vrijdag 15 april 2016

Review met uitleg: Craft Sensations Colour-In Contour Stickers

Ik kwam erachter dat mijn reviews bijna allemaal over het merk Craft Sensations gaan... Maar dat komt doordat de producten bijna allemaal van de Action komen. En wat hebben ze leuke spullen daar... hahaha...


Deze review is dan ook niet anders. Ik zag de Colour-in Contour Stickers in het schap liggen en wist eerst niet wat ik daarmee zou kunnen doen, maar toen nam mijn creatieve denken het over.

Craft Sensations Colour-in Contour Stickers
Nu ben ik even op internet gaan zoeken, maar veel uitleg over de stickers is niet te vinden. Dus gewoon maar op mijn eigen manier uitzoeken.  


Op het eerste gezicht lijkt het veel op Hobby Dots. Maar dat is het niet. Het werkt wel op dezelfde manier. Haal het patroon van het rugpapier en plak dit op je karton. Daar houdt het op.


De stickers zijn gemaakt van contourplastic. Een dun plastic dat meestal gebruikt wordt voor reclame op bussen of zo. Nu is dit materiaal beschikbaar voor de hobbywereld in de vorm van stickers die je kunt gebruiken om in te kleuren.


Bij de Action vind je meerdere pakketjes. Ik heb deze pakketjes gekozen:
 • Bloemen en Vlinders
 • Doilies
 • Zeedieren en schulpen
 • Vakantie
Hoewel sommige pakketjes leuk zijn voor kinderen, geldt dat niet voor allemaal. De meeste pakketjes bevatten heel veel gedetailleerde patronen en als je niet voorzichtig bent kunnen die al kapot gaan voordat je ze geplakt hebt.


Waar je op moet letten is dat sommige figuren aan elkaar vast zitten. Dat maakt het moeilijk om de stickers eraf te halen. Maar ik ben erachter gekomen dat het veel makkelijker gaat als je de sticker hier en daar los snijdt met een hobbymes.
Tip: Voor de stickers heb ik de raad gevonden van Els van Elizabeth Craft Designs. Ze vermeldde dat de stickers makkelijker verwijderbaar zijn als je sticker rond de patronen weghaalt. Het werkt inderdaad veel makkelijker om dan het plaatje eraf te halen.
Ik heb er nu al twee kaarten mee gemaakt en vind beide op hun eigen unieke manier mooi. Ik geef ook meteen uitleg over hoe ik de kaarten heb gemaakt. Aan het einde geef ik dan mijn bevindingen.


Kaart 1 - Moedersdag

Moederdag kaart
Voor deze kaart heb ik gewoon een kader afgeplakt met schilderstape.

Ik plakte de sticker van mijn keuze binnenin het kader.

Alle kleuren bij deze kaart heb ik gedaan met Craft Sensations inkt.

Met een natte penseel heb ik het papier nat gemaakt en vervolgens kleur aangebracht om de achtergrond te creëren.

De bloemen en vlinder heb ik ingekleurd.

Na verwijdering van de sticker liet ik de witte lijnen zoals ze waren. Dat gaf een echt leuk effect.

Met een penseel schreef ik “Moeder” erop en met Stabilo stiften tekende ik lijnen om het kader heen.
Kaart is klaar.Kaart 2 - Verjaardag


Bij deze kaart geef ik een stap-voor-stap uitleg met foto's erbij.

Verjaardagskaart 

Hier zijn een paar stappen voor nodig. Ik begin met de achtergrond.


 1. Plak je kader af met schilderstape. Let er wel op dat je de tape even op je broek plakt zodat die wat minder krachtig op het papier plakt. Dit voorkomt dat je papier scheurt. Maak de binnenkant van het kader nat met water. Niet druipend nat, maar nat genoeg om de kleur te laten verspreiden.
 2. Breng inkt van Stabilo Pen 68 stiften aan op een glasplaat/ acrylblok. Neem met een waterpenseel kleur op en dep die op het vooraf nat gemaakte gedeelte.
 3. Droog de achtergrond en verwijder de schilderstape. Als je de tape verwijdert, doe dat dan schuin. Dat vermindert de kans op het scheuren van je papier.

 1. Plak nu de de contoursticker van je keuze op het papier. Met een groen en rood aquarelpotlood (kan ook met andere kleuren) trek je de buitenkant van de sticker na.
 2. Met de Stabilo stiften en een waterpenseel breng je kleur aan op de binnenkant van de sticker.
 3. Verwijder nu de sticker. Je kunt er ook voor kiezen om de sticker erop te laten zitten, maar persoonlijk vind ik het eindproduct zonder sticker mooier.

Nu kun je met de waterpenseel en aquarelpotloden verder gaan om de witte gedeelten bij te werken. Omdat de inkt van de Stabilo stiften in het papier trekt, kun je verder werken met water zonder dat de rest reageert.

Als laatste kun je een stempel aanbrengen of in je eigen handschrift iets schrijven.


Mijn bevindingen


Ik vond de stickers echt leuk. Er zijn veel mooie motieven bij voor zowel volwassenen als kinderen.

Voordeel is dat je echt mooie afbeeldingen kunt creëren.

Ook kun je de plaatjes naar eigen keuze samenstellen door met een hobbymes gedeelten weg te halen en andere toe te voegen. Dat heb ik gedaan bij kaart nr 2.

De stickers kunnen op drie manieren gebruikt worden. De omtrek, het werkelijke motief of de negatiefstukjes. Je kunt met transfer sheets de negatieve stukjes die achterblijven eraf halen om op je papier te doen.

Nadeel is dat sommige figuren veel details hebben, wat het moeilijk maakt om de stickers aan één stuk van het rugpapier af te halen. Daar moet je veel geduld en een stevige hand voor hebben.

Ook is het plastic waarvan de stickers gemaakt zijn, zo dun dat het scheurt na gebruik. Dus eigenlijk bestemd voor eenmalig gebruik. Maar voor de prijs is dat best te doen.

Je kunt kinderen er gerust mee laten werken, als je zelf de figuren plakt.

Tenslotte zit ik zelf in tweestrijd, ik vond de stickers echt leuk om mee te werken, en gezien de vele mogelijkheden is het toch een aanwinst en een koopje. Maar ik heb niet zo’n vaste hand (trillingen), dus gaan de fijne details bij mij snel kapot. Ik zal wat ik heb gekocht gebruiken, maar zelf zal ik de stickers niet meer aanschaffen. 

Jij vindt de stickers misschien ook leuk om mee te werken. Dus gewoon proberen en zelf beslissen.


"Ondanks lichamelijke beperkingen is het altijd leuk om iets te proberen… Niet omdat het moet, maar omdat het kan."

Auteur: Sandie van der Graaf
Editor:  Elske Kerkhof

2 opmerkingen:

 1. Ik heb zo ook gebruikt, maar op glitterfolie gekleefd. Mooi resultaat

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja glitterfolie geeft idd mooi resultaten. Bedankt voor de tip.

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...