woensdag 22 november 2017

Tip!! Schimmel in Viva Inka Gold? Niet weg gooien!!

Een tijdje terug kreeg ik de vraag van Anita, of ik wist van de problemen op dit moment met Viva Inka Gold. Ze had namelijk gelezen dat er potjes en ook nog ongeopende potjes beschimmeld waren.Dit is geen groot probleem. Dit komt namelijk door de samenstelling van de producten. Inka Gold bevat glycerine, water en honingwas. Deze producten worden meestal ook gebruiken in de medische wereld om bacterie te kweken. 

Nou is het niet de bedoeling dat hobbyproducten bacteriën moet gaan kweken. Maar het gebeurt omdat je met je vingers /vuil gereedschap in de product zelf werkt. Soms gebeurt het als de potjes te warm zijn geworden wat al gebeurt kan zijn voor dat jij ze kocht.

 Ik heb een aantal video's voor jullie opgezocht om jullie te helpen met de voorkoming alsook het "redden" van je Inka Gold producten.

In de volgende video van de PolymerClayTutor YouTube kanaal, hoor je meer over de samenstelling alsook het "redden" van je Inka Gold.


Belangrijk om te weten is dat producten soms opdrogen in de potjes, omdat je het niet vaak gebruikt. Ook hiervoor heb ik een video gevonden van Heather Tracy.Zorg goed voor je product en je kunt er veel mee doen. Let wel op de volgende punten:
  • Ga niet met je vingers of vuile kwasten/ sponsjes de potje in. Haal een klein beetje van de Inka Gold eruit met een schoon pallet mes. Doe dit op je Craft Mat en werk van hier uit om je creatie te versieren.
  • Doe nooit de overtollige Inka Gold van je Craft Mat weer terug in je potje. Je weet niet of er iets op je tafel lag wat je product kan besmetten.
  • Doe altijd de dop terug op je potje Inka Gold product.
  • De Inka Gold niet in een te warme/ koude omgevingstemperatuur laten staan. 

Weet jij nog tip om te delen met de  andere lezers? Laat hier op de blog een reactie achter.


4 opmerkingen:

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...