zaterdag 2 juni 2018

Stilstaan moment... Waar was ik ook al weer gebleven?

Joh wat een tijd heb ik achter de rug. In het begin van het jaar dacht ik dat 2018 mijn jaar zou worden. Min wetende dat dit een jaar zou worden zoals 2008 vol met tegenslagen. Ik zal wel blij zijn als dit jaar achter de rug is en op het boekenrek stof kan vergaren. Is geen jaar wat ik over wil doen.

Ruiker gekregen van Aldowa BV.
Jullie zijn er zeker al achtergekomen dat ik heel weinig blogberichten had de afgelopen tijd. Ook heb  ik niet zo vaak gereageerd op jullie blogberichten. Dat heeft natuurlijk een reden. Meerdere zelfs. 

Het jaar begon goed met een aantal markten. Was er enorm blij mee. Was goed op dreef. Maar ik moest naar de arts om te regelen voor een Hysterectomy. Deze was dan ingepland voor 18 mei. Dus alle markten netjes afgezegd zodat ik me emotioneel en bedrijfsmatig kon voorbereiden voor de ziektedagen. Daar komt natuurlijk 6 weken herstel bij. 

Alles was goed geregeld. Het design team wisten wat ze moesten doen. Geen worries dus voor het bedrijf. 

Foto geplaatst met toestemming van
mijn schoonmoeder
Met alles wat ik moest regelen had ik weinig tijd om bij iemand langs te gaan. Ik kreeg toen van mijn man melding dat dit niet zo goed ging met mijn schoonmoeder. Leek naar griep maar ze zacht er niet goed uit. Hij heeft haar gezegd om een afspraak te maken bij de arts. 

De volgende dag probeerde ik telefonisch contact op te nemen met mijn schoonmoeder. Heb tot twee keer toe moeten bellen. Toen ze opnam, kon ze geen twee woorden spreken zonder naar adem te happen. Heb toen de arts opgebeld en geregeld voor huisbezoek. Ze lag nog in bed. Haalde vlak adem. Wachtten op de arts, maar wel ieder half uur nog gaan kijken of ze ademt. Toen de arts kwam, zo rond 16:00, blijkt het dat mijn schoonmoeder longontsteking had. Ze had al zo weinig zuurstof dat ze op het randje van coma lag. Dus met ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. We waren tot 23:00 bij het ziekenhuis tot ze in haar kamer ingeboekt was. 

Ze heeft 3 weken in het ziekenhuis gelegen. Er viel veel te regelen. Afspraken van haar moesten afgezegd of verzet worden. Kleding ophalen, wassen en terugnemen naar het ziekenhuis. Artsen moesten gesproken worden over haar behandeling etc. Daarna werd ze overgebracht naar een zorghotel. Hier lag ze ook ongeveer 3 weken. Ook hier moesten we veel regelen qua verzorging. Rolstoel voor mobiliteit, medicijnen, etc. 

Inmiddels moesten we haar huis een goede schoonmaakbeurt geven voor ze naar huis kon. Dat is ook gebeurt met een heleboel aardige dames en heren vanuit de kerk. Niet alleen het huis maar ook de tuin heeft een beurt gehad. 

Eenmaal thuis hoorde we dat de broer van mijn schoonmoeder, die woonde in Zuid Afrika, overleden is na een lange strijd tegen kanker. We moesten alles wel goed aan haar overbrengen zonder om haar overstuur te maken. Gelukkig is één van haar andere broers, naar de begrafenis gegaan om de familie in Nederland te vertegenwoordigen.

Met schoonmoeder thuis was ik weer aan de beurt. Was twee dagen in het ziekenhuis, toen kon ik naar huis. Ben inmiddels nu al een tijdje thuis, maar ik mag nog niks zwaars tillen, 

Met de terugkomst van de broer van mijn schoonmoeder, ging hij fietsen en viel, toen het wiel van de fiets bij een stoeprand tegen zijn been kwam. Paar ribben gebroken en een scheur in zijn schouder.

Ik dacht een eenvoudige kaart voor hem te maken, maar zelfs dat was even te veel voor me. Moet dan wel veel voorover zitten om de handlettering goed te krijgen.Ik hoop om binnenkort weer wat meer te kunnen doen, want ik mis het om creatief te zijn. Ben nu al bijna 3 maanden verder wat ik niks kon doen voor mijn blog. Hopelijk kan ik vanaf volgende week wat langer achter de computer om even bij jullie blogberichten te komen kijken.

Heel hartelijk dank aan iedereen voor de kaartjes, berichtjes en telefoontjes. Dit wordt oprecht gewaardeerd. 

Fijn weekend.

12 opmerkingen:

 1. Hoi hoi Sandie,
  wat een verhaal zeg, veel meegemaakt zeg!
  Heel veel sterkte en wees goed voor jezelf!
  Je kaart is mooi gehandletterd en leuk die rijmende tekst!
  liefs Martha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Martha, idd. was best schrikken van alles. Maar dit komt alles goed.
   haha ik dacht iets leuks te doen ipv iets serieus.

   Verwijderen
 2. Jeetje Sandie, hopelijk keert de tweede helft van 2018 het tij voor jullie. Dit is niet niks allemaal.
  Ik vind wel dat je een hele leuke en mooie handgeletterde kaart hebt gemaakt. Grappige tekst. Veel sterkte met alles en van harte beterschap.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Miranda, dat hoop ik ook. Ga me wel positief instellen. Dankjewel voor de compliment en wensen.

   Verwijderen
 3. Sjonge Sandie, wat een toestanden allemaal. Ik had je al wel gemist, maar toen ik zag bij Martha dat ze een kaart aan je stuurde, dacht ik: wat is er aan de hand?? EN nu lees ik het hele verhaal. Sterkte met herstellen, het is niet niks! Ook emotioneel zal het wel verwerken zijn.
  Sterkte met alles en veel beterschap!
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi GerJanne, klopt. Zelf heb ik nog niet echt de gevoel dat de emotie verwerkt worden. Ben er nog bezig met lichamelijke herstel, maar ik denk dat de emotie later pas komt. Gelukkig heb ik een goede en hechte kring mensen wat hun om me ontfermt en dat is al een goede begin.
   Binnenkort komt ik weer bij jullie meekijken....

   Verwijderen
 4. Goh Sandie wat een toestand allemaal.
  Heel veel strekte en pas op jezelf.
  Groetjes Marja .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Sandie,
  Wat een verhaal als je het zo achter elkaar leest!
  Heel veel sterkte met alles en neem rustig de tijd om te herstellen.
  (volgens mij had ik dat eerder gezegd... maar herhaling is de kracht van de boodschap :P )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Elsje. Dit is idd een heel verhaal zo achter elkaar. Dan had ik no niet eens alles van mijn eigen familie of de vd graaf familie verteld. Maar dan wordt dit een sombere verhaal. Dankjewel voor jouw berichtjes.

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...