donderdag 2 juni 2016

Review: Craft Sensations Clear Stempels Everyday reeks

Let op: De producten in dit bericht zijn gesponsord door Craft Sensations voor een review. Ik ontvang hiervoor geen financiële vergoeding. De producten zijn wel gratis aan mij geleverd, maar dat heeft geen invloed op mijn bevindingen. Ik geef altijd een eerlijk oordeel, dat gerelateerd is aan de prijs waarvoor het product in de winkel ligt.


In iedere reeks stempels van Craft Sensations zijn 6 stempelsets verkrijgbaar. De stempels zijn altijd te combineren met elkaar of met vorige stempelsets. Dat vind ik een bonus.

Craft Sensations Everyday stempelreeks

Deze stempels zijn al een tijdje verkrijgbaar bij de Action voor € 0,69 en niet meer overal te vinden. Ze zijn wel te vinden op Amazon en Ebay, maar dan moet je wel verzendkosten betalen.

Ik wil jullie niet al te nieuwsgierig maken, maar de volgende reeks wordt al verwacht bij Craft Sensations en ik kan niet wachten.

Zoals ik al zei zijn er 6 stempelsets  beschikbaar. Ik ga ze afzonderlijk bespreken.

In elke set zitten veel stempels en je kunt bij meerdere stempels ook de achterzijde  gebruiken. Voor de review heb ik alleen de achterzijde van de kaders gestempeld met Memento Black Tuxedo inkt. Voor de rest van de stempels heb ik StaZon Jet Black inkt gebruikt.

Tips:
  • Als je de stempel op het acrylblok plaatst, let er dan op dat er geen luchtbel gevormd wordt. Dat kan effect hebben op je afdruk.
  • Gebruik bij de achterzijde van de stempel soms andere technieken om de inkt aan te brengen. Ik verwacht dat de smeer- en de draaitechniek mooi zullen werken bij de kaders.
  • Bij de meeste van deze sets is er de mogelijkheid om een scène op te bouwen.
  • Ze zijn te combineren met de vorige reeks stempels (zonder én met snijmal).
De kaders van deze reeks geven een soort geschetst effect. Dat vind ik echt leuk, want als je dat met stiften, potloden of dergelijke bewerkt kan het heel mooi uitpakken.

De Eiffeltoren-set lijkt me ideaal om ook voor Vaderdag te gebruiken.


Eiffeltoren-stempelset

Deze set bestaat uit:
  • Kader (12,7 x 6,5 cm)
  • Eiffeltoren (6,6 x 3,6 cm)
  • Twee brillen (1,5 x 4,5 cm en 0,9 x 2,5 cm)
  • Twee hoeden (1,8 x 3,5 cm en 1,3 x 2 cm)
  • Twee snorren (1,1 X 3,5 cm en 0,7 x 2,1 cm)

Bij de snorren en hoeden moet je wel goed opletten dat je de stempel goed insmeert met inkt, anders kan de afdruk gespikkeld overkomen.

De Eiffeltoren zelf heeft heel veel details, maar die stempelde erg goed.

De uil-set vind ik zo schattig.

Uil-stempelset

Deze set bestaat uit:
  • Kader (14 x 9,1 cm)
  • Uil ( 6,5 x 4,5 cm)
  • Twee bloemen (2,5 x 2,5 cm en 2 x 2 cm)
  • Twee blaadjes (2,5 x 2,5 cm en 2 x 2 cm)

De ballonnenmeisje-set is leuk te gebruiken om een scène op te bouwen.

Ballonnenmeisje-stempelset

Deze set bestaat uit:
  • Kader ( 11,5 x 8,2 cm)
  • Meisje met ballon ( 7 x 3 cm)
  • Grasveld met sprieten en bloemetjes (2 x 7 cm)
  • 4 bloemen (2,5 x 2,5 cm, 2 x 1 cm, 3,2 x 0,5 cm en 3 x 0,5 cm)

Met de nodige verbeelding kun je echt leuke scènes creëren, maar ik denk ook aan verjaardagskaarten, folietechnieken, cameotechnieken. De mogelijkheden met deze set zijn eindeloos.

Bij de boeket-stempelset heb je mogelijkheden om het kader uit te breiden met de bijhorende decoratieve krullen.

Boeket-stempelset

Deze set bestaat uit:
  • Kader (14,1 x 9 cm)
  • 4 decoratieve krullen (2 x 1 cm en 2,5 x 1,2 cm, beiden mét spiegelbeeld)
  • Boeket ( 7,2 x 5 cm)

De decoratieve krullen kun je ook gebruiken bij de vlinder-set hieronder door ze als verlenging aan het einde van de vleugels te stempelen.

Geen reeks is compleet zonder vlinders, toch.

