maandag 27 november 2017

Week van Techniek: embossing!!

Dat vreugde en verdriet heel dicht bij elkaar staan is een feit.
Moeilijk voor degene die het verdriet treft.
Ik heb deze kaart gemaakt als ondersteuning voor mensen in een moeilijke periode.


Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden om te embossing, ik heb gekozen voor een achtergrond embossing met een embossing folder en een metalen plaatje voor hand embossing.


Het lichtbakje kost gemiddeld € 15.00, deze kun je ook heel goed zelf maken b.v. van hout met een glas plaat erop.
Voor mijn kaart heb ik vellum gebruikt. Vellum is een soort kalkpapier als je daar met je embossing pen overheen gaat word het papier wit en zo ontstaat het figuur uit je metalen mal.
Werken met een embossing pen vergt enige oefening de vellum gaat gauw stuk gaat bij teveel druk. Volg met je embossing pen heel voorzichtig de lijntjes van je metalen mal en zo komt je reliëf 
te voorschijn.
Gebruik je karton dan heb je een lichtbak nodig, deze zijn te koop in hobby winkels en online. Het is een plastic bakje, aan de onderkant is deze open hier onder is een lampje bevestigd. Nu kun je met behulp van het lampje precies zien waar de lijntjes lopen van je patroon. De hand embossing mallen variëren in prijs van   2,00  tot € 15.00 per stuk.
Embossingspennen zijn los te koop of in een setje van meerdere pennen, deze pennen hebben aan 1 kant een dunne kop en aan de andere kant een dikke kop. Ze zijn er in verschillende maten.
De prijs lig tussen de  2,00 voor 1 pen tot 7.50 voor een setje pennen,

Verder heb ik een embossing folder gebruikt dit is dubbel plastic mapje hiertussen in leg je een kartonnetje precies op maat gesneden. De folder heeft een "positieve"en "negatieve"kant.Voor het embossen met een embossing folder heb je een machine nodig. De prijzen van de embossing folders ligt tussen de € 3,95 tot € 8.00.
De aanschaf van een machine is heel persoonlijk, zelf heb ik de Double do, deze word met de hand bediend. Enkelen andere merken zijn Cuttlebug, Sixxiz  Big shot machine, de prijzen van deze machines lopen uit een van  50.00 euro tot € 200.00. 
Tevens zijn er elektrische machines te koop zoals de Gemini , E bosser "deze hebben wel een heel andere aanschafprijs" en liggen tussen de € 200.00  en € 300,00 
Bij alle machines zitten verschillende platen deze heb je nodig voor te snijden en te embossen, je legt op je basis plaat de embossing folder met het karton er tussen, leg daarop je afdekplaat deze sandwich  haal je door je machine. 

Kaart beschrijving:
De embossing folder heb ik gebruikt voor de basiskaart, 2 vierkantjes geknipt 1 van vellum 1 van karton.
Het stukje vellum heb ik bewerkt met de hand embossing mal. Nog een extra vierkantje als frame gebruikt om het vellum mooi af te werken, deze bewerkt met grijze ink. De tekst is gestempeld met Hero Art stempel "Met deepest sympathie". Vlindertjes gestanst, 1 van karton en 1 van vellum en deze in het midden op elkaar geplakt zodat ze mooi los van elkaar staan.


=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===
* Papier/ Paper*
Karton/Vellum
* Stempels/ Stamps *
Hero Arts With Deepest Syphatie C2721
* Inkt / Ink*
Memento, Grey 
* Embossing *
Sizzix, Holly leaves Embossingfolder || Marianne Design Metalen Embossingmal AE1211
 *Overig/Rest*
Embossingspen || Lijm 

4 opmerkingen:

 1. Mooie kaart en een hele duidelijke uitleg over droog embossen.
  groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel Angelique
  groetjes Willie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi hoi Willie,
  ah ja met deze techniek ben ik ooit begonnen met kaart maken,
  heel leuk dat je er een beschrijving van geeft,
  ook het embossen met een machine is erg leuk, bedankt voor de uitleg!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel Martha,fijn dat je de moeite neemt om te komen kijken en een berichtje te schrijft,daar doen we het voor.

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...