uitgesproken wordt, zal ik me misschien ongemakkelijk voelen, maar ik zal proberen te leren van de ervaring. Het moeilijkst is het voor mij als mijn karakter naar beneden gehaald wordt door iemand waarvan ik dacht dat dat die me beter kende. Ik merk dat ik me dan afvraag of ik echt zo ben als ze zeggen, of dat ik op de een of andere manier niet goed met hen heb gecommuniceerd, welk deel is mijn schuld... en ik blijf ermee bezig! Maar de laatste jaren ben ik gaan begrijpen dat het nog niet waar hoeft te zijn, alleen maar omdat iemand het zegt. We moeten die dingen laten gaan, in plaats van vast te zitten in het bezig blijven met een incident, omdat ze ons alleen maar tegenhouden. De ander is verdergegaan... en dat moeten wij ook doen!HA: Van welke vakantiebestemming droom je en waarom?

SA: Ik zou het geweldig vinden om een paar maanden door te brengen met het bestuderen van kunst in kunstgalerieën in Europa... Ik zou het Louvre wekenlang elke dag kunnen bezoeken zonder er genoeg van te krijgen. En Rome... er zijn daar zoveel schilderijen waar ik graag goede vrienden mee zou willen worden!HA: Kun je ons iets grappigs en iets serieus over jezelf vertellen?

SA: Grappig: ik ben verliefd geworden op de Copic-kleur Y17 bij een autodealer! Ik was op zoek naar een auto, en mijn 40e verjaardag kwam dichtbij. Ik wist welk model ik wilde en had al een saai maar "volwassen" zilver gekozen als kleur. Op de dag dat ik de auto zou gaan kopen was er alleen een gele auto aanwezig voor een testrit, en de verkoper merkte dat me "oooh" ontsnapte toen ik naar de auto toeliep. We maakten de testrit af en toen we naar het kantoor liepen om de aankoop af te ronden, zei hij: "Dus je koopt de gele, toch?" Ik zei nee, ik had een volwassen auto nodig, omdat ik binnenkort van middelbare leeftijd was. Hij lachte en beschreef het licht in mijn ogen toen ik de gele had gezien. Raad eens wie er thuiskwam met een gele auto? En nu gele muren heeft in de hobbykamer...?
Serieus: Ik ben heel serieus over mijn liefde voor Y17!


"Ontzagwekkend wonderlijk gemaakt! Ps. 139:14"

Disclaimer: Ik ben niet geaffilieerd met Sandy Allnock. Ik heb haar niet betaald voor dit interview en ik krijg er niets voor terug.


Vertaler: Elske Kerkhof 

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Zij is ook een prachtig vrouw. Ik voel me geïnspireerd wanneer ze iets doet. Altijd een goede les in haar video's.

      Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...