Vlinder-stempelset

Deze set bestaat uit:
  • Kader (9,2 x 7,7 cm)
  • 5 vlinders (4 x 6,7 cm, 2,7 x 2,2 cm, 2,7 x 3,6 cm, 2,4 x 4 cm en 2,7 x 2,6 cm)
  • Twee decoratieve krullen (2 x 1,6 cm, ook een spiegelbeeld)

Eerder in dit bericht gaf ik de tip om ervoor te zorgen dat je geen luchtbel tussen de stempel en het acrylblok hebt. Hier zie je wat ik ermee bedoel. Als je kijkt naar de eerste grote vlinder die ik stempelde, kun je op het lichaam van de vlinder zien dat er een luchtbel was. Ik heb de stempel gewoon verwijderd en nogmaals op het acrylblok gedaan en bij de tweede stempelafdruk was het weer goed.


De vogel-set is een van mijn favorieten van deze reeks. Ik heb namelijk een alfabet-set die goed bij de vogel zal passen. Dat komt door het doodling-effect dat je krijgt bij de stempelafdruk.


Vogel-stempelset

Deze set bestaat uit:
  • Kader (11 x 9 cm)
  • Vogel (3,5 x 7 cm)
  • 3 bloemen (3 x 3 cm, 2,5 x 2,5 cm en 2 x 2 cm)


Bij de vorige reeks was het niet te doen om te embossen en daarom wilde ik bij deze set twee van de stempels testen, waarvan ik dacht dat ze niet goed zouden embossen.

Geëmboste details
Hier ben ik zeer verrast. Hoewel de stempels heel veel details hebben, lukt embossen wel.

Ik ben erachter gekomen dat je voor het schoonmaken van de stempels moet opletten welk schoonmaakmiddel je gebruikt. Normaal gebruik ik verdunde allesreiniger om mijn stempels schoon te maken. Dat deed ik deze keer ook, maar het mengsel was wat minder verdund dan normaal, dus mijn stempel werd wit. Dat had geen invloed op de stempel, want ik heb meteen geprobeerd of hij nog stempelde en dat doet hij nog goed.

Mijn bevindingen


Ik ben zeer verrast dat Craft Sensations leest wat men denkt over de producten. Ze nemen de nodige kritiek mee in hun volgende reeksen en producten.

Bij de vorige reeks waren de stempels wat aan de kleine kant, maar bij deze reeks zijn de stempels veel groter, wat je dan meer mogelijkheden geeft qua technieken.

Waar ik echt blij om ben is dat de reeksen met elkaar te combineren zijn. Hoewel het verschillende thema's zijn kun je ze toch met vorige reeksen en ook met elkaar combineren.

De stempelafdrukken zelf zijn goed. De prijs is goed. Wat kan ik nog meer zeggen? Gewoon doen.

"Doe maar goedkoop, dan heb ik meer in mijn portemonnee om leuke spullen te kopen"


Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: Elske Kerkhof

9 opmerkingen:

  1. Wat een leuke stempels!!
    goed afdrukken is voor mij een prioriteit.....ben benieuwd als ik weer naar de Action ga..(kom er niet zo vaak,is voor ons best wel ver weg...in het dorp hier zit er geen)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is dit zeker. De afdrukken is echt goed, en de combinaties tussen de reeksen alsook de sets binnen in reeks is goed te doen.
      Moeten we een keer afspreken dan kom je hier op visite, dan doe we een dagje Action.... ;)

      Verwijderen
  2. zit de Action in Ridderkerk?
    net opgezocht ,zag bij de Ridderhof...wist ik niet..
    met de auto gaan we paar keer per jaar naar de Action in Rotterdam...Berlagestraat '235...,als ik weer een keer ga fietsen met mijn moeder naar Ridderkerk ga ik zeker kijken...,we hebben pas een workshop gedaan in T Hobbyschuurke...vond ze erg leuk,ik ook,dus willen we nog een keer doen..Kost maar 3 euro...,om een kaart te maken en duurt zo'n 1 1/2 uur...
    Sandie ik vind het erg lief aangeboden,van het op visite komen.....,maar dat geeft mij erg veel stress.....,(zo wie zo naar dingen toe gaan...)Ik hoop dat je het begrijpt....,is voor mezelf al moeilijk te begrijpen...Ben eigenlijk gewoon het liefst thuis in mijn eigen omgeving...Ik heb de kaart vrijdag op de post gedaan,hoop dat je hem gisteren hebt gehad??? Groetjes Holly.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. JOh geeft niet Holly, ik weet toch hoe dit zit met je gezondheid... ;) Ik snap dit wel.

      Verwijderen
  3. is de kaart aangekomen?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Holly, ja ik had hem pas uit de postbus gehaald. Prachtige kaart. Dankje!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi hoi Sandie,
    leuke uitleg van de stempels,
    ik ga nog al eens naar de Action in Breda, dat is ongeveer 15 km bij mij vandaan, ik zal er als ik wat tijd vind weeer eens naar toe gaan!
    Liefs van martha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze sets is al bijna allemaal uitverkocht, als je nu medio Juli gaat dan is de nieuwe reeks weer beschikbaar. Begin juli krijg ik weer van CS de nieuwe reeks voor review dan hebben jullie een idee hoe dit er uitziet.

      Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===