maandag 21 september 2015

Review: Demo Creations fabric sticker sheets

Ongeveer twee weken terug kocht ik bij de Action een aantal producten, maar ik krijg nu pas de kans om reviews te schrijven. 

Een van deze producten is Demo Creations fabric sticker sheets. Deze zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 8 in A5-formaat. Iedere sticker heeft een eigen ontwerp.

Ik heb twee pakjes gekocht voor € 0,79 per stuk.

Demo Creations fabric sticker sheets

Natuurlijk ga ik jullie mijn bevindingen geven na tests die ik heb gedaan.


Tests


Kun je de sheets snijden met een snijmachine?

Helaas... Het antwoord is nee, maar wel ja voor het hobbymes.

Links: Snijmachine is niet succesvol
Rechts: Hobbymes is succesvol

Ik heb een superscherp rolmes in mijn snijmachine en dat gaf alleen een rillijn op het rugpapier. Maar de stof zelf snijdt voor geen meter.

Omdat het mes van mijn snijmachine van hetzelfde materiaal is gemaakt als snijmallen, heb ik die niet geprobeerd.

Maar ik ben daar niet gestopt met de test voor het snijden. Ik pakte mijn hobbymes en snijmat, en Eureka! Dat kan wel.

Op het plaatje hierboven (rechts) zie je dan ook op het afgesneden stukje de rillijn die achtergelaten is door de snijmachine.

Zelf denk ik dat je alleen rechte lijnen moet snijden. Vormen snijden gaat wat moeilijker als gevolg van het weefpatroon.Kun je erop stencilen? 


Hier heb ik ervoor gekozen om de test te doen met Memento Dye inkt (mijn favoriete inkt) en de V7 kwast.


Links: Memento Dye inkt, stencil en V7 kwast
Rechts: Resultaat

Je legt gewoon je stencil waar je dat wilt, en dan strijk je met de kwast over je inktkussen en vervolgens strijk je met de kwast over je stencil heen.

Ik heb wel een blunder gemaakt door met een waterpenseel de vogels lichter te maken. Memento inkt is natuurlijk een dye inkt op waterbasis, dus die loopt uit als je er water over doet. En op stof gaat het natuurlijk nog meer uitlopen.

Zonder het waterpenseel was dit wel een succes.Kun je er op stempelen?

Hier heb ik ervoor gekozen om de test te doen met Memento Dye inkt en een stempel van Hema en als alternatief met Nellie Snellen pigmentinkt.

Links: Stempel op stempelblok met Memento Dye inkt
Midden: Resultaat van stempel met Memento Dye inkt
Rechts: Stempel op stempelblok met Nellie Snellen pigmentinkt met resultaat


Op zich lukt het wel met Memento Dye inkt. Het ziet er niet slecht uit, maar als je het van dichtbij bekijkt kun je wel ziet dat de inkt uitloopt. Ga je dus voor een aquareleffect, dan is dat goed, maar voor de perfectionist zal dit waarschijnlijk niet het juiste medium zijn om te stempelen op de fabric sticker sheets.

De pigmentinkt gaf niet zo'n duidelijke afdruk. Het kan natuurlijk zo zijn dat mijn inkt niet meer nat genoeg is, of dat de kleur niet de juiste keus was om te gebruiken. Maar de pigmentinkt loopt niet uit.


Kun je erop schrijven?

Hier heb ik mijn Stabilo pennen geprobeerd, met als alternatief een pigment gelpen.

Links: Stabilo pennen
Midden: Resultaat Stabilo pennen
Rechts: Metalic pigment gelpen met resultaat


In alle eerlijkheid.... Stabilo pennen..... NEEEEE niet doen, dat loopt te veel uit. Ik kan nogmaals zeggen dat mediums op waterbasis niet goed werken op deze stickers. Ik heb ze niet getest, maar ik denk dat je hetzelfde effect gaat krijgen met alcoholstiften.

De pigment gelpen deed het goed. Die kan ik wel aanbevelen. Maar let er wel op dat alle pigmentinkten of -pennen een tijdje nodig hebben om goed te drogen.


Kun je de stof kleuren?

Als laatste heb ik met Memento Dye inkt geprobeerd de stof te kleuren door mijn inktkussen er overheen te wrijven. Zo lukt het wel. Nogmaals beging ik de blunder om de stof met water te bespuiten zodat de inkt meer uitliep. Maar deze keer wilde ik dat effect.

Links: Memento inkt op stof met water bespoten.
Rechts: Water heeft invloed op de lijm en het rugpapier.


Het spuiten van water op de stof gaf wel een mooi spijkerbroekeffect. Maar het heeft wel invloed op de lijm en het rugpapier. Dit ziet je op het plaatje. Zorg dat je rugpapier geheel droog is voordat je het probeert te verwijderen. Als je dat doet voor het helemaal droog is, gaat het schilferen. Dat zie je op het plaatje hierboven.Plakt het wel?

Natuurlijk is een van tests of het wel plakt, het zijn stickers toch?

Geplakt op zwart karton

Nou, ik kan zeggen: behalve het met water bespoten stuk, plakt het goed.

Let er wel op dat stof makkelijk vervormt wanneer je het van het rugpapier af haalt. Dat ziet je op het plaatje hiernaast.

Mijn aanbeveling is dat je eerst een gedeelte losmaakt en dan plakt, en stelselmatig het rugpapier verwijdert terwijl je de sticker plakt.


Zelf heb ik het niet getest, maar aangezien het zo goed plakt op karton, ben ik ervan overtuigd dat het ook op glas en hout zal plakken.


Mijn bevindingen


Gelet op de tests die ik heb gedaan, de vervorming van de stof bij het verwijderen van het rugpapier en daarbij dat het niet met snijmallen te snijden is, heb ik er weinig aan.

Ideeën zijn er veel. Je kunt bijvoorbeeld een doosje of glas ermee bewerken. Met Project Life kunt je een boek maken en deze sheets gebruiken voor de omslag. Wellicht plaklint ermee maken of strookjes op een kaart.

Ik denk zelfs dat er veel hobbyisten zijn die een leuk idee kunnen bedenken.

Maar voor mij? Ik heb er niet zoveel aan. Was wel prettig om ermee te werken en wellicht zie je het terug in een kaart of project, als ik wat meer tijd heb gehad om meer ideeën op te zoeken.
Zoals altijd blijft het je eigen keus of je het wilt proberen of niet.


"Zoeken naar ideeën is de helft van het plezier van de hobby"

Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: Elske Kerkhof

2 opmerkingen:

 1. leuke review,ik vind de stof er leuk uit zien,maar het was inderdaad fijner geweest als het met snijmallen tegebruiken was,omdat bv een quiltkaart te amken,dus de blokjes uit te kunnen stanzen.
  het nadeel wat je zegt dat de stof vervormd,maakt dat ik het niet zou kopen,want dan krijg je nooit nette figuren..
  bedankt voor de leuke review...
  groetjes Holly.
  ps eerst al mijn emails doowerken, en dan stuur ik een email....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. is goed Holly. Ja die quiltkaarten gaat niet lukken want dit rafelt ook. Heb ik niet in de bericht geschreven. Maar in zijn geheel is die goed te gebruiken.

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...