zaterdag 20 oktober 2018

Review Love 2 Craft snij en embossing machine

Bij de Action is er een snij en embossing machine van Love2Craft. Deze was eerst in aanbieding voor €29,95, nu geloof ik voor €39,95. 

zo ziet de machine er uit.

Karen zou deze review eigenlijk nog gemaakt hebben, maar door omstandigheden kon ze hem niet meer afmaken. Daarom werk ik haar review hier voor haar  uit. Hier dan haar review met een paar aanvullingen nog van mij.  :)


Deze machine is blauw/groen en gebroken wit. De machine is aan de buitenkant geheel van kunstof maar het mechanisme is van metaal. Aan de onderkant zitten op iedere hoek kleine rubberen zuignapjes waardoor hij stevig staat als je hem gebruikt.

De maten van de machine zijn 28 cm lang, 24 cm breed en 16 cm hoog. De platen zijn 15 x 18 cm dus kan er papier, embossing folders en snijmallen door tot die maat. Dit zijn de meeste gangbare maten.

Het plateau is je geleidingsplaat.

Het handvat draait van je af of je nu links of rechtshandig bent. Het mechanisme van deze machine loopt lekker licht. Als je de machine uit de doos haalt zit de hendel er nog niet aan, deze monteer je met het bijgeleverde schroefje en je plaats er daarna een afdek plaatje op

Meegeleverd in de verpakking is het volgende:
  • Instructie boekje
  • Dikke witte plaat. A5  13 mm dik
  • Doorzichtige C plaat, A5 5 mm dik
  • 2 Doorzichtige B platen,  A5 3 mm dik
  • 2 Embossing folders
  • 2 setjes met snijmallen. 

De machine en de mallen, de witte mal ligt er al op.

De embossing folders en de snijmallen die erbij zaten.

Ik heb tot nu toe in Nederland niet gevonden waar de platen los te verkrijgen zijn.
Wel heb ik de B en de C platen al op Aliexpress voorbij zien komen.
En misschien dat de platen van de Cuttlebug of van andere A5 machines er ook in passen.
Dit zou ik nog moeten nazoeken. 

Mijn ervaring:

Het stansen gaat super gemakkelijk maar bij het meerdere keren gebruiken lijkt het alsof hij iets minder druk in het midden heeft, waardoor je de stans wel iets vaker draaien moet. Ik ben van mijn oude machine al gewend om de snij mallen te moeten draaien dus doe ik die bij moeilijke mallen altijd al, tot nu toe heb ik nog geen extra papier boven op de plaat hoeven te leggen om extra druk te creƫren wat ik bij mijn oude machine wel vaak moest doen. Maar mocht dit nodig zijn is dat bij deze geen probleem.


De platen zijn doorzichtig wat heel prettig werken is omdat je kan zien wat je doet en je ziet meteen als de mallen gaan verschuiven.

De B platen die eigenlijk bedoeld zijn om op te snijden trekken vrij snel krom, maar als je bij de volgende de plaat weer omdraait trekt hij weer enigszins recht. Perfect recht lukt helaas niet meer.



Er zijn op YouTube enige tips wat je kunt doen om de platen weer recht te krijgen, maar helaas heb ik deze zelf nog niet getest en kan er geen oordeel over geven. Hier volgt een aantal videos met tips om je platen weer recht te krijgen. TuppenceColoured geeft een uitleg hoe je de platen in een oven weer plat kunt krijgen



Vind je dit te veel werk om ze weer plat te krijgen of te duur om ze te vervangen geeft Dsscrapie een leuk idee hoe je een self healing snijmat kunt gebruiken om je eigen platen te maken.




Na een tip van Anita gebruik ik zelf de witte plaat aan de kant waar het logo zit om op te snijden en de andere kant om te embossen.  Zo blijven mijn B en C platen mooi. 


1 van mijn meest moeilijke mallen, deze snijd na een paar keer draaien perfect. 

De meegeleverde stippen en sterren embossing folders zijn vrij plat en gaan prima door de machine.
Ook een iets dikkere folder gaat er met gemak doorheen.


