woensdag 2 december 2015

Knutseldag 30-11-2015

Wekker gaat af, kinderen klaarmaken voor school. Snel opruimen na het ontbijt, naar je werk. Terug naar huis, even een paar minuten voor de hobby, o wacht even, de kids zijn alweer op weg naar huis, alles opbergen voordat ze thuiskomen. Eten voorbereiden, kids helpen met huiswerk, naar sportvereniging, even lekker met manlief op de bank een tv-programma kijken. Keuken opruimen, kids naar bed. Je kijkt op de klok... 23:00. Is er weer niks van gekomen.

Ja, velen van ons herkennen zich hierin. Daarom is het zo belangrijk om eens in de zoveel tijd een knutseldag met vrienden of familie te regelen. Je kunt je uitleven in wat je leuk vindt om te doen, zonder steeds alles te moeten neerleggen om iets anders te doen.

Nu hadden we zo'n dagje op maandag. Mijn nicht, schoonzus en ik. Het idee was dat iedereen iets zou doen wat zij leuk vindt om te doen, maar waar ze niet zo vaak de kans voor krijgt.

Sieraden 1. Armband 2. Ketting 3. Oorbellen
Mijn schoonzus is echt goed in sieraden maken, maar met twee drukke zoons en een baan heeft ze niet altijd de gelegenheid om even tijd voor zichzelf te nemen.

Met twee zoons en een dochter en veel extra hooi op haar vork voor goede doelen, schoolactiviteiten en correctiewerk voor mijn blog heeft mijn nicht ook niet altijd vrije tijd om iets voor zichzelf te maken. Ze is ook iemand die ervan houdt om doe-het-zelf-projecten te doen.

De dag begon even wat onzeker, omdat op het treinstation niet zo goed aangegeven is waar je naartoe moet voor de juiste bussen. Dus mijn nicht had vertraging omdat ze de bus niet had gehaald. Maar dat kwam wel goed.

Bewerkte blikken 1. Organza en lint 2. Lint, vlinderstickers en plakkralen
3. Figuur ingeboord en blik geverfd met verfspray
We zijn even met zijn drieën naar kralen gaan zoeken. We zijn alle winkels afgegaan bij mij in de buurt. Xenos, Hema, Op = Op, Wibra, Intertoys, Zeeman... We kwamen tot de ontdekking: wanneer je iets niet nodig hebt is het overal in overvloed te vinden. heb je het nodig... tja... niet te vinden.

Alleen bij de Zeeman heeft mijn schoonzus kralen gevonden. Niet helemaal wat ze wilde, maar het kwam toch goed van pas.

O, wat was het een leuke dag. We noemden de dag "Knutseldag", maar eigenlijk moeten we de naam veranderen in "Zo-moet-het-dus-niet dag". Er was het een en ander niet zo goed ingeschat, maar we konden er lekker om lachen. Eigenlijk moest het juist zo'n dag zijn. Een dag om lekker te lachen, te genieten en je geen zorgen te maken over van alles en nog wat. Gewoon een "geniet"dag.

Bewerkte flessen 1) Met gesso en acrylverf
2) Met organza en lint
Het werd ook een soort workshopdag voor veiligheid. Niet dat ik me eraan hield, want ik heb wel de warme lijm van het lijmpistool over mijn hand gekregen. Wat deed dat pijn... maar doe wat ik zeg en doe vooral niet wat ik doe, hahaha...

O, heb ik al verteld dat ik juf ben geworden... hihihi. "Nee, houd je hand niet zo tijdens het boren..." "Je moet minder verf op een kwast doen zodat de verf er niet afdrupt." Zo is het nu eenmaal. Iedereen heeft zijn eigen sterke punten.

En een heel belangrijke tip voor zo'n dag... als je met verf gaat werken: kijk naar de droogtijd... Mijn nicht had bedacht dat ze één blik wilde verven, maar we hebben niet gekeken hoe lang de verf moest drogen. Het blik staat dus nog steeds bij mij omdat we het niet konden afmaken, hihihi... Dat doe ik dan als verrassing voor haar en ik zal het, wanneer we weer bij hen op bezoek komen, als cadeau meenemen.

De dag werd afgesloten met lekker samen eten en iedereen wegbrengen naar het station en naar huis.

Deze dag is wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

Hier is een video met een impressie van wat we op deze dag hebben gedaan.

"Maak tijd om even met een groepje iets voor jezelf te doen"


Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: Elske Kerkhof

1 opmerking:

  1. Wat een leuk idee,en zo fijn dat jullie zo'n mooie dag samen hadden,samen.
    Genieten en delen is zo belangrijk...en lachen natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...