maandag 22 februari 2016

Hobbyruimte gaat op zijn kop..... Deel 1

Nou, ik was weer een tijd stil. En NEE, ik ben niet gestopt, daarvoor vind ik hobbyen veel te leuk.

Ik ergerde me de afgelopen tijd heel erg aan mijn hobbyruimte en ben van start gegaan om dingen om te gooien en plannen te maken om deze ruimte voordeliger in te richten.

Mijn chaotische hobbyruimte

Nu is het zo dat ik weinig werkruimte heb en dat vind ik vervelend. De kasten die ik heb zijn van dien aard dat je weinig indeling zelf kunt bepalen, met als nadeel dat het er rommelig uitziet.

Om meer ruimte te creëren ga ik absoluut geen nieuwe kasten kopen, maar de huidige kasten ga ik op een onconventionele manier gebruiken.

Ik wil graag een werkoppervlak waarbij ik kan staan, dat ook voor het maken van video's en foto's gebruikt kan worden.

Deel een van dit project is dan alles uitruimen en overtollige kasten uit elkaar halen. Het hout van deze kasten wordt natuurlijk wel gebruikt in mijn project voor rekjes en zo meer.

De brede kast gaat geheel plat op de zijkant. Die heeft ook de juiste hoogte en is lang genoeg om werkruimte te creëren.

Deel twee van dit project wordt de indeling van de ruimte binnenin de kast.

Inspiratie voor de indeling van de kast
Foto 1 van hearthandmade
Foto 2 gevonden op Pinterest 
Foto 3 van lindahomeiswheremyheartis 

Deel drie van dit project wordt de toevoeging van de video set-up en ook de fotokast. Ook de verlichting die ik ga gebruiken wordt zelf gemaakt om bij het interieur en de ruimte te passen.

Deel vier van dit project wordt de afwerking van de muur. Zoals het nu is, is de wand in een bruingrijze kleur geverfd en dat vind ik op zich nog steeds een mooie kleur.

Inspiratie voor het palletwandpaneel
foto van Home Adore

Alleen wil ik die kleur als accent hebben en niet meer op de hele muur. Daarom heb ik besloten de muur te bekleden met pallethout, met hier en daar openingen voor mooie "shadow boxen" met belichting.

Over deel twee, drie en vier zullen binnenkort berichten verschijnen.

Ik denk dat ik veel van dit project ga genieten en dat ik jullie als lezers kan inspireren met dit project.

"Een kast hoeft niet altijd op zijn poten te staan"

Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: Elske Kerkhof

4 opmerkingen:

 1. Succes met deze klus. Ben benieuwd naar het eindresultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ben super benieuwd naar het eindresultaat!!!
  mijn kamertje is echt klein,veel kleiner dan bij jou,ik denk 2 meter breed bij 2.60 lang,nou er past super veel in...allemaal Ikea spullen super handig en niet duur,de meeste kasten heb ik al 31 jaar,de Billy's en ze blijven goed ook na veel keer van plaats te zijn vehuisd,ze hebben in alle kamers gestaan,en staan nu allemaal hier...er is steeds wat bijgekomen over de jaren,ligplanken,dozen,alles is in wit/creme dat houd het licht en erg fijn om in te werken....met wat licht houten accenten.
  Waar ik op werk zijn keukenwerkbladen waren erg goedkoop,en daar kastjes onder met laden,alles Ikea!
  veel succes hoor!
  groetjes Holly.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn kamer is ongeveer 3,5 bij 2,5 en dit dien ook als kantoor, dus van deze kamer kan ik alleen een muur gebruiken en ook mijn losstaande bureau. De andere bureau is van mijn man. Ikea heeft echt leuke spul, maar ik gebruik eerst alles wat ik zelf thuis hebt eerdat ik ga kopen. ;)

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...