maandag 7 maart 2016

Hobbyruimte gaat op zijn kop... Deel twee

Zoals jullie al weten, ben ik druk bezig om mijn hobbykamer te veranderen. Voor de planning hiervan verwijs ik jullie naar deel een van dit project.

Het uitruimen en demonteren van de kasten nam heel veel tijd in beslag. Ik kwam er tijdens dit proces achter hoeveel onnodige dingen ik nog had waarvan ik helemaal niet wist dat ik ze had. Dus meteen weg naar de schuur.

De planning voor de rekken in de kast werd wel een puzzelspelletje. Na het demonteren heb ik de brede kast op zijn zij gedraaid. Zo kon ik naar eigen voorkeur de kastindeling plannen.

Het enige probleem dat ik had was dat er twee rekken reeds ingebouwd waren. Deze wilde ik niet demonteren. Het was eerst lastig om de indeling te plannen, maar toen het idee er eenmaal was ging het prima.

Kast op zijn zij gedraaid

Halverwege met de indeling van de rekken


Ik moest er natuurlijk ook voor zorgen dat de rekken waterpas kwamen te staan. Dat deed ik met de waterpas en met bevestigingsmateriaal.
Gaatjesmal en bevestigingsmateriaal
Ik heb het geluk dat mijn man bij een metaalbedrijf werkt en als ik iets nodig heb voor bevestiging of om als mal te gebruiken, kan ik altijd bij hem terecht. Om ervoor te zorgen dat de gaten op de juiste plaats geboord zouden worden, heb ik een mal gevraagd waar alle gaatjes op een bepaalde afstand van elkaar geplaatst zijn. Deze mal kan ik ook voor andere projecten gebruiken.
Verder heb ik de rekken met haaks bevestigingsmateriaal gemonteerd.

Vervolgens heb ik het papierrek dat ik een tijd terug maakte, wat kleiner gemaakt. Het rek heeft nu maar drie kolommen en is helemaal gevuld met met vakjes voor papier. Voor uitleg hoe ik het originele rek heb gemaakt verwijs ik je naar het bericht: Opberging: Papieren rek


Voor optimale opbergmogelijkheden had ik eerst het idee om een heleboel losse laden te maken om losse spullen in op te bergen. Gezien mijn reumaprobleem wist ik dat al het boren en zagen mijn handen en rug niet onbelast zou laten. Daarom ging ik eerst bij de Action kijken voor bakken, maar hier zou ik allemaal verschillende kleuren krijgen en dat vond ik niet zo fijn.

Ik besloot toen een beetje meer geld uit te geven om bakken van IKEA te halen. Ik koos voor bakken van de Tjena serie.

Dozen van de Tjena serie
Ook verkrijgbaar met motieven

Nu hebben de bakken die ik heb gekocht niet allemaal hetzelfde motief, maar de kleuren zijn goed op elkaar afgestemd en passen ook bij het interieur van mijn hobbyruimte.

Voor € 37,00 heb ik heel veel bakken kunnen kopen en aangezien dit het enige geld was dat ik uitgaf voor de kast zelf, vond ik dit een verantwoorde uitgave.AfvalbakkenOok heb ik nu ruimte achter mijn deur gecreëerd voor de afvalbakken.

Ik heb namelijk één bak voor plastic en één voor afvalpapier. Eén bak staat op de vloer, en voor de andere heb ik twee houten balkjes gemonteerd, één aan de muur en één aan de kast. De tweede bak rust nu dus daarop. Eerder had ik de bakken onder in de brede kast staan, maar dat was in het zicht en ook niet altijd makkelijk om netjes te houden. Nu zijn ze helemaal uit zicht, want de deur staat altijd open.

Binnenkort komen er ook bakjes voor gebruikte batterijen en lege verftubes. Deze mogen namelijk ook niet bij het gewone afval.Ik ben superblij met mijn nieuwe hobbykamer tot zover. Er is nog het een en ander dat ik moet afmaken. Als dat klaar is, zal ik dit bericht bijwerken met wat ik heb gedaan en met close-up foto's.

Deel drie (belichting) komt binnenkort, maar deel vier (wandpaneel) komt veel later. Ten eerste moet ik wachten op droog pallethout. Ten tweede moet ik mijn lichaam even laten rusten.


"Luister naar je lichaam tijdens een groot project en neem rust wanneer nodig."

Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: Elske Kerkhof

3 opmerkingen:

 1. Ziet er super mooi uit...kun je nog wat foto's dichterbij laten zien,ik ben nieuwsgierig....en wil het graag allemaal zien,
  zelfs als ik op de foto klik kan ik het niet groot zien..
  Heel knap wat je al gedaan hebt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Holly. Als het goed is zijn de foto's nu in een grotere formaat.

   Verwijderen
 2. Hoi Sandie de foto's zijn ietsje groter ,maar ik zou het graag van dichtbij willen zien,ikd enk dat je dan andere foto's moet maken...
  Het ziet er super mooi en netjes uit nu,daar houd ik zo van en jij,maakt het je blij zoals het er nu uitziet?
  groetjes Holly.

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...