vrijdag 27 mei 2016

Aquarellen met Brusho

Ik weet dat ik de laatste paar dagen heel veel heb gedaan met Brusho, maar dit product is zo uitgebreid te gebruiken dat het niet allemaal in een bericht past.


Vandaag wil ik jullie laten zien dat het ook mogelijk is om met Brusho te aquarellen. Je kunt zelf bepalen hoe donker je de kleur wilt.

Kaart met gebruikte producten

Ik heb alles gefilmd, dus als je de geschreven uitleg niet goed kunt volgen, kun je gewoon de video bekijken.


Voor de achtergrond heb ik tissuepapier in kleine stukjes geknipt. Deze heb ik op mijn aquarelpapier gestrooid. Ik wilde wel veel wit overhouden, dus heb ik het een beetje geconcentreerd in het midden op het papier gedaan. Ik spoot de stukjes tissuepapier nat met water en wachtte tot ze droog waren. Daarna heb ik ze verwijderd.


Als inkt koos ik StazOn Jet Black inkt, omdat deze heel goed tegen water kan.


Als stempels heb ik een tekststempel gekozen van Marianne Design: Eline's Words en van Craft Sensations: Clear Stamps and Cutting Dies de bloemen. Voor de bloemen heb ik een vel A4 kopieerpapier twee keer dubbelgevouwen en ze toen uitgestanst met de bijbehorende snijmal. Dat gaf me vier maskers van iedere bloem, zodat ik de bloemen over elkaar heen kon stempelen. Na gebruik heb ik de maskers samen met de stempels opgeborgen, zodat ik ze later nogmaals kan gebruiken.


Voor aquarellen heb ik een plastic palet gebruikt. Voor iedere kleur Brusho heb ik twee bakjes naast elkaar gebruikt voor een donkere en lichte schakering. Ik spoot er water bij. Met een penseel van Crelando (nr 4 rond) bracht ik met de lichte schakering een onderlaag op de bloemen aan. Vervolgens creëerde ik een bovenlaag met de donkere schakering.


Om de lijnen en schaduwen te accentueren koos ik voor Steadler Pigment Liners in 0.05 mm, Stabilo 68/94 en een Hybrid Gel Grip DX gelpen in wit.


Om de kaart af te maken bevestigde ik het aquarelpapier met scoretape op een basiskaart en knipte de overhangende randjes weg.  


Kaart is klaar.


Video


Niet lachen om mijn eerste spraak video ;)"Net zoals wij ons kunnen aanpassen aan de meeste omstandigheden, is er de mogelijkheid dat producten met meerdere andere producten gemengd kunnen worden."


Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: Elske Kerkhof


Disclaimer: Alle producten in dit bericht zijn door mijzelf aangekocht.

8 opmerkingen:

 1. Wat een mooie achtergrond met dat tissuepapier, is dat hetzelfde als crepepapier? Leuk om je stem te horen en een super uitleg over hoe je de kaaart gemaakt hebt. Ik ben blij je blog gevonden te hebben, zoveel goede en leuke tips en ideeën, dank je wel Sandie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Carla,
   Crepepapier is wat anders maar je kan dat ook gebruiken voor zo een achtergrond omdat dit ook een hoge pigment gehalte heeft. Maar de kleuren is dan veel harder. De Crepepapier voel alsof die textuur heeft.

   Tissuepapier lijkt op heel dun verpakkingspapier en geeft met water een meer pastelachtige kleur. De Tissuepapier voelt aan zoals gewone papier met een gladde oppervlakte.

   Ook hartelijk bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
 2. Hoi hoi Sandie,
  wat een leerzaam filmpje weer!
  Weet je, ik vind het leuk om je stem daarbij te horen
  en in combinatie met de achtergrondmuziek vind ik heel relaxt
  om naar te luisteren.
  Het resultaat is geweldig, echt een mooie aquarelkaart!!!!
  Liefs en groetjes van Martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Martha,
   Graag gedaan. Ik was er even bang dat de muziek mensen zouden afschrikken maar had veel complimentjes gekregen. Zelf vond ik ook dat rustige achtergrondmuziek mensen de gelegenheid geven rustig te luisteren. Dan is mijn accent goed te begrijpen.
   Bedankt voor de compliment.
   groetjes
   Sandie

   Verwijderen
 3. Prachtige kaart en leuke video..!
  Fijn om je stem te horen , je legt alles erg duidelijk uit...
  Brusho is echt super leuk poeder,en zo veelzijdig....
  ik vin dhet zo leuk hoe jij al een paar keer het tissue papier hebt gebruikt...ik denk hier nooit aan,maak de achtergronden met distress inkt,of Brusho..
  als ik een keer bij de Action ben moet ik het ook kopen,want het geeft een prachtig effect...
  Ik kijk uit naar meer van je video's ....,denk wel dat het veel werk is...
  Groetjes Holly.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Holly, haha dit blijft bij de stem. meer dan dat denk ik niet eens aan...
   Over de Brusho... ben ik nog lang niet klaar mee. Er komt nog een paar video's erover. Eerst aankomende week naar Craft Sensations en kijk wat ze voor review heeft.
   Tissuepapier en ook de Crepepapier is zeer gevarieerd te gebruiken. Kan je ook bij Wibra, Xenos, Action en andere Budgetwinkels vinden. Hobbywinkels ook maar daar is dit wat duurder. De voordeel van Hobbywinkels is dat je dit in meer kleuren kunt kopen dan bij de budgetwinkels.
   De video's zijn idd veel werk. De stemopname en beeldopname loopt apart van elkaar. Editing van de video gaat wel, maar kost tijd op op te slagen en dan weer op te laden op youtube. Maar dat is nu eenmaal deel van mijn blog... hahahah (en stiekem vind ik dat ook leuk te doen)
   Groetjes
   Sandie

   Verwijderen
 4. prachtige stem, mooi filmpje en heerlijk met niet te dure spullen met daarbij anders dan anders te gebruiken
  dikke pluim voor je

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Jacqueline. De blijdschap is groot als ik iemand kan inspireren. ;)

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...