De stippen folder

De sterren folder

Tip:
Om een metalen embossing plaatje met een rubber matje erdoor te doen neem je de dikke witte plaat, een rubber matje en de 2 B platen. Wil je hem iets dikker embosst hebben kan je er een extra shim tussen leggen van karton of iets dikker papier.

Hier zie je hoe een oud metalen malletje embosst.

Hier zie je hoe een Lines & Dots plaatje eruit komt

Deze set is vrij compleet, je kan er al meteen mee aan de slag en ook met kinderen is dit goed te doen. De extras zijn niet zoveel als bij andere machines maar hij is aanzienlijk goedkoper.
Enige minpuntje is dat hij niet opvouwbaar is en dus wat plek inneemt.

Kortom een super fijne, wat lichtere machine met veel mogelijkheden waar ik heel erg blij mee ben.

Heb je zelf ook deze machine gekocht? En heb je zelf ook nog tips voor onze lezers laat dit dan even weten via een opmerking.  :)


Aanvulling: 28 Augustus 2019

Hallo allemaal, even een aanvulling van mij, ik heb deze machine nu bijna een jaar en gebruik hem dus bijna iedere dag. Hij snijdt nog steeds prima, de rollers binnenin lopen nog steeds heel soepel. Vorige maand heb ik proef draaiingen gedaan van al mijn snijmallen en embossing folders en ik heb hem toen dus bijna hele dagen gebruikt en hij doet het nog steeds als toen hij nieuw uit de doos kwam. Een echte aanrader.

Btw wisten jullie dat hij deze week weer bij de action verkrijg baar is, dus als je hem, of er nog geen hebt misschien het overwegen waard om hem te gaan halen.


Aanvulling: 11 Mei 2020

Het was even zoeken en het heeft even geduurd, maar we wilden een zo voordelig mogelijk aanbod voor jullie vinden. Dus v
anaf vandaag hebben we eindelijk voor jullie vervangende snijplaten in onze webshop gezet. deze zijn te vinden via onderstaande link.  


            Carina Veling


=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===

In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.




49 opmerkingen:

  1. Hoi hoi Carina
    Ik zag hem pas ook staan bij de bekende winkel, maar ik heb een Bigshot en die werkt prima dus ik hoef geen tweede machine, wel leuk dat je dit met ons deelt!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Martha, ikzelf heb een Joy Trouvaille, een A4, maar dat is al een oudere. ik had he ooit 2de hands gekocht en ik moet zeggen deze snijd veel beter. :)

      Verwijderen
  2. ik kocht de machine ook, die blijft staan in ons vakantiehuisje , zo hoef ik niet telkens alles te verhuizen als we op weekend gaan. Ik heb de machine een week intensief gebruikt, ben er superblij mee! hij draait makkelijker dan mijn cuttlebug. De platen van de cuttlebug passen er prima in.
    er zit geen embossingmatje in, maar dat kan je makkelijk vervangen door een zelfgesneden matje van bvb een siliconenmat waarop je anders bakvormpjes uitrolt...
    groetjes
    Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh, dat is wel handig ja, Nancy.
      Heb ik meteen een vraagje aan jou, is de witte plaat van de cuttlebug net zo dik?
      en idd er zat geen embossingmatje bij, ik had die van mij vorig jaar al gekocht via AliExpress. Nooit aan gedacht om het met zo'n siliconen bakmatje te proberen. Weer een tip erbij. :)

      Verwijderen
    2. Ik kan dit nu niet meten Carina, mijn Actionstansmachine staat in Nederland, ik heb toen ik de machine kocht de dunne B-en C-platen vervangen door deze van mijn cuttlebug en het werkte, de dikke heb ik niet omgewisseld, hoeft ook nooit vervangen te worden, en daar was het me om te doen. Heb mijn CB al een 8-tal jaar en het zijn enkel de zgn V-B- en C-platen die je nu en dan eens moet vervangen..

