woensdag 1 augustus 2018

Technique:Tarnished Foil Gold & Purple

Hallo lezers.
Zoals jullie inmiddels hebben gemerkt hebben wij deze week een Tarnished Foil Technique opdracht. Dit is mijn kaart geworden!!





In deze techniek werk je met folie papier ( bijv. Mirror papier, glanzend fotopapier, Mica, Glitterpapier enz) en met een embossing folder.
Omdat ik geen foliepapier had (dacht ik tenminste, maar ik kwam net iets tegen hahaha) heb ik glitterpapier gebruikt, om te kijken of het hier ook mee zou gaan. En of het gelukt is laat ik aan jullie over.

Wat heb ik gedaan?
Mijn paarse basiskaart is 10.5 x 15 cm en mijn witte opleg vel is 9.5 x 14 cm en het gold glimmer papier is 9 x 13.5 cm.

Mijn glitterpapier is ge-embost met een roosjes embossing folder.  Omdat ik gewoon koop wat ik leuk vind (en er soms geen merknamen op staan) weet ik niet meer van welk merk het is. Misschien kom ik er straks nog wel achter.

Na de embossing heb ik wat "schoorsteen" vegen hihi..... gegeven met zwarte Stazon. Daarna wat vegen gegeven met Versamark en daarop is zwart glitter embossing poeder gestrooid en gesmolten.
Nu moet ik zeggen dat dit niet heel goed werkt op glitter papier. Heattool te dicht op het papier en het smelt.

Birthday heb ik uit gestanst op wit en paars cardstock. Het paarse cardstock heb ik in een nette strook geknipt nadat ik had gestanst. In de openingen heb ik het woord Birthday geplakt met smalle foamtape op de achterkant zodat je een verhoging krijgt. Maar omdat ik ook het paarse Birthday nog over had, heb ik die schoon op het witte geplakt. Dan krijg je een leuk effect.


Wat vind jij?

BTW: Mochten er mensen zijn die vragen hebben aan één van ons, stuur of een pb of stel de vraag hier onder.
Ohhh....en vergeet onze web
blog Hobby Alternatief niet te delen he.



=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===


In de webwinkel  vind je een  assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.


* Papier/ Paper *
Hobbywinkel || Paarse en witte cardstock

* Snijmallen/ Dies
Aliexpress || Birthday

* Embossing *
Craft Sensation ||  Roosjes embossing folder

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils *
Gelly Roll || Wit no 8

 *Overig/Rest*
Made by me ||  Paarse lovertjes



7 opmerkingen:

  1. Ik vind hem gelukt hoor. Weer een alternatief voor bij dit techniek. Goed gedaan Danielle.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi hoi Daniëlle,
    Ik vind het ook goed gelukt, alleen als ik jouw kaartje vergelijk met de kaartjes van je collega's vind ik het glitterpapier iets minder mooi, maar das mijn mening he, het kaartje op zich vind ik prachtig,
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat kan. Ik had geen glimmende papier niet dus een alternatief bedacht en geprobeerd. En het sronste is,later keek in fd in mijn kast en wat zie ik...hahaha had ik een klein blokje waar er toevallig wel wat velletjes in zat. Nouja het is geprobeerd

      Verwijderen
  3. Hoi Danielle, ik vind hem goed geslaagd, vooral ook omdat je glitter papier hebt genomen, die is best moeilijk te verwerken.
    Enne, dat smelten gebeurt met het folie papier ook als je niet goed oplet. ;)

    xxx Carina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja maar ik denk eigenlijk dat het glimmende toch mooier effect geeft. Maar het is een alternatief he en je komt er achter dooe te proberen.

      Xx

      Verwijderen
    2. De glimmende ondergrond is anders, ik denk dat ik het nog een keer ga proberen maar dan met glossy fotopapier. kijken wat die doet. :)

      Maar ook daar moet je voorzichtig mee zijn met warm maken want die gaat bobbelen / opwellen.
      xx

      Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===