vrijdag 29 januari 2016

Review: Lifetime spuitfles & My Time Creative Lifestyle aquarelpapier

Zo, dit is de eerste keer dat ik een review schrijf over twee producten in één bericht. Aangezien de producten goed samen werken, vond ik het een goed idee.

Eigenlijk was ik nieuwsgierig naar het My Time Creative Lifestyle aquarelpapier, maar ik heb veel meer gekocht, dus er komen nog meer reviews.


Links: Lifetime spuitfles   Rechts: My Time Creative Lifestyle aquarelpapier

Papier voor de test
Dit aquarelpapier is te koop bij Action voor € 1,59 per boek met 12 vellen papier (20,3 x 25,4 cm). Het papier is vooraf geëmbost en met folie bewerkt. Het enige dat je zelf moet doen is water en aquarelverf toevoegen naar eigen inzicht. Er zijn ook twee varianten van het papier. Beide bieden leuke plaatjes, maar alle tekst is in het Engels. Voor mijn review heb ik heel gepast een papier gebruikt met de bewoording: Let's make better mistakes tomorrow.

Het tweede product is de Lifetime spuitfles. Iedere keer als ik naar de Action ga kijk ik ernaar, en deze keer heb ik hem gewoon gekocht. Hij is te koop voor € 0,69. De fles is verkrijgbaar in een variatie van kleuren, is van aluminium en heeft een inhoud van 200 ml.


Tests


Lifetime spuitfles

Lifetime Spuitfles
Eerst dacht ik dat de fles veel groter was dan de normale sprayflesjes van Etos en wellicht een beetje onhandig zou zijn. Het tegendeel is waar. De fles is niet zwaar (zelfs gevuld) en ik had geen moeite om hem vast te houden.

De spraykop heeft een draaifunctie, zodat je zelf kunt bepalen of je een echte sproei of een harde straal wilt. Dat vond ik natuurlijk dé bonus van deze aankoop.

De spuitfles is makkelijk te vullen omdat hij een redelijke opening heeft.

Het enige nadeel zou kunnen zijn dat je niet kunt zien hoeveel water er nog in zit. Maar dat maak voor mij niet uit.

Ik heb de spuitfunctie uitgetest op het aquarelpapier (dat ik ook in deze review bespreek) en dit gaat mijns inziens fantastisch.

Ik vind deze spuitfles echt een aanrader!!


My Time Creative Lifestyle aquarelpapier

Ik ben zeer verrast door dit aquarelpapier. Een tijd terug heb ik ergens anders aquarelpapier gekocht van 180 gram en dat gaat heel snel bobbelen, bovendien was het nogal duur.

My Time Creative Lifestyle aquarelpapier

Maar voor € 1,59 vind ik dat het papiergehalte van dit papier van Action echt goed is. De verpakking belooft dat het papier glad opdroogt, daarom heb ik het getest zonder het vast te plakken. De hele tijd had ik geen enkele bobbel en het papier krulde niet eens. BONUS!!! voor de verspreiding van de kleur. MAAR!!! bij het opdrogen gaat het papier wel krullen. Was te verwachten. Dus plak het gewoon af met afplaktape en dan zou je dat probleem niet moeten hebben.

Als je graag wilt aquarellen maar niet altijd weet hoe je moet beginnen, zijn deze vooraf geëmboste ontwerpen met folie naar mijn mening een leuk begin.

Ik vond het papier goed waterbestendig en zelfs de vertakking van de verf ging goed. Je kunt heel fijne vertakkingen krijgen of een meer vloeiende kleur.

Links: Vertakkend    Rechts: Vloeiend

De plaatjes zijn niet echt bestemd voor kaarten, maar meer voor decoratie in een lijst of zo. Toch is er wat papier met kleinere plaatjes dat je kunt uitknippen of stansen voor op een kaart.

Dit papier kan ik ook echt aanbevelen.


"Kleur je leven met creativiteit"


Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: Elske Kerkhof

3 opmerkingen:

 1. Hoi Sandie,ik doe dit gewoon zelf,emboss met witte embossing..of clear embossing poeder stempels en heat set it..and dan heb ik het in het voormaat dat ik wil voor de kaart..
  zo'n sprizer heb ik van een leeg flesje van de Weleda deodorant ,goed schoongemaakt en toen gevuld met water..zo'n mooie mist geeft dit,en nog een andere zat ook eerst wat anders in,die vernevelt het water iets anders...
  leuke review..wat ga je ermee doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja dat kan, maar voor mensen die net veel stempels hebben is dit een goede alternatief. Dit is iets die nu vaak te zien is door fabrikanten zoals Stampin'Up. Die hebt nu zelfs kaart dat vooraf embost zijn.

  Sommige van de paginas heb er echt mooie woorden en zo dat ingelijst kunnen worden en dat ga ik dan ook doen en als cadeaus weggeven. Andere hebben kleinere plaatjes dat ik wel op een kaart kan gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...