      Verwijderen
    3. Nancy, ik geloof dat de witte plaat van de action machine 13 cm dik is, als die van jou cuttlebug ook zo dik is, is het een match. :)

      ik gebruik zelf de witte plaat om op te snijden dus misschien dat ik die ooit een keer moet vervangen, :)

      Verwijderen
  3. Heb de machine sinds vandaag in gebruik en hij loopt idd soepel. Jammer dat er een afdruk van de stans in de platen achterblijft

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Peag, ik vond dat ook heel erg jammer, daarom snijd ik mijn mallen op de dikke witte plaat, dan gaan ze veel langer mee.
      Ik gebruik daar 1 zijde om op te snijden en de andere zijde voor het embossen. Op die manier blijven de B en C platen mooi.

      In ieder geval heel veel plezier met je aankoop. :)
      Liefs Carina

      Verwijderen
    2. Dag vmcdesign, hoe doe je dat dan precies? Leg je dan onderaan de witte plaat, daarbovenop je te snijden papier of karton en daar dan de stans met snijvlak naar beneden bovenop? Of hoe doe je dat dan?
      Zelf ook heel tevreden met de machine maar plaat b is al serieus 'ingekerfd' van de stansen. Met embossing gaat het super. Wel heel blij mee.

      Verwijderen
    3. Hallo K'lene

      Ik leg eerst 1 B plaat, daarboven op de A plaat, nu leg ik inderdaad het papier erop, daarna de snijmal met de snijkant naar beneden.
      Daar bovenop leg ik dan de C plaat. En dan draai ik het geheel er doorheen.

      groetjes Carina

      Verwijderen
    4. Ik he de machine ook gekocht vandaag..super goede tip.Bij de eerste draai gelijk afdruk erin..nu niet meer..beter! Bedankt voor delen

      Verwijderen
    5. Geen dank.
      Fijn dat je wat aan die tip hebt gehad.
      groetjes Carina

      Verwijderen
    6. Onze dochter heeft deze voor haar verjaardag gekregen. 1Bplaat duidelijk ingekerft. Ik ga het eens proberen om te snijden op de A plaat. Bedankt voor de tip

      Verwijderen
    7. Op de A-plaat komen die ook, maar aanzienlijk minder en omdat deze zo dik is trekt hij ook niet krom.
      Ik gebruik nog steeds mijn eerst A-plaat en dat werkt nog steeds prima.

      Verwijderen
  4. Ik ben op zoek maar Disney en wat uitleg over a plaat en b plaat en c plaat

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo, met Disney kan ik je helaas niet helpen.
    Wat wil je weten over de A B en C plaat?
    De platen heb je nodig om "sandwiches" te maken om je snijmallen of embossing folders tussen te leggen en ze werkend te krijgen.

    Let er daarbij wel op dat je de volgorde van je machine aanhoud, elke machine is namelijk weer anders.

    groetjes Carina

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Reacties
    1. Geen dank, we zijn er om elkaar te helpen. :)

      Groetjes Carina

      Verwijderen
  7. Het duizelt mij een beetje over die platen. Staat wel duidelijk in de gebruiksaanwijzing? Enn je hebt het over meerdere keren draaien om goed gestanst te krijgen. Betekent dat dat je de platen er meerdere keren door haalt? Gaat het dan niet schuiven?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo, welke platen je het beste kan gebruiken en in wanneer wijst zich vanzelf. Als ze er gewoon doorheen schuiven en niets doen neem je de dikkere plaat. Krijg je het er bijna niet door gedraaid dan zijn ze te dik en neem je een dunnere plaat.

      Het draaien doe ik het papier met de snijmal (ik plak die meestal vast met stukjes washi tape), dit hoef ik alleen te doen met de mallen die hel veel snijvlakken hebben.

      Meestal heb ik aan 1 keer draaien (1 keer de snijmal links erdoor halen en daarna rechts) genoeg.

      gr Carina

      Verwijderen
  8. Hallo, mijn nichtje gaf me deze tip als kadootje voor de feestdagen. Hier in Belgie jammer genoeg niet meer te koop in action. Ik zag ze wel op de site van Action Nederland, hebben ze deze daar het ganse jaar door? gr Els

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Els, hij staat idd in Nederland op de website, maar de aanwezigheid is per filiaal verschillend.
      Hij was een paar weken terug hier ook weer in de aanbieding, dus misschien komt hij in Belgiƫ ook weer opnieuw.

      gr Carina

      Verwijderen
  9. Hallo, na een telefoontje met de leverancier kreeg ik het adres om de platen te bestellen ..het is Paperpads.nl
    En het heet Aurelia Universal B plate kosten €5,99
    Ook siliconen matjes en andere platen van dit merk...de 3mm plaat van het merk cuttlebug past ook. Veel knutsel plezier Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Marianne, dank je wel voor de info.
      Ik heb zelf ook universele platen liggen en die passen inderdaad ook goed.

