woensdag 31 januari 2018

Creativation (CHA) 2018; Gereedschap / Tools

Dit is weer de tijd van jaarbeurzen. Er is de Creative World 2018 in Frankfurt Duitsland, en ook de Creativation 2018 (voorheen CHA) in Phoenix Arizona Amerika. Voor dit bericht ga ik een samenstelling maken van filmpjes gevonden van Creativation 2018. Als ik filmpjes vind van Creative World 2018 zal ik een apart bericht daarover doen.


Zoals altijd bespreek ik alleen nieuwe of verbeterde gereedschappen en producten die nog nooit voorheen beschikbaar waren of totaal vernieuwd zijn.

Leuk te weten is dat sommige van de gereedschappen al beschikbaar zijn, maar meeste worden eerst vanaf maart 2018 in de winkels verwacht.


We R Memory Keepers - Happy Jig

Vind je werken met aluminium- of zilverdraad leuk, dan is dit product een aanwinst. Niet alleen voor juwelen maar ook voor versieringen op kaarten of mixed media projecten.

Het product komt met een boekje met aanwijzingen en een aantal ontwerpen. Verdere ontwerpen kun je ook terugvinden op de WRMK Pinterest pagina. Ook meegeleverd zijn 100 plastic pinnetjes in verschillende maten.

In het filmpje wat volgt zie je hoe de Happy Jig werkt.We R Memory Keepers - Precision Press Advanced

In een eerder bericht gaf ik al aan dat de WRMK Precision Press een face-lift heeft gekregen omdat dit te veel op de MISTI leek en inbreuk maakte op het patentrecht in Amerika. Ze hebben dat veranderd met een aantal nieuwe functies. Maar dat is de gewone Precision Press. Voor de Precision Press Advanced werkt dit wat anders.

Op het oog lijkt dit veel op de Fiskars stamping block op foam voetjes maar dan met meer precisie. Het stempelblok heeft gaatjes die overeenstemmen met plastic voetjes op de basis. Ook is de basis van de Precision Press Advanced magnetisch. Bijgeleverd zijn twee magneten. Het stempelblok is los te koop zodat je extra hebt en niet telkens je stempels hoeft te verwijderen.

In het onderstaande filmpje zie je hoe dit werkt.We R Memory Keepers - Wick Candle Maker

Houd je van kaarsen en wilde je dit altijd zelf maken? Dan is de Wick Candle Maker voor jou. De machine heeft extra veiligheid alsook een precisie afmeting systeem.

Meegeleverd komen vier kleuren wax met een kleurenwiel om allerlei kleuren te mengen. Er zijn 3 verschillende mallen voor verschillende kaarsen.

In het volgende filmpje zie je hoe dit werkt.We R Memory Keepers - USB Powerbank & Cordless tools

WRMK komt ieder jaar met ontiegelijk veel producten uit. Ze onderzoeken veel problemen met producten en komen dan met en oplossing. Deze keer hebben ze een oplossing gedaan voor de tools die met een stekker of op batterijen werken.

Ze hebben nu een unieke powerbank die je tools van stroom voorzien zonder dat je nabij een stopcontact hoef te werken.

In het onderstaande filmpje zie je hoe dit werkt.Etchall Glass Etching

Voor degene die dit leuk vinden glas te verwerken, is daar de Etchall Glass Etching cream. Nou bestaat etching cream al een tijdje, maar de vernieuwde formule geeft je de mogelijkheid om dit te hergebruiken. Met de andere merken moet je de overtollige creme wegdoen. Deze kun je gewoon terug doen in de pot.

In het onderstaande filmpje zie je meer...Kapro 313 Measure Mate

Over dit product ben ik echt enthousiast. Nou vraag je je af of je echt nog een liniaal nodig hebt... maar dit is geen liniaal maar een multi tool.

Dit is een soort van "straight edge". Die kan gebruikt worden in de hobby industrie zowel als alledaagse projecten in en om het huis.

Denk aan schilderijen hangen, snijden met een hobbymes, afmetingen van elektrische draden en stopcontacten.

Verder heeft dit een verstopte tool om te helpen met de juiste boortjes en/ of schroeven te vinden voor je project, maar dit houdt ook spijkers vast zodat je dit kunt timmeren.

In het onderstaande filmpje zie je hoe die werkt.Tonic - Tim Holtz Glass Media Mat

Dit jaar heeft Tim Holtz zijn producten een nieuwe jasje gegeven, maar de kwaliteit blijft dezelfde, ongeacht of je de rode of zwarte kleur hebt.

Maar afgelopen jaar beloofde Tim dat hij met iets zou komen voor de werkoppervlakte. Hij is deze belofte nagekomen.

Ik denk dat ik de beschrijving van dit product aan Tim zelf laat omdat je de werkwijze beter begrijpt. Voor uitleg hoe dit werkt, kan je kijken naar het onderstaande filmpje. Er zijn nog een aantal gereedschappen maar deze lijken veel op vorige producten zoals ponsplaten. Er zijn nu ook kleinere versies van onder andere stempelhulpen. Ook zijn de rest gereedschappen wat al een aantal jaren verkrijgbaar zijn.

Veel kijkplezier.2 opmerkingen:

  1. Weer hele leuke nieuwe gereedschappen voor onze hobby's Sandie..
    Ik heb ze met veel belangstelling bekeken...
    groetjes Rosina

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...