vrijdag 8 januari 2016

Technieken: stempelen in spiegelbeeld

De meesten van ons hebben wel een paar (of meer) stempels in huis. Dat levert soms een probleem op: hoe kun je met je stempel nu in spiegelbeeld stempelen zonder nóg een stempel te hoeven kopen?

Nu, ik heb even gezocht naar manieren om bestaande stempels te gebruiken om in spiegelbeeld te stempelen.
Dat kwam eigenlijk doordat ik een video zag op YouTube van Maureen Wong. Maureen werkt graag met de MISTI, maar er zijn natuurlijk andere manieren om hetzelfde effect te krijgen. Heb je zelf een MISTI of soortgelijke stempelhulp, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. De video van Maureen zie je verderop in dit bericht.

Zelf heb ik een video gemaakt met 4 manieren om in spiegelbeeld te stempelen.

Een korte uitleg over wat je in de video zult zien:

1. Stempelen achterop een andere stempel. Wat veel mensen vergeten, is dat de achterkant van een stempel als het ware een tweede stempel is.

2. Stempelen op vershoudfolie. In de video heb ik alleen de verkeerde manier laten zien, maar een oplossing voor dit probleem is: gewoon iets met veerkracht tussen je vershoudfolie en acrylblok plaatsen, of stempelen op een stempelmat of iets anders dat veerkracht heeft.

3. Verpakkingszakjes voor kaarten. Zijn van plastic en makkelijk neer te leggen. Let er wel op dat ze makkelijk wegglijden.

4. Dikkere plastic verpakking (het soort dat je met een schaar open knipt). Is hard, maar toch een beetje buigbaar. Beter te gebruiken als afdruk bij aquarelverf.

Zelf vond ik techniek 1 en 3 de beste en die zal ik bij voorkeur gebruiken.Bericht geïnspireerd door YouTuber Maureen Wong:

"Alles heeft meer dan één doel"

Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: Elske Kerkhof

2 opmerkingen:

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...