zaterdag 20 augustus 2016

Tip! Opberging van snijmallen

Op het internet zijn er vele mogelijkheden voor de opberging van snijmallen.

Tip voor opberging van snijmallen
Bij voorkeur vind ik mappen een leuke idee voor opberging van mijn snijmallen. 

In eerdere berichten over opberging hiervan had ik dit al over de insteekhoesjes dat ik gebruik in mijn mappen. Ik gebruik namelijk de bankbiljet insteekhoesjes van Lindner (S2). Je krijgt ook andere typen dan die van mijn keus. Een S2 insteekhoesje geeft me de mogelijkheid om 8 gewone grote snijmallen op te bergen. Ik deel namelijk de vakjes op met een op maat gesneden karton. Daarom kan ik aan de voorzijde en de achterzijde snijmallen in opbergen. Dit is ook goed stevig en scheurt niet zo makkelijk. Er is 5 insteekhoesjes in de S2 grootte voor € 5,- en dat levert me ruimte voor 40 sets snijmallen.

Ook is er de mogelijkheid om magneetvellen te kopen, maar deze is best prijzig. Een goed alternatief is magneettape. Een tijd terug kocht ik twee rollen bij de Xenos. Toen betaalde ik ongeveer € 5,- ervoor. Nu zag ik dat de Action nu ook magneet tape in de schappen heeft. Daar kan je ze vinden voor onder € 1,-. 

Hier is een video met een uitleg hoe ik mijn snijmallen met de magneettape opbergen in de Lindner insteekhoesjes.




"Goedkope alternatieven is er altijd te vinden. Je moet er maar gewoon rondkijken en soms vind je dit wanneer je dit het minst verwacht."

Auteur: Sandie van der Graaf

12 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de tip. Ik ben benieuwt of ze deze tape bij ons verkopen. Dit is super handig zo.

    Groetjes Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Weet ik niet, want de Action is maar raar met hun assortiment. Vind dit ook lastig dat sommige producten niet in alle filialen liggen.

      Verwijderen
  2. Uit ervaring spreek ik dat de magneet bij action en hema die op zo tape apparaat zitten niet stevig zijn. En action heeft geen magneet vellen neer. Wel de magneet bij karwei die wordt gebruik voor hordeuren alleen zijn die wat prijzig maar wel veeeeeel beter

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit moet wel op stevig karton. Ik doe die van mij op 300 gram. gelamineerde karton kan ook. Als je dit hebt over hoe die plakt, had ik in de 3 jaar dat ik dit gebruik alleen twee keer dat dit losliet. Deze gewoon met scoretape alsnog bevestigd. Verder geen probleem. Maar zo heeft iedereen een eigen voorkeur. Action had geen vellen maar wel tape. Zag ik nog een week terug in de Action. Zal even kijken bij de Karwei...Bedankt voor de tip.

      Verwijderen
  3. Nettie! Mijn excuses, ik wilde een dubbelplaatsing verwijderen en deed abusievelijk jouw reactie verwijderen. Was niet de bedoeling.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi hoi Sandie,
    ja ik gebruik ook die magneet tape,
    en magneet fotovelletjes van de HEMA,
    deze doe ik in fotoboekjes die ik heb gekocht bij de kringloop
    alleen oppassen niet teveel in het boekje anders wordt het te dik en zwaar, maar dit werkt dus ook!
    Heerlijk he al dat bedenken!!!!
    Liefs van Martha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Martha... leuk te weten dat ze dit ook bij de Hema verkoopt. Zal ik even ga kijken.
      Klopt dat te veel te zwaar wordt, vandaar dat ik mapjes gebruiken dat niet al te dik is.
      Groetjes xxx

      Verwijderen
  5. Ik gebruik magneettape van de hema met oude cd hoesjes en voor de heel grote mallen dvd hoesjes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben een beginneling in het kaarten maken met een stansmachine. Nu heb ik ondertussen enkele snijmallen en zoek ik een manier om ze op te bergen. Ik kocht magneetvelden, alleen vallen mijn snijmallen eraf. Blijkbaar doet ik iets verkeerd. Is het dus de bedoeling dat je magneetvelden of magneettape bevestigd op dik karton? Alvast bedankt, Anne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Anne. De bedoeling is om de magneetvellen zo stevig mogelijk op te bergen. Als je dit staande in een bakje opbergen kun je karton erbij indoen maar dat is zonde want met sommige magneetvellen kun je aan beiden kanten snijmallen doen. Een ander tip is om iets in de bak te doen zoals een boekensteun om alles rechtop te houden.

      Verwijderen
    2. Bedankt voor het advies. Mijn magneetvel is slechts aan een kant magnetisch. Groetjes, Anne

      Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===