maandag 13 juni 2016

Vader Weet Best....

Let op: De producten in dit bericht zijn gesponsord door Craft Sensations voor een review. Ik ontvang hiervoor geen financiële vergoeding. De producten zijn wel gratis aan mij geleverd, maar dat heeft geen invloed op mijn bevindingen. Ik geef altijd een eerlijk oordeel, dat gerelateerd is aan de prijs waarvoor het product in de winkel ligt.

Afgelopen week heb ik al een review geschreven over de CS Chipboard Letters. Maar met vaderdag voor de deur bedacht ik dat deze letters wel handig van pas zouden komen. Ook wil ik in dit bericht een review doen over de Puffy Stickers en de Diamond Borders van Craft Sensations. Deze producten zal ik bespreken tijdens de uitleg van de kaart.


Vadersdagkaart van Vellum

Nou, het is al moeilijk om een mannelijke kaart te maken, want bloemen en zo passen niet bij een hamer en beitel, toch? Eigenlijk kan alles op een mannelijke kaart, alleen moet je het in het juiste kleurschema doen.


Wat heb ik gebruik?


 • Pergamano vellum (doorzichtig en zwart)
 • Craft Sensations Diamond Borders
 • Craft Sensations Puffy Stickers
 • Craft Sensations Chipboard Letters
 • VersaMark inkt
 • Papermania embossingpoeder (Sea foam en Clear)
 • ITOYA Doubleheader kalligrafiemarker
 • Scoretape
 • Heat tool


Zo heb ik dit gedaan


Als basiskaart besloot ik een kaart helemaal van vellum te maken. Dat deed ik door de doorzichtige vellum op de gekozen maten te snijden met een papiertrimmer. Terwijl ik met de papiertrimmer bezig was, heb ik ook twee stukken zwarte vellum gesneden. De zwarte vellum heb ik smaller gesneden dan de doorzichtige vellum. Zo creëerde ik een doorzichtige rand aan beide kanten.

Links: Zwart vellum met scoretape
Rechts: Zwart vellum geplakt op doorzichtige vellum

Ik vouwde alle stukken vellum dubbel. Met scoretape plakte ik een van de zwarte stukken vellum aan de buitenkant en een aan de binnenkant van de doorzichtige vellum. Basiskaart is gereed.

Voor de versiering van de kaart bedacht ik dat ik geen traditionele mannelijke kaart wilde maken. Het zwart geeft op zich al een duidelijke mannelijke uitstraling.

Maar er moet toch een beetje kleur bij. Daarom besloot ik een brede onderrand te creëren met de Diamond Borders van Craft Sensations.

Diamond Borders van Craft Sensations
Ik heb aan de zijkanten alleen op één rij van de diamantjes Glossy Accents aangebracht en dit zo bevestigd op de vellum.

Craft Sensations Diamond Borders
Productinformatie:
De Diamond Borders zijn echt leuk om te gebruiken en zijn verkrijgbaar in 4 kleuren: blauw, zilver, felroze en lichtroze. Het is geen zelfklevende rand en dat is ook goed, want je kunt er dan meer mee doen dan alleen kaarten maken. Denk bijvoorbeeld aan sieraden. De diamantjes worden vastgehouden door een soort zeefstof. Deze stof is redelijk sterk en moet met een schaar geknipt worden.

Ik wilde graag iets doen met de Craft Sensations Chipboard Letters. Daarom bedacht ik dat ik de woorden "Vader weet BEST" zou gebruiken. Dit kan natuurlijk twee kanten op... of hij weet echt wat het beste is, of hij zegt niets over zijn cadeau, want hij weet wel beter, hahaha... 

Nu heb ik al reacties gekregen dat mijn tekst op de kaart geen goed Nederlands is, maar ik wilde de woorden perse zo zeggen. Zo in het Nafrilands (een mengsel van Nederlands en Afrikaans).
 
Geëmboste chipboard letters

Om de letters te accentueren heb ik ze met VersaMark inkt ingesmeerd en toen voor "Vader weet" wit seafoam embossingpoeder gebruikt. Ik koos voor wit omdat dit goed opvalt tegen de zwarte vellum. 

De letters "BEST" heb ik eerst gekleurd met mijn kalligrafiemarker. Je kunt dit met elke marker doen, maar deze gaf me een echte zwarte basis. Ik smeerde deze letters ook in met VersaMark inkt en strooide er clear embossingpoeder over. Met mijn heat tool heb ik alle embossingpoeder gesmolten.
Ik plakte alle letters met Glossy Accents op de kaart.

Een laatste toevoeging aan de kaart zijn de Puffy Stickers. Hier heb ik voor drie kleuren gekozen, zwart en groen met witte sterren, en rood met een anker. Dat is symbolisch voor "Vader, je bent een ster, maar ook degene die me geankerd houdt".

Craft Sensations Puffy Stickers

Productinformatie:
De Puffy Stickers zijn een leuk toevoeging op elke kaart of scrapbook lay-out.
Ze zijn zelfklevend en zijn verkrijgbaar in 6 verschillende sets met elk 45 stickers.
Deze stickers zijn vanaf juli bij de Action beschikbaar.


 
Kaart is klaar.

"Bling kan ook op een mannelijke kaart."

Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: Elske Kerkhof

2 opmerkingen:

 1. Super leuke kaart geworden!
  en inderdaad kan bling op een mannelijke kaart,zou er nooit aan gedacht hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bling kan altijd, ik denk wel dat je dan niet al te veel moet gebruiken en de rest dan heel neutraal moet houden. ;)

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...