dinsdag 13 november 2018

Een vredige kerst

Goedendag iedereen! Ik ben erg blij om mijn eerste project met jullie te delen als onderdeel van het Hobby Alternatief  Design Team!


Mijn eerste opdracht is een schets, hier mijn interpretatie van deze schets. Deze kaart is voor een gevorderd niveau, maar ik zal jullie ook verschillende alternatieve manieren voor sommige stappen vertellen, zodat het wat makkelijker is.

Click here for the English version!

Toen ik de schets zag, kreeg ik het beeld van een boom in het huis naast het raam, en besloot deze te maken! Wanneer ik een project start, begin ik met het tekenen van mijn eigen schets, het kiezen van papier en het leggen van de basis met het papier en de stempels.

Kerstboom schets
 Hier beneden kun je zien hoe mijn kaart vorm begint te krijgen.

Het begin van de project
Mijn kaartbasis is een donkerblauwe kaart van 13.5 x 13.5 cm. Voor de muur van de kamer gebruikte ik een lichtblauw met wit glitter "crosshatch" patroon papier van 13 x 11 cm. De vloer is van een handgemaakt turquoise papier met een kiezelachtige textuur, gesneden op 13 x 2 cm. Ik heb ook een stuk lichtblauw karton van 13 x 13 cm gesneden en en zo ontstond een vloer, beide stukjes zijn samen gevoegd zodat de twee stukjes papier nu