dinsdag 16 oktober 2018

Special Christmas

Soms wil je iets speciaals doen voor iemand of een speciale gebeurtenis.
Ik heb voor een speciale gebeurtenis een plastic kerstbal versierd met kralen, je kunt in deze bal ook nog wat bewaren, dat maakt het nog mooier.




Om deze bal te versieren heb je vooral veel geduld nodig en veel kraaltjes met allemaal gelijke openingen en rondingen. Het is heel handig om een stevige draad en een dunne naald te gebruiken omdat je meerdere keren door een kraal heen moet kunnen naaien.

Hier een foto van de kralen voor hij op de bal ligt


Een close-up van het middenstuk.

Om het middenstuk te maken begin je met een knoop in het uitende van je draad en dan rijg je 3 staafjes en blauwe ronde kraal 3 staafjes een blauwe ronde kraal tot je totaal 24 kralen, hebt je sluit met een ronde enkele blauwe kraal. sluit de ring door een knoop te maken met het begin stuk van je draad en eind stuk van je draad.




Doe je naald door drie blauwe staafjes en rijg er dan 3 zilveren staafjes op dan een blauwe kraal dan weer drie zilveren staafjes en dan maak je hem vast aan de ring door je naald door de blauwe kraal te halen. Dan doe je weer drie zilveren een blauwe 3 zilveren, dan weer door de blauwe kraal en zo ga je door tot je weer rond bent, als het goed is eindigt dan elk boogje op een blauwe kraal.

Als je door de laatste blauwe kraal bent gegaan haal je je naald door de drie zilveren en de blauwe kraal.

Rijg er dan 5 blauwe staafjes aan en een blauwe kraal en dan weer 5 blauwe staafjes en haal hem dan door de blauwe kraal. Herhaal dit tot de cirkel rond is.

Als je door de laatste blauwe kraal bent ga je door de vijf staafjes en de blauwe kraal en rijg er dan 5 zilveren staafjes. Dan rijg je er drie blauwe kralen dan weer 5 zilveren staafjes dan rijg je hem weer door de blauwe kraal van de vorige ring en doe je weer 5 staafjes.

Als je dit goed doet heb je dus bij elke punt van de vorige cirkel 1 blauwe en in de tussen stukjes 3 blauwe kralen ( zie close-up )
Je hebt als je helemaal rond bent dus een ronde kralen cirkel gemaakt.





Als je door de laatste blauw kraal bent gegaan rijg je er 10 donker blauwe kralen aan een grote witte en dan weer 10 donker blauwe kralen. LET OP  je gaat nu door de 5 zilveren staafjes en de  eerste blauwe kraal om dit weer te herhalen en je gaat door de derde en 5 zilveren staafjes en de blauwe kraal er door. Herhaal dit tot de cirkel rond is je hebt dan als het goed is 12 sliertjes.

Als je door de laatst blauwe kraal gegaan bent ga je door alle blauwe en de witte kraal omhoog, dan rijg je 4 lange blauwe staafjes een belletje een kraaltje en 4 staafjes je gaart weer door de witte kraal omhoog en herhaalt dit tot de cirkel rond is.

Als laatste knoop je je draad vast zodat hij niet losschiet ik heb het draadje omhoog gedaan zodat het niet zichtbaar is.

Je legt hem dan over de kerstbal heen lintje erop en klaar ben je.


Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk uitgelegd heb anders hoor ik graag  hoe ik het kan verbeteren of kan helpen.




=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===

In de webwinkel  vind je een  assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.



 *Overig/Rest*
Kerstbal -  Stenboden kralen- Lintje- Belletjes- Naald - Draad



6 opmerkingen:

  1. Een super leuk idee om zo een kerstbal te versieren, is je goed gelukt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat veel week, met als resultaat een heel mooi, zelfgemaakt, persoonlijk kado.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt daphne ik heb ook wel eens olifantjes gemaakt met kralen.daar ben ik gek op.gr karen

      Verwijderen
  3. Mooi gemaakt, ik heb zelf al vaak met het idee gespeeld om zo een paar kerstballen te maken.
    Maar tot nu is het er nooit van gekomen. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi hoi Karen
    Superknap zeg om zo met kraaltjes een kerstbal te versieren en het resultaat mag er zeker zijn!
    Heel mooi!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===