donderdag 22 juni 2017

Review: Kuretake ZIG Emboss Writer

Ik ben al bekend met de VersaMarker van Tsukineko. Dit is de pen variant van de bekende VersaMark inkt. Toen ik de Kuretake ZIG Emboss Writers zag, was mijn eerste gedachte "Heb ik dit nu echt nodig?".De laatste tijd krijgt ik vaak een zoekterm gelinkt aan min blog over problemen met de VersaMarker. Soms heb ik dit ook. Dit is alsof de inkt té snel droogt. De embossingpoeder blijft dan niet zitten. Dat is soms heel lastig. Daar heb ik wel een oplossing voor. Dit helpt als je meerdere malen de ontwerp natrekt. Het papier is dan wat natter en dit lukt dan wel om een goede embossingeffect te krijgen.

Maar goed, de bericht van vandaag gaat over de Emboss Writer set. Voor sommige van mijn opmerkingen is dit wel nodig een vergelijking te maken.

Dit is wel een groot verschil in de markers. In tegenstelling met de VersaMarker, één pen met twee punten (penseel vilt punt en een fijne fineliner punt) heeft de Kuretake ZIG Emboss Writer vier markers per verpakking en komt ook los te koopt. Ieder marker heeft twee punten. Dus krijgt je in werkelijkheid acht markers in de set van 4. De punten bespreek ik verderop in dit bericht.

De markers zelf zijn niet hervulbare markers. Ook de punten zijn niet vervangbaar. Dat is geen probleem want je kunt wel de markers los kopen.

De dopjes werkt op kliksluiting en zijn doorzichtig. Zo kan je makkelijk zien welke marker je pakt. Maar de benaming staat ook netjes op de ombouw aangebracht.

Qua prijs is er niet echt een groot verschil. Ik geef de vergelijking volgens adviesprijs maar dit kan ook minder of duurder wees afhangend waar je dit koopt. De VersaMarker gaat voor € 2,60 en de Emboss Writer set van vier voor € 10,25. De varianten zijn ook los te kopen vanaf  € 1,65 en € 2,60.

De punten ziet er als volgt uit (incl. de adviesprijs per losse marker):

De eerste marker is bekend als de "Writer marker". Dus kan je hier prima mee schrijven of lijnen aanbrengen.
Writer Marker
Adviesprijs € 1,65
De fijn punt is op maten 0,5mm en de bullet punt 1,2 mm.

De "Caliligraphy marker" zeg dit al met de naam. Je kunt heel mooie letters maken.

Calligraphy Marker
Adviesprijs €1,85
Beiden de punten zijn plat met maten van 2,0 mm en 3,5 mm.

De "Chisel en Fine marker" laat je denken aan een highlighter. Je kunt er wel heel mooie lijnen mee maken.
Fine en Chisel
Adviesprijs € 1,85
De maten zijn voor de fijn punt 0,5 mm en voor de chisel punt 1,2 mm,

Dan heb je ook nog de "Scroll & Brush Marker". Deze is nogal een interessante marker.
Scroll & Brush
Adviesprijs € 2,60
Als je naar de punten kijkt zal zie je bij de scroll punt dat er een keep in zit. Dat geeft dubbele lijnen bij de maken van patronen, letters of lijnen. De Brush Marker laat je denken aan de VersaMarker. Ook hiermee kan je echt mooie letters maken.

Hier volgt mijn tests wat ik gedaan heb.

Voor al de tests heb ik alleen tekst gedaan omdat dit is waar ik dit voor gebruiken. Maar je kunt ze allemaal gebruiken om ook kaders te maken, mee te stempelen en accentueringen aan te brengen.

De foto's dat volgt is alleen om de dikte en effect aan te geven.


Bij de volgende plaatje zie je een vergelijking tussen VersaMarker, Emboss Writer en Toppie Glue pen. Hier wil ik wel één en ander toevoegen.
De VersaMarker blijf helemaal niet lang genoeg nat en daarom pakt dit niet de optimale hoeveelheid embossingpoeder. Je ziet gewoon de achtergrond doorkomen.

De Toppie Glue pen doet dit wel goed, maar die is té loperig om een fijne tekst te doen. Dit laat de letter in elkaar smelten. Ook gaat die borrelen bij smelten met de heat tool.

De Emboss Writer heeft zoals de Toppie Glue Pen een licht blauw kleur. Je ziet dus altijd wat en waar je schrift. De inkt blijft lang genoeg nat dat je een hele woord kunt schrijven voor je embossen.

Hier volgt een video waar ik de tests heb gedaan met een bonus tekst op blauwe karton.Mijn bevinding is zeer positief.

In het begin was ik al blij met de VersaMarker en dat ik nu twee of driemaal over de papier heen moest om een mooie effect te krijgen was voor mij een kleine moeite.

Maar nadat ik met de Emboss Writer heeft gewerkt ben ik helemaal overtuigd dat de VersaMarker  niet meer nodig is.

Omdat de inkt een blauw kleur heeft kan je veel meer precies werken. Dus fijne details is met deze markers wel te doen.

Prijs is ook niet te duur. Zelf zal ik eerst de verpakking van 4 kopen. Daar krijg je echt een voordeel in. Ook is dit leuk dat je 8 punten heeft waar je mee kunt werken. En dat de markers los te koop zijn, is natuurlijk een voordeel.

Deze pennen krijgt van mij een dikke 9/10. Ik kan dit nog niet een 10 geven omdat ik dit nu voor het eerst gebruikte en wil later terugkomen naar de test hoe lang de markers meegaat.

Binnenkort zijn deze pennen beschikbaar in onze webwinkel voor onder de adviesprijs. Houd de webwinkel dus in de gaten.

Fijn weekend!!4 opmerkingen:

 1. Hoi hoi Sandie
  Leuk dit review, zoals gewoonlijk is het weer een duidelijk filmpje, en wat kun jij toch mooi schrijven, bedankt voor het delen!
  Liefs van Martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan jij ook doen Martha.... de bewijs is op je blog... maar bedankt voor de compliment. ;)

   Verwijderen
 2. Waauw thx 4 je review...was ook al niet mega blij met versamark pen...thx!! En perfecte testen, heel duidelijk.
  Mas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoewel ik de VersaMark inktkussen het beste vind, is de VersaMarker niet meer mijn "go to" product. Gooi dat een van in de prullenbak en neem van deze. veel beter.

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...