dinsdag 21 juni 2016

Kaarsen versieren

Na mijn review van het nieuwe Embossed Cardboard van Craft Sensations, kreeg ik zoveel ideeën dat ik in mijn slaap al een uitleg gaf... hahaha, letterlijk. Mijn man zei dat ik tegen hem praatte in mijn slaap.

Dus dan moet ik het wel doen, toch. Ik wil namelijk testen hoe het op kaarsen bevestigd kan worden.


Kaarsen met versieringen


Opgelet!!! 
  Kaarsen met doorsnede van 8 cm, 7 cm en 6 cm
  alleen voor uitlegdoeleinden. 

 • Alleen voor uitlegdoeleinden maak ik gebruik van kaarsen met een doorsnede van 6 cm, 7 cm en 8 cm. Gebruik voor dit soort creativiteit ALTIJD een kaars die een grotere doorsnede heeft, als je graag kaarsen brandt in huis.
 • Ga je dit thuis proberen of wil je een kaars als cadeau weggeven? Gebruik dan géén kaarsen met een doorsnede kleiner dan 10 cm, tenzij de kaars in een glazen potje zit. De versieringen zijn van papier en als dit met de vlam in aanraking komt, kan het ontvlammen.  Persoonlijk raad ik aan om een kaars te gebruiken van ongeveer 10 cm doorsnede. In dit geval heb je altijd een barrière tussen de vlam, de warme was en de versieringen.
 • In sommige gevallen werk je met warme was, dus moet je de nodige voorzorgsmaatregelen treffen om geen brandwonden te krijgen.


Je moet eerst het embossed cardboard buigbaar maken. Gebruik je vingers of een rond voorwerp om de randen te buigen. Als je dat niet doet, is het veel moeilijker om het embossed cardboard op zijn plaats te houden. Je heb dan overal randjes die omhoog komen.

Iedereen weet dat je was kunt gebruiken om iets vast te plakken. Daarom bedacht ik dat ik allereerst wilde testen of het embossed cardboard gewoon zo op voorverwarmde was zou blijven plakken.

Embossed Cardboard geplakt met
voorverwarmde was

Het is wel te doen. Met een heat tool verwarm je de kaars op de plaats waar je de figuur wilt plakken. Zodra de was glimmend wordt, breng je de figuur erop aan en houd deze op zijn plaats totdat het blijft plakken. Ga je meerdere figuren plakken, dan moet je er wel op letten dat je niet iedere keer met de heat tool de plaatsen verhit waar reeds een figuur geplakt is, anders komt die weer los.


Het nadeel is dat je een randje overhoudt dat er anders uitziet dan de rest van de kaars en dat vond ik niet mooi. Je kunt dit natuurlijk weghalen, maar de bedoeling is niet om de hele kaars te smelten. Ook heb je de mogelijkheid dat het embossed cardboard alsnog los komt als de kaars warm wordt.

Het ziet er wel mooi uit, maar ik vond het randje helemaal niks. Daarom ben ik gaan kijken naar een alternatief. Je kunt met Modpodge servetten op een kaars aanbrengen. Zelf heb ik geen Modpodge in huis, maar wel Creapatch (verkrijgbaar bij de Action). Dit heb ik gebruikt voor mijn volgende test.Embossed Cardboard geplakt met Crea Patch

Vershoudfolie is hier je vriend. Smeer de achterzijde van het embossed cardboard in met Crea Patch / Modpodge en bevestig het op de kaars. Vouw de vershoudfolie stevig om de kaars heen. Dat houdt de figuur op zijn plek totdat de Crea Patch / Modpodge helemaal droog is.


Als de Crea Patch / Modpodge droog is, kun je de vershoudfolie verwijderen. Om het af te maken kun je de volgende techniek gebruiken...

Een tijdje terug heb ik een uitleg gegeven hoe je tijdelijke tattoos kunt gebruiken op verschillende achtergronden. Daarom wilde ik dit nu ook op de kaarsen proberen.

Kaarsen versierd met tijdelijke tattoos
De tijdelijke tattoos zijn ook leuk te gebruiken om deukjes in de kaarsen te verbloemen. Omdat je de transfer doet met water, is het mogelijk om het transferpapier in de deukjes te doen en zo zie je deze bijna niet meer terug. Deze tattoos kun je ook gebruiken in combinatie met de embossed cardboard figuren die ik eerder in dit bericht heb besproken.

Ook zijn splitpennen/ brads leuk om te gebruiken als een bijgaande afwerking van de versieringen.

Product informatie
  Craft Sensations Brads (splitpennen)

 • Is van het merk Craft Sensations en beschikbaar bij de Action.
 • Verkrijgbaar in 6 pakjes. Elke verpakking bevat vier verschillende tinten en twee groottes splitpennen.
 • Is te gebruiken op bijna alle oppervlaktes.
 • Leuk te gebruiken als accenten en bevestigingen.Als je de splitpennen in de was drukt, kan het gebeuren dat de was een beetje gaat verkruimelen. Dit kun je heel makkelijk oplossen door er met je heat tool even snel overheen te gaan. Dan smelt de was vanzelf weer.

Afwerkingen met brads / splitpennen

Je kunt echt van alles gebruiken om kaarsen te versieren. Denk bijvoorbeeld aan een mooi servet achter zo’n kader op de kaars.


Het embossed cardboard en de tattoos kun je allebei ook op glas plakken. Dus als je een kaars hebt die in een glazen potje zit, is het geen probleem om die te versieren. Maar er zijn uiteraard veel meer mogelijkheden dan alleen wat besproken is in dit bericht. Probeer het eens op canvas, hout en metaal (blikjes).


Veel plezier als je het thuis gaat proberen.


"Probeer producten soms ook op alternatieve manieren te gebruiken. Dat pakt vaak leuk uit."


Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: Elske Kerkhof

4 opmerkingen:

 1. leuk gedaan....het is toch wat..dat je zo met je blog bezig bent in je slaap....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahaha dis alleen de afgelopen tijd hoor. Komt wel weer rust in mijn hoofd. Mijn man heeft binnenkort 3 weken vrij dan moet ik genoeg berichten hebben om te delen.

   Verwijderen
 2. Oh ,dus je bent vooruit aan het werken?
  Ga je nog ergens naar toe...in de vakantie?
  (je mag natuurlijk ook vakantie op je blog nemen.....,als het teveel gedoe geeft....)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weet nog niet of we echt weggaan maar wil wel mijn dagen open houden voor geval dat... :)
   Vakantie van jullie nemen? dat meen je toch niet... hahaha

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...