vrijdag 28 oktober 2016

Goosebumps resist techniek

Het resist techniek is makkelijk te doen en kan op vele manieren gedaan worden. Het is niet mijn eigen idee, maar ik kan niet achterhalen wie de originele bedenker van dit techniek is, juist daarom kan ik geen naam erbij toevoegen.

Resist techniek

Voor degene die niet weet wat resist techniek is, dit is een soort van permanente masker op de achtergrond dat te zichtbaar wordt wanneer er inkt of verf over gedaan worden. 

Normaal doe men deze techniek met heat embossing (inkt, embossingpoeder en heat tool). Maar dit kan ook met was, maskeer vloeistof, Glossy Accents, lijm of een gewone maskervel gedaan worden.

De producten wat deze uitleg mogelijk maakt is Goosebumps en Silky 3-in-1 Crayons, maar je kunt ook ander producten gebruikt.

Goosebumps en Silky 3-in-1 Crayons
Goosebumps is eigenlijk een vloeistof om textuur aan je achtergrond te geven, maar dit kan ook gebruikt worden om mee te stempelen voor de resist techniek.

Silky 3-in-1 Crayons is een met water reagerende pastel, maar dit kan ook met een blending tool op je papier verwerkt worden.

Hier volgt close-up foto's van de twee kaarten dat ik met dit techniek heb gedaan.

Craft Sensations Kerstreeks Stempels 

Craft Sensations Kerstreeks stempels
Je kunt er natuurlijk alles van maken, Deze zijn alleen maar voorbeelden voor het uitleg van de techniek. Ik kan hem nog verder afwerken maar daar gaat deze uitleg niet over. 

Hier is het uitleg-video met mijn handelingen."Creativiteit kan je niet uitputten. Hoe meer je gebruikt, hoe meer je ervan hebt."
- Maya Angelou

Auteur: Sandie van der Graaf
Editor: 

2 opmerkingen:

 1. Hoi hoi Sandie,
  leuk he die resist techniek!!!
  Heel mooi gemaakt met die prachtige achtergrond!
  liefs van Martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Martha, Ja echt een leuke techniek en je kunt dit op zoveel manieren doen.
   groetjes Sandie

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...