dinsdag 28 juni 2016

Review: Papiersnijder van ZD Trading

Bij de Action is nu een papiersnijder van ZD Trading te koop.

ZD Trading Papiersnijder

Voor € 2,79 is dat altijd mooi meegenomen. Maar wordt dit een goedkoop-is-duurkoop-product? Met deze vraag in mijn achterhoofd had ik eerst een discussie met leden van Creatieve Hobby Tips (een Facebook-groep waarin ik, samen met twee andere beheerders, tips van anderen deel).

Nu is het zo dat ik zelf naar goedkope producten zoek voor hobbyisten die graag creatief willen zijn, maar niet het allerduurste kunnen bekostigen. Maar soms is zo’n aankoop uiteindelijk toch niet voordelig.

De meeste reacties die ik kreeg tijdens de discussie hadden te maken met het volgende:
 • Spaar en investeer in duurzaam
 • Milieuvriendelijkheid
 • Nazorg (klantenservice)
 • Vervangen van mesjes
 • Accuraatheid van afmetingen
 • Massaproductie is niet goed voor kleine bedrijven

Waar je naar moet kijken bij de aankoop van een product:
 • Zijn er elementen die je later moet vervangen? (in dit geval mesjes)
 • Als het product kapot gaat of een mankement heeft, is er dan een mogelijkheid om dit te vervangen of repareren? Is er een klantenservice voor nazorg van je product?
 • Komt het product vaker in het schap te liggen, zodat je het kunt vervangen als er iets kapot gaat?

Nu kun je zeggen: ja, € 2,79 is niet veel. Maar als je om de drie maanden een andere papiersnijder moet kopen, heb je in twee jaar tijd toch een aardig bedrag uitgegeven, wat je beter kunt gebruiken voor een product dat duurder is en langer goed blijft. Ook is het in dit geval niet milieuvriendelijk als je iedere keer een stuk plastic weg moet gooien.

Dat alles in acht genomen, heb ik de papiersnijder toch gekocht voor een review.

Bij mijn eerste gebruik van de papiersnijder had ik er geen goed gevoel over. Ik heb hem gewoon laten liggen, maar achteraf voelde ik dat ik het nog een keer moest proberen. Nu heb ik er met meer inzicht mee gewerkt.

Het uiterlijk van de papiersnijder is als volgt:


Afmetingen

 • De afmetingen zijn aangegeven in inches en centimeters. 
 • Raster is in centimeters
 • Lijnen zijn aangebracht om op graden te kunnen snijden

Er is een verlengde arm met afmetingen tot 34 centimeter en 13 inches.

Verlengde arm
De afmetingen zijn goed. Ik heb een papier gesneden en met een liniaal de maten gemeten en het klopte precies.

Je krijgt er drie mesjes bij. Eén daarvan is al gemonteerd in de liniaal van de papiersnijder en de andere twee zitten apart in de verpakking.

Zijaanzicht mesje
Het inzetten en uithalen van de mesjes is makkelijk te doen. De liniaal is buigbaar, dus je kunt deze er met een draaibeweging uithalen en terugzetten.

Ook staat er op het omhulsel van het mesje een streepje dat je gelijk kunt zetten met de maten op de liniaal, zodat je kunt zien waar het mesje snijdt.

Wat ik wel leuk vind van de mesjes is dat ze er eerst in geduwd moeten worden voordat je het snijmesje ziet of voelt. Je moet ook tijdens het snijden van je papier het mesje naar beneden drukken om te snijden.Nu ben ik erachter gekomen dat je, als je het mesje te hard naar beneden drukt tijdens het snijden, het papier kunt laten scheuren.

Eerste poging
Ik constateerde wel dat je het mesje precies in het midden naar beneden moet drukken, anders gaat het schuin liggen en dan ziet het papier eruit zoals hierboven.

Als je het mesje goed in het midden en niet al te hard naar beneden duwt, krijg je een veel beter effect.


Tweede poging
Bij mijn tweede poging ging het een stuk beter. Maar als je goed kijkt, zie je aan de zijkanten nog een paar plekjes die niet helemaal mooi gesneden zijn. Dat is makkelijk te verhelpen met een nagelvijl.

Mijn bevinding

Dit product is voor iemand die niet iedere dag met een papiersnijder gaat werken. Ook is het doeltreffend voor gebruik op school.

Heb je weinig geld en geen zin om te sparen voor een investering in een duurzaam product, dan kan deze papiersnijder uitkomst bieden.

Let er wel op dat er geen nazorg is en dat je op een gegeven tijd weer een nieuwe moet kopen. Of de papiersnijder dan nog in het schap ligt, staat nog te bezien.

Voor hobbyisten met veel ervaring is dit product geen optie.

De beslissing blijft altijd aan de lezer.

"Ieder product heeft iets waar je eerst aan moet wennen voordat het optimaal werkt"

Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: Elske Kerkhof

6 opmerkingen:

 1. Goede review. Heb je wat meer te besteden, koop een goede. Die van mij ligt ook in de hoek. Leuk voor als er kinderen komen, dat exemplaar was ook niet zuiver haaks.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet er wel mee kunnen omgaan. voor degene dat dit niet kunnen bekostig is deze een goede optie

   Verwijderen
 2. zelfs dure merken geven niet lang een perfect resultaat...,heb dze ook geprobeerd ,de oude versie van een paar jaar terug en was er niet zo tevrededen over
  Nu al aan mijn 4e papiersnijder, en ben de tel kwijt qua mesjes....heb de Fiskars met Titanium mesjes ,en de SU...van d e2 vind ik de Fiskars de beste met de titanium mesjes...,maar perfect nee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt. Prijs zegt niet altijd alles. Maar er is veel goede papiersnijders op de markt.

   Verwijderen
 3. kan je de mesjes eigenlijk vervangen? de mijne zijn bot geworden maar het frame is nog goed dus ik zou het zonde vinden om dit te moeten wegdoen ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het goed is heb je extra mesjes erbij gekregen. Dit zijn helaas niet los te kopen. Maar dit lijkt veel op de mesjes van Fiskars. Voor Twee vervangende mesjes ben dan wel ongeveer €9,- excl. verzending kwijt. Bij AliExpress kun je er een zet van 5 bestellen (kleur blauw) voor €7,74. zoeken op AliExpress naar: "5pcs A3 A4 Paper Trimmer Blades Precision Guillotine" dan is die zo gevonden. Hoop dat dit je helpt.

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...