vrijdag 17 augustus 2018

Thema: Retour Pakket

Deze week hadden we iets speciaals, we kregen nl een retour pakket dat we aan elkaar doorsturen, alles wat in de doos zat mochten we gebruiken, om uiteindelijk het pakket weer terug te sturen naar Sandie van Hobby Alternatief.

Dus deze hele week hebben jullie van 3 van de andere DT leden al een kaart kunnen zien die ze gemaakt hadden met deze cut & emboss folders en vandaag is het mijn beurt.

Product review en kaart gemaakt door vmcdesigns.nl

In het pakket zaten 5 verschillende cut en emboss folders en 2 stempel sets, hiervan mochten we er allemaal 1 uitkiezen en er iets mee maken,

Natuurlijk schrijven wij ook onze bevindingen op over de Do Crafts XCutt cut & emboss folders, sneden ze goed uit, hoe is de kwaliteit enz van deze producten en natuurlijk welke snijmachine we gebruikt hadden daar er misschien verschil zit in welk merk machine je hebt.

Nu mijn snijmachine is al een oudere "Joy Trouvaille" een A4 snijder, ik heb hem ongeveer 2 jaar geleden tweede hands gekocht. Heb het afgelopen jaar 1 van de kogellagers moeten vervangen omdat deze kapot gedraaid was, ik denk dat ze hem daarom toen weggedaan hadden. 

Joy Trouvaile A4 snijmachine - foto komt van google images.

Maar verder met mijn review, ik heb gewoon de standaard platen gebruikt voor een dubbele embossing folder, en ik heb geen schim hoeven gebruiken.
De folders deden wat er van ze verwacht werk, nl embossen en sommige deeltjes werden uitgesneden. Ik had al een keer de demo video's voor deze cut & emboss folder gezien en op die filmpjes vielen de gesneden stukjes er zo uit, nou bij mij niet echt, sommige wel, maar de meeste heb ik toch een beetje moeten meehelpen. Maar ze gingen er vrij makkelijk uit.


Product review en kaart gemaakt door vmcdesigns.nl
Hier kunnen jullie zien hoe goed mijn oude machine nog werkt.  
Ik heb voor mijn kaart de onderstaande folder gebruikt. Wat ik wel jammer vond is dat ik nergens de naam voor de folder kon vinden.
Deze heb ik via internet nog voor jullie opgezocht en beneden in de lijst met materialen erbij gezet.

Cut & Emboss folder - Nativity Star Aperture
cut & emboss folder


Tijdens het maken van de foto's viel mij op dat de witte verf die op de messen zat er plaatselijk vanaf was gegaan, maar dit deed niets af aan de kwaliteit van het snijden hoor.

binnenkant van de cut & emboss folder
Ik heb mijn kaart gemaakt met linnen papier en achter het emboss deel heb ik geborsteld goud metallic card stock geplakt met fun foam tussen de lagen zodat de uitgesneden sterren goud werden en verzonken lagen.

Product review en kaart gemaakt door vmcdesigns.nl
close up 

Ik vond mijn kaart verder een beetje saai en toen bedacht ik me dat ik nog een berg gouden en zilveren hotfix sterretjes had. Die heb ik toen over de sterretjes gezet die al door de folder gemaakt waren. 

mijn HotFix applicator en de sterretjes. 

Verder heb ik de kaart afgewerkt met een kerst groet van deze stempel set, deze zat ook in het retour pakket.

Mooie kerst stempel

Ik heb dik Pergamano papier gebruikt en daar 2 woorden van deze stempel set op gezet, die ik heat-embossed had met gouden embossing poeder en daarna nog een keer erover heen met holographic embossing poeder zodat de letters een mooie glitter kregen. Het Pergamano papier heb ik op maat gesneden en er een strip van het metallic card stock achter gedaan en toen op de kaart geplakt.


Product review en kaart gemaakt door vmcdesigns.nl
close up van de embossing poeders.

Hier nog een laatste foto van mijn creatie met deze mooie cut & emboss folder.
al met al ben ik zeer tevreden over de kwaliteit van deze Cut & Emboss folder en ook van de andere die erbij zaten heb ik een paar per folder uitgesneden voor toekomstig gebruik.
Jullie zullen ze in de toekomst vast nog wel bij mij voorbij zien komen.


Product review en kaart gemaakt door vmcdesigns.nl

Als alternatieve kaart heb ik ervoor gekozen om weer dezelfde folder te gebruiken, deze keer heb ik de kaart in stukken gesneden met de ster als uitgangspunt.
Ik had de stukken weer op hetzelfde metallic papier geplakt als wat ik in de vorige kaart gebruikt had en toen wist ik niet meer precies wat het moest worden. Heb het toen een nacht laten rusten en ben de dag erna weer verder gegaan met het opbouwen van de kaart met die cuts van vorige projecten. Weer afgewerkt met een paar plak parels en klaar.alternatieve kaart cut & emboss folder door vmcdesigns.nl
Mijn alternatieve kaart.  

Op mijn eigen blog staat een beknopte versie voor deze blogpost met nog een paar foto's van de tweede kaart, maar dan in het Engels.
Neem gerust een kijkje en mochten jullie nog vragen hebben dan hoor ik het graag.
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier/ Paper *
EMP - linnen karton
Dutch Crafts (Via Chassé) - Glitter effect cardboard (2502956)

* Stempels/ Stamps *
Marianne Design - kerst, winter en nieuwjaarswensen (CS0979)
Aliexpress - 
gemengde kerst stempeltjes

* Snijmallen/ Dies
Marianne Design - Eline's Poinsettia (COL1393)
Aliexpress - vlinders

* Inkt / Ink*
Tsukineko - Versamark 

Stampin Up - Real Red (126949)

* Embossing *
Xcut - Nativity Star Aperature (XCU 503945)
PaperMania - Holographic embossing poeder (PMA 4021002
Aliexpress - helder goud embossing poeder

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils *
DecoTime - Twinmarkers

*Overig/Rest*
Triggered Emotions -
 HotFix applicator (bling bling set)
Aliexpress - HotFix sterretjes || bling cabochon || hot air gun
Stripje dik Pergamano Papier || opplak parels
Tonic Studios Nuvo Drops - Gloss Red Berry

10 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee om hem door te snijden. Geeft een super leuk effect zo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahahaha, ik had geen idee wat ik als alternatieve kaart moest maken en deed maar wat.
   Maar ik ben ook heel tevreden met het eindresultaat. :)

   Verwijderen
 2. Twee gave kaarten heb je met de retourdoos gemaakt. Vooral de eerste vind ik heel mooi Carina.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Carina, wat gaaf dat je de papier zo heeft opgesneden in de alternatief. Laat me denken aan een shattered glass effect wat ik een keer heb gedaan. Maar ook je keus van goud papier verleent zich echt tot deze kaarten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Sandie, ik was eerst best huivering of het wel zou lukken wat ik in gedachte had. Het kwam niet overal perfect uit met de lijnen, maar wie weet misschien probeer ik het nog een keer en dat het dan wel lukt. :)

   Verwijderen
 4. Hoi hoi Carina,
  Mooi effect geeft dat goudpapier achter het uitgesnede gedeelte!
  Prachtige kaarten heb je gemaakt!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...