      We waren zelf al bezig om ze aan ons assortiment toe te voegen.
      Zodra we definitieve info hebben word het blog bericht erop aan gepast.

      gr Carina

      Verwijderen
    2. Mijn kleindochter krijgt deze machine voor verjaardag en heb ook embossingmatje gekocht, maar weet iemand de volgorde van de platen?

      Verwijderen
    3. Oh wat een leuk cadeau, alvast gefeliciteerd met haar verjaardag.

      Zo uit mijn hoofd dacht ik dat je de witte plaat en de 2 dunnere platen dan moet gebruiken. tussen de dunnere platen leg je dan het papier, de embossing mal en het matje. Dan eerst het matje daarop het papier en dan de mal. Als ze "dubbele" embossing folders gaat gebruiken kan ze het embossing matje weg laten.

      gr Carina

      Verwijderen
  10. Deze week weer bij de action in nl in de aanbieding. €29,99

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dank je wel voor de info, die van mij doet het nog steeds prima. Voor deze prijs een echte aanrader.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dank je wel voor de felicitatie, en bedankt voor de info. Ik ga het met haar proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat gaat vast wel goed komen. Heel veel plezier samen.

      Verwijderen
    2. Dank je wel! Nog een vraagje, wanneer gebruik je de C plaat. Ik merk dat de embossingfolders die bij de machine zaten goed gaan zoals aangegeven omdat de folders dikker zijn dan die ik heb.Weet iemand wat ik kan doen om ook deze dunnere folders goed te dmbossen. Alvast bedankt.

      Verwijderen
    3. De C-plaat gebruik ik als ik snijmallen gebruik. Ik leg deze dan als laatste bovenop.
      Als de folders die je hebt dunner zijn zou je een stuk karton (of 2) kunnen gebruiken als extra laag.
      Gewoon even uit proberen hoeveel lagen je ervoor nodig hebt.

      Verwijderen
  13. Wat voor embossingmatje heb je nodig en waar kan ik die kopen?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat voor embossingmatje heb je nodig en waar kan ik die kopen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Liza, Ik had de link later toegevoegd, deze staat onderaan in het bericht.

      Ik zal het je gemakkelijker maken, als je naar onderstaande link gaat, klik je op de keuze link. Het is dan de een na laatste in het rijtje.
      "rubberen embossing mat A5 (MAT003)"

      https://hobbyalternatief.nl/pressboy-platen/

      Verwijderen
    2. Ik zag daarnet dat de link die naar de platen verwijst niet meer klopte, bij deze even de nieuwe link.

      https://hobbyalternatief.nl/nellies-choice-pressboy-platen-a5/

      Verwijderen
  15. Ik zoek een nieuwe B plaat weet je ook waar ik die kan krijgen .

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo, de link voor alle platen staat onderaan in het bericht bij de materialen lijst.

    Hier is hij nog een keer, gewoon onderstaande link kopieƫren en in een nieuw venster plakken. Je krijgt dan de pagina waar alle passende platen te krijgen zijn middels
    een keuze menu kan je zelf zeggen welke plaat je nodig hebt.

    https://hobbyalternatief.nl/pressboy-platen/

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hallo, ik zelf heb een zacht matje en de platen extra bij gekocht bij Alie en werken perfect. Enkel de juiste maat zoeken maar er is aanbod in overvloed. Zeer handige, goede snijmachine. Als je lange stansen hebt, heb je wel een probleem maar die probeer ik handig op te lossen door meerdere keren erover te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo, ikzelf heb ook regelmatig bij Alie ingekocht, maar voor deze platen moet je dan heel lang zoeken voor je de juiste hebt gevonden en in verhouding kom je met de prijs gelijk uit als wanneer je ze koopt via onze webshop. Zie onderstaande link.

      https://hobbyalternatief.nl/nellies-choice-pressboy-platen-a5/

      Voordeel is ook dat wij alle platen, inclusief de embossing mat en de metal shim hebben. ☺️

      Dat met die lange stansen is idd een dingetje, ik plak ze dan meestal met een stukje washi tape vast en schuif dan de mal inclusief papier op en snij ze dan nog een keer. ☺️

      Verwijderen
  18. Hallo mensen.

    Hier is een hele goede tip.

    Koop bij de Action 1 groene snijmat en snij deze op maat, zodat ze door de machine heen kunnen. En koop ook 2 muismatjes ( spotgoedkoop) om te embossen.

    Leg vervolgens:
    We gaan nu eerst uitsnijden.

    Leg de witte dikke plaat op je machine.
    Dan de groene snijmat er op
    Dan je papier met de mooie kant naar boven hierop.
    Dan je snijmal met de snijranden naar beneden gericht.
    Daarop je dikke C plaat ( die trekt n.l. niet krom)
    En draaien maar.

    Voor embossen.
    Leg weer je dikke witte plaat op de machine.
    Daarop 2 op maat gemaakte muismatjes.
    Daarop je papier
    Daarop je snijmal met de snijkanten naar beneden.
    Daarop je C plaat.
    En draaien maar.

    Door de zachte muismatjes wordt het er nu niet uitgesneden, maar wordt het er in het papier alleen ingedrukt. ( Embossing)

    Dus geen gedoe met kromme platen of nieuw platen.
    Dit werkt echt. Probeer het maar eens.

    Groetjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Ria, dank je wel voor de uitgebreide uitleg, ik gebruikte idd een standaard groene snijmat voor in mijn A4 snijder. Ook had ik het met de muismat al een keer geprobeerd maar had er niet zo heel veel succes mee. Misschien omdat ik maar 1 laag gebruikt had. Ik zal het weer een keer opnieuw proberen maar dan met 2 lagen.

      groetjes en fijn weekend
      Carina

      Verwijderen
  19. Goedenavond,

    Nu heb ik net de machine bij de action gekocht met extra snijmallen. er zit een a plaat, 2x c plaat en 1 x b plaat bij.

    als ik de a plaat b plaat een snijmal (apart gekocht bij de action) en dan een c plaat op elkaar leg en dan door de machine wil doen lukt dat niet.

    zou graag weten wat ik fout doe.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo, dat is heel vreemd, normaal zitten er 2 B-platen bij en 1 C-plaat.
      Want om te embossen heb je de 2 B-platen nodig.

      Ik leg altijd de B-plaat onderop, dan de A-plaat, daarbovenop het papier, dan de snijmal (met het mes naar het papier gericht) en dan de C-plaat daar weer bovenop. Ik snij dus in de witte plaat, zo blijven de B en C platen recht en hoeven ze niet zo snel vervangen te worden.


      Ik gebruik nog steeds de originele platen die bij mijn machine kwamen.


      Mocht het nog steeds niet lukken zou ik even met de machine terug gaan naar de Action en hem omruilen, misschien is er iets fout met deze.

      Verwijderen
    2. volgens de gebruiksaanwijzing
      moet ik voor embossing 2 c platen van 3 mm op elkaar leggen en voor snijden een b plaat van 5 mm en dan een c plaat van 3 mm

      ik leg a plaat dan een b plaat dan een extra gekochte snijmal van de action met de snijkant omhoog dan papier en dan een c plaat 3 mm

      voor mijn gevoel doe ik het goed of leg ik hem te vol hele a5 oppervlakte gebruikt

      Verwijderen
    3. ik heb een opklapbaar model wat nu in de action licht van de love2craft

      Verwijderen
    4. Misschien dat er voor die nieuwe afwijkende instructies zijn,
      De machine die ik heb is van 2018, maar als dat de instructies waren bij dei machine dan zou dat ook moeten werken.



      Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===