zaterdag 30 januari 2016

Laatste groet met een diepere gedachte

Liefde kent echt geen grenzen, geen kleur, geen geloof, geen seksuele voorkeuren..... noem maar op. Liefde is niet bestemd om een barrière in het leven te zijn, maar juist voeding voor de geest.

Vandaar deze kaart. Aanvankelijk zou ik geen uitleg geven en alleen even mijn gedachtegang en emoties uiten, maar ik kreeg een verzoek om toch een uitleg te doen.

Geïnspireerd door de ontijdige dood van mijn oom

Op 29 januari werd ik geconfronteerd met het nieuws dat een oom van me besloot een eind aan zijn leven te maken. Schokkend was dat om aan te horen, want eigenlijk was hij een man met een hart van goud.

Op een bepaalde manier was het wel te verwachten. Mijn oom was homoseksueel. In een land als Zuid-Afrika was de aanvaarding van homoseksuele mensen (nog) niet zo ver gevorderd, maar dat wordt langzamerhand beter. In mijn kinderjaren was het natuurlijk een taboe en was je het uitschot van de maatschappij. Je werd door familie onterfd en vrienden verstootten je.

Mijn oom was van beroep steward en ik herinner me nog de cadeaus die we van hem kregen van overal ter wereld. Als kind zie je altijd het goede in mensen. Ik heb nooit kunnen begrijpen waarom iedereen zo rot tegen hem deed.

Toch is er een les uit te leren. Wees goed voor mensen, aanvaard ze om wie ze zijn. Voordat het te laat is.


Uitleg


Wat heb ik gebruikt?


 • Basiskaart (crème)
 • Papier met gescheurde rand
 • Memento Dye inkt (variatie van kleuren)
 • Stencil van een hartje
 • V7 kwast
 • Pen (stempel kan ook)
 • Afplaktape
 • Score-plaatZo heb ik het gedaanIk rilde de basiskaart zodat ik deze dubbel kon vouwen. De afplaktape plakte ik op de rillijn om de achterzijde van de basiskaart inktvrij te houden.

Gescheurd papier diagonaal op kaart
Het papier met gescheurde rand legde ik diagonaal op de kaart. Ik smeerde de kwast in met inkt (ik begon bij de lichtste kleur) en veegde over het papier totdat ik tevreden was met de kleur. Je kunt hiervoor waarschijnlijk ook de blending tool gebruiken, maar zelf denk ik dat je daarmee niet hetzelfde effect krijgt. Vervolgens legde ik het gescheurde papier wat verderop op de kaart en begon hetzelfde proces met een andere kleur. Dit deed ik totdat ik klaar was met de achtergrond. Voor een speels effect heb ik de scheurlijn niet iedere keer op dezelfde plaats gedaan.

Afgeplakte hartjesstencil 
Ik had al een hartje dat gestanst was, waarvan ik het negatief kon gebruiken. Ik plakte wat papier om de zelfgemaakte stencil heen, zodat ik geen inkt kreeg waar ik dat niet wilde. Het hartje plaatste ik waar ik het wilde op de achtergrond, nam mijn inktkussen en smeerde dat direct op het papier. Ik koos voor twee bijpassende kleuren in één hartje. Dat deed ik totdat ik drie hartjes had. Daar is geen reden voor, alleen dat dit alles was wat op de kaart paste.

Ik heb er zelf voor gekozen om de hartjes zo te plaatsen dat ze een beetje over elkaar heen gingen.

Omdat ik geen stempel heb die zegt wat ik zeggen wilde, heb ik ervoor gekozen om de tekst met een pen te schrijven. Maar je kunt natuurlijk ook een stempel gebruiken die past bij Valentijnsdag.

Kaart is klaar.

"In een wereld vol diversiteit is het goed om je eens te verdiepen in de gevoelens van een ander, en niet vast te houden aan de verschillen"

Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: Elske Kerkhof

2 opmerkingen:

 1. Sandie Gecondoleerd met het verlies van je oom,zo erg dat hij zo geleden heeft onder de vooroordelen van anderen....
  Ik ben het zo met je eens,met de quote ,en met het feit dat er aan liefde geen grens is...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Holly. Ik kan alleen nu niet veel meer zeggen want dit praten erover maakt me erg emotioneel. Dan zeg ik wellicht iets die een ander kunt kwetsen.

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...