donderdag 24 september 2015

Review: Made by Me Printed adhesive cork

Ja, daar ben ik weer met een review over een product van de Action.

Kurk stickervellen

Deze keer wel een leuk product. Ik ben er zo enthousiast over dat ik het nu al kan aanbevelen voordat ik de tests deel. ;)

De kurk is verkrijgbaar in een boekje van 10 vellen (15 x 15 cm), 5 designs en je kunt ze gebruiken als sticker. De vellen zijn ongeveer 1 mm dik.

Dit boekje kost € 1,69.

De fabrikant is Quality Toys Group BV uit Berkel Enschot.

Je kunt er veel meer mee dan ze alleen als sticker gebruiken, dus heb ik wat extra technieken geprobeerd.


Zo, nu kan ik aan de slag met de tests.TestsStansmachine en snijmachine

Gestanste kurk
Kan allebei.

Het mes van de snijmachine gaat met alle gemak er overheen en je krijgt een heel mooie rand.

Met de snijmallen moet je toch even wat meer doen. De mallen snijden de kurk in zijn geheel, maar kunnen helaas niet door het rugpapier snijden. Ik heb het zelfs met twee extra kartonnen erbovenop door mijn stansmachine gerold, maar de snijmal kan alleen een bepaalde dikte snijden. Wil je de vorm gebruiken die je uitgesneden hebt, dan kun je die er zo uithalen als een etiket. Wil je echter het negatief, dan moet je het rugpapier even doorsnijden met je hobbymes.Plakt het wel?

Geplakt op karton

Ja, het plakt heel goed. Als je het eenmaal hebt geplakt komt het ook niet los.

Op de foto hiernaast zie je de randen van de stans. Die zien er uit alsof het niet mooi is uitgestanst. Dit probleem los je op door met een vijltje of een schuurblokje eroverheen te gaan.

Omdat het zo goed plakt is het ook leuk te gebruiken voor de inlegtechniek. Weet je niet wat de inlegtechniek is? Dat is een techniek waarbij je dezelfde mal gebruikt met meerdere kleuren kurk (origineel met karton / papier). Met het plaatje hiernaast als voorbeeld kun je bijvoorbeeld een groene boom in het midden inleggen.
Kun je glitter erop gebruiken?

Glitter ingewreven op de lijm van de kurk

Weer is het antwoord JA.

Na het weghalen van het rugpapier doe je glitter op de lijm en vervolgens wrijf je dit in.

De glitter zit goed vast en komt er niet af.

Dit effect zorgt dan dat je heel veel mogelijkheden hebt.

Let wel op!! Als je deze techniek wilt gebruiken met woorden, moet je de snijmal aan de kant van het rugpapier plaatsen. In dit geval heb je dan wel de mogelijkheid dat de snijmal er niet helemaal doorheen stanst. Je zult hiervoor wellicht je hobbymes nodig hebben.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om lijm aan de bovenkant van de kurk aan te brengen en daar je glitter op te doen. Probleem ook opgelost.

Kun je erop stempelen en embossen?


Stempel en embossingJa, dat kan allebei.

Ik heb gekozen voor Memento Black Tuxedo Dye inkt. Die stempelt duidelijk en geeft niet af.


Met dezelfde stempel heb ik met VersaMark inkt gestempeld en wit embossingpoeder erover gedaan en met mijn heat tool gesmolten.

Beide zijn zeer duidelijk en ik ben er erg tevreden mee.


Kun je erop kleuren en schrijven?

Links: Stabilo pennen op waterbasis
Rechts: Pigment gelpennenJA! Kan allebei.

Bij pennen op waterbasis zou ik gaan voor de lichtere kleuren, omdat de donkere kleuren er allemaal bijna zwart uitzien. Rood, oranje en lichtgroen heb ik getest voor lichtere kleuren. Donkergroen en donkerblauw kun je bijna niet van elkaar onderscheiden.

Met de pigment gelpen gaat het ook goed. Op het plaatje kun je het goud en zilver niet zo goed zien, maar in werkelijkheid is dat goed te zien.Kun je erop aquarellen?


Royal Talens aquarelverf op kurk
Ja, dat kan.

Mijn aanbeveling is om nat op droog te aquarellen. Wanneer je water op kurk spuit, gaat het uitzetten en dat kan van invloed zijn op de vorm van de kurk.

Ook leuk om erbij te zeggen.... als je erop kunt aquarellen, kun je er ook met acrylverf op werken. Want die is ook op waterbasis.

Let wel op!! Het is niet aan te bevelen om met olieverf of alcohol op kurk te werken. Ook moet je erop letten dat de kurk goed droog is om schimmel te voorkomen. Dus even je heat tool gebruiken om het goed te drogen wanneer je natte mediums erop gebruikt.Mijn bevindingenNaar aanleiding van bovenstaande tests ben ik zeer onder de indruk. De prijs in aanmerking genomen is dit een product dat heel handig is bij je hobbyprojecten. Je kunt 3D-effecten aanbrengen op je kaarten. Je kunt erop schilderen en schrijven. Het kan door zowel stansmachine als snijmachine gesneden worden.

Enige nadeel is dat de vellen allemaal een motief hebben. Ik had het leuk gevonden als ze ook verkrijgbaar waren zonder plaatjes (ik weet wel dat dit bij hobbywinkels verkrijgbaar is, maar niet voor deze prijs).

Van mij een algehele aanbeveling. Maar zoals altijd blijft het eigen keus.


"Kurk is niet alleen voor wijn bestemd"


Disclaimer: Ik ben niet geaffilieerd met Quality Toys Group BV. Ik heb voor deze review alles zelf aangekocht. Ik krijg geen vergoeding voor deze review.

Editor: Elske Kerkhof

2 opmerkingen:

 1. hoi Sandie,wat had je in gedachten wat je ermee zou gaan doen toen je het kocht?
  ik heb alleen kurk gebruikt op kaarten,de gewone dunne vellen,als lid op een jar...en als kurk op een wijnfles..verder rijkt mijn fantasie niet ben ik bang,,,,
  Dus ik ben nieuwsgierig toen jij dit kocht wat je ermee in gedachten had om te maken....?
  Als ik iets koop zie ik altijd wat ik ermee wil doen...
  groetjes Holly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen ik dit voor eerst zag dacht ik dat je er alles van kan doen. Naamplaatjes op de tafelschikken bij een formele diner. 3D toppers op kaartjes, Kerst ornamenten. Dat ging door mijn gedachten, maar toen ik begon met de tests dacht ik om iets weer te geven met wat ander kunstzinnige ideeën.

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...