vrijdag 10 juni 2016

Review: Craft Sensations - Every Day Kraft Collection Paper Pack

Let op: De producten in dit bericht zijn gesponsord door Craft Sensations voor een review. Ik ontvang hiervoor geen financiële vergoeding. De producten zijn wel gratis aan mij geleverd, maar dat heeft geen invloed op mijn bevindingen. Ik geef altijd een eerlijk oordeel, dat gerelateerd is aan de prijs waarvoor het product in de winkel ligt.

Van Craft Sensations kreeg ik de Every Day Kraft Collection Paper Pack voor een review.

Achter: Every Day Kraft Collection, Voor: Papercraft Designs

Het gaat om bedrukt kraftpapier van 30,5 x 30,5 cm met een gewicht van 180 gram. Het is zuurvrij en de collectie bevat 24 ontwerpen. Deze grootte is leuk voor scrapbooking, maar voor kaarten zou ik toch een kleinere weergave met dezelfde 180 gram in de schappen willen zien.

Helaas is Every Day Kraft Collection op dit moment alleen in Engeland beschikbaar, (binnenkort ook in Nederland), maar er is wel een soortgelijk boek in kleinere uitgave bij de Action te vinden. Papercraft Design Mix & Match is ook van Craft Sensations. Dit boek bevat wel papier dat veel lichter is in gewicht (dunner papier). Het bestaat uit 30 vellen met 10 verschillende ontwerpen.

Omdat ik het grote boek heb gekregen voor een review heb ik me hierop geconcentreerd.

Ik probeer altijd dingen uit die je normaal gesproken niet zou doen met producten. Daarom heb ik nog wat producten gehaald bij de Action, waaronder de Highlighters with Liquid Ink en Metallic gel roller ball pens van Demo Creations.

Eerst wilde ik kijken hoe de Metallic gel pennen zouden werken op het kraftpapier. 

Metallic gel roller ball pens van Demo Creations

Op het plaatje zie je dat ik twee technieken heb geprobeerd.

De eerste was rechtstreeks met de pen op het papier kleuren. Dat vind ik zo gaaf! Het lijkt veel op een glitterpen zoals Wink of Stella.

De tweede manier was met de pen op een papierpalet krabbelen en vervolgens de kleur met een waterpenseel op het papier aanbrengen. Dit is een zachtere kleur, maar er wordt nog steeds een glittereffect gecreëerd.

De Highlighters with liquid ink hebben me ook verrast.

Every Day Kraft Collection gekleurd met Highlighters with liquid ink

Hier heb ik met de highlighters rechtstreeks op het papier gekleurd. Je hebt minder kleuren tot je beschikking, maar het mengt goed op het kraftpapier.

Verder bedacht ik dat ik ook de Lamy Aquaplus verf wilde proberen, omdat het kraftpapier tot dusver goed met water werkte.

Every Day Kraft Collection gekleurd met Lamy Aquaplus verf

Ik heb met een waterpenseel de verf rechtstreeks uit de napjes opgenomen en op het kraftpapier aangebracht. Ik ben erg onder de indruk. Vermenging van de kleur ging goed.

Ook probeerde ik met mijn Creacolor Karmina kleurpotloden te blenden op het kraftpapier.

Every Day Kraft Collection gekleurd met Creacolor Karmina kleurpotloden

Hier ben ik ook blij mee. Hoe kan het ook anders, deze kleurpotloden gebruik ik op aanbeveling van Oleg Melekhov (een kunstenaar uit Rusland).

Maar behalve kleuren zijn er natuurlijk ook andere technieken die je kunt gebruiken voor dit kraftpapier.

Je kunt figuren uitsnijden met een scherp hobbymes.

Every Day Kraft Collection uitgesneden met een hobbymes

Ik heb gewoon scoretape aan de achterkant geplakt, glitter erover gestrooid en dit ingewreven. Dat geeft een leuk effect zo samen met het kraft papier.

Andere varianten van deze techniek zijn:
  • Plak er gekleurd ontwerperspapier/ washi tape/ spiegelpapier achter
  • De uitgesneden stukjes embossen en weer terug plakken op hun plaats, dit is de inlay-techniek

Wil je niet met een hobbymes werken, dan kun je met Stickles/ glitterlijm hetzelfde effect creëren.

Every Day Kraft Collection met glitterlijm

Je kunt de glitterlijm aanbrengen en laten drogen. Bij dit product zal er echter altijd een donker randje overblijven als de glitterlijm is gedroogd.

Hoewel deze review over de Every Day Kraft Collection gaat, wilde ik testen of Papercraft Designs iets is. Ik heb een paar van de technieken hierboven erop getest. Ik ga dit snel bespreken met één afbeelding erbij.

Papercraft Designs met highlighters, glitterpennen en uitgesneden met glitter

  1. (A) De highlighters hebben harde punten en er komt heel veel inkt uit. Omdat het papier veel dunner is dan karton, moet je er wel rekening mee houden dat het papier de inkt snel opneemt en dan zacht wordt. Het kan scheuren als je niet voorzichtig te werk gaat. Maar het is wel te doen.
  2. (B) Met de glitterpennen lukt het ook met beide technieken. Maar bij het bewerken met water zou ik er ook voor uitkijken dat je niet al te veel water gebruikt en niet te veel over het papier wrijft met de waterpenseel.
  3. (C) Om dun papier goed te kunnen snijden met een hobbymes moet je een scherp mesje gebruiken, anders kan het papier scheuren.

Ik heb dit niet getest met de aquarelverf en potloden, maar het ligt voor de hand dat de potloden wel zullen werken en dat je moet uitkijken voor te veel water bij de aquarelverf.


Mijn bevindingen


Ik ben zeer onder de indruk van dit papier. Wanneer het beschikbaar is in Nederland of bij welke winkel het in de schappen komt te liggen weet ik (nog) niet, maar ik vermoed dat ik ergens in juli meer weet.

Alhoewel er bij de Action wel de kleinere versie in het schap ligt, moet je de twee niet met elkaar vergelijken. De een is veel steviger dan de andere. Je moet er bij de kleinere weergave veel meer op letten dat het papier niet doordrenkt worden met vloeistof (inkt/ water). En de meeste technieken die ik hier heb geprobeerd kunnen wel gedaan worden, maar het eindproduct zal waarschijnlijk kleine verschillen laten zien.

De Every Day Kraft Collection is een aanrader en ik zal zeker uitkijken naar volgende boeken in deze reeks. Wat betreft de Papercraft Designs: ik kan het wel aanbevelen, maar je moet het zelf beslissen.

"Wat een plezier als je veel opties hebt met een product"

Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: Elske Kerkhof

2 opmerkingen:

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...