donderdag 14 juni 2018

Thema: Black ice technique

The Black ice technique!!  wat is dit leuk om te doen, deze techniek is voor meerdere gelegenheden te gebruiken. Ik heb 2 kaartjes gemaakt met het zelfde motief. Een kaart zoals hij beschreven word in het filmpje en een kaart met een eigen draai door grijs metallic papier te gebruiken en zwarte embossing poeder. Een ding kan ik jullie wel vertellen dat het verdraaide moeilijk was om een foto te maken van deze kaart.😀
Ik had geen metaalfolie en hier in ons kleine dorp en de naburige stad is geen hobby winkel die het verkoopt, daarvoor in de plaatst heb ik spiegel karton gebruikt dit geeft het zelfde effect. Metaalplak folie daar zou het ook mee kunnen gewoon uit proberen. Het filmpje laat heel goed zien hoe alles in zijn werk gaat.

Van zwarte cardstock een basis kaart gevouwen 13 x 13 cm daarboven op een opleg vel van 12.5 x 12.5 cm. Verder heb ik nog een frame 1,8 cm gesneden voor het spiegelkarton met de afmeting  8.8 x 8.8 cm achter te plakken, je kunt het geheel naar eigen wens maken.

Voor de tweede kaart heb ik ook de zelfde techniek gebruikt, alleen heb daar grijs metallic papier voor gebruikt en daarop gestempeld met versamark en daarna zwarte embossing poeder gebruikt. Black ice effect met zwarte embossing poeder.

Er zijn verschillende filmpjes op YouTube over deze techniek via onderstaande video kun je eens kijken.

=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===


In de webwinkel  vind je een  assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier/ Paper *
Cardstock - Zwart 
Spiegel karton 
Paarse folie bloemmotief 
Joy! Crafts - donker & lichtgrijs metallic papier

* Stempels/ Stamps *
Crealies - bits and pieces no 7 
Hema- libelle

* Snijmallen/ Dies
Nellie Snellen - MFD56 Multi Frame Die

* Inkt / Ink*
Versamark - Stazon black  
Starlight black BD-09

* Embossing *
Recollections - embossing poeder clear 
Kippers Hobby Mblack 390115 
Craft Sensations EF 2017

 *Overig/Rest*
Lijm || dubbelzijdige tape

2 opmerkingen:

  1. Hoi hoi Anita,
    Ik heb de techniek een paar dagen terug ook al bewonderd bij je teamgenoten, ik kende het nog niet, maar het resultaat vind ik erg mooi zo ook bij jouw kaartjes prachtig effect!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel Martha, de zelfde techniek en allemaal verschillend. Fijn weekend liefs

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...