zaterdag 3 september 2016

Gedeeltelijke Stansen: Woorden

Dit bericht maak deel uit van de voorafgaande bericht onder dezelfde titel. Voor uitleg hoe ik dit heb gedaan verwijs ik jullie naar Gedeeltelijke Stansen: Doosje. Daar vind je namelijk een video dat ook op YouTube gepubliceerd is.

Gister maakte ik een kaart met dezelfde techniek alleen dan met een woord snijmal.

Kaart met gedeeltelijke stans techniek

Ik gebruik de woord Memories. Dit woord maak deel uit van de Sizzix Happy Holidays (660976) set van designer Tim Holtz.

Ik stans dit uit op geel linnenkarton. Omdat ik altijd mijn oplegkaart geheel op de basiskaart doen, doe ik dit wat anders met dit kaart. Ik plaats de oplegkaart schuin op de basiskaart en knip de overhangende gedeeltes weg.

Van de Create it Metallic Temporary Tattoos gebruik ik de bloemen en draag dit over op het linnenkarton.

Create it Metallic Temporary Tattoo op het linnenkarton

Dit is heel makkelijk te doen. Ik knip de tattoo van mijn keus uit met een schaar. Er is een beschermende folie over de tattoo wat ik dan verwijder vóór ik de tattoo op de linnenkarton plaatsen. Ik draag dit over op het karton door met een natte penseel er overheen te wrijven.

Ik vind wel dat dit alleen op het geel linnenkarton nét iets te saai uitzien. Met mijn Staedtler Tricolor Plus pennen kleur ik de woorden in twee tinten groen en meng dit met een penseel over het hele letter naar boven.

Kleur en Crakle Accents op de letters en linnenkarton

Ook breng ik de kleur aan op een acrylblok en neem kleur op met mijn penseel en trek strepen vanaf de woord naar beneden.

Wanneer de kleur helemaal droog is doe ik Crackle Accents van Ranger op de letters en laat dit geheel drogen. Wanneer dit helemaal droog is, zijn er veel kraakjes in de medium.

Om de kaart helemaal af te maak, bevestig ik rood spiegelpapier met een bloemenmotief op het basiskaart met behelp van scoretape. Dit doe ik ook met de oplegkaart.

Spiegelpapier geeft een leuke effect 

Ik gebruik de spiegelpapier omdat dit diepte creëert.

Kaart is klaar.

"Herinneringen van iemand is van jezelf. Jij hebt dit meegemaakt, wat je ervan meeneemt? Dat bepaalt of dit aangenaam is geweest of niet."

Auteur: Sandie van der Graaf

2 opmerkingen:

 1. Hoi hoi Sandie,
  wat een mooi resultaat!
  Mooie techniek!
  Liefs van Martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Martha. Ik kom binnenkort weer bij jouw op je blog kijken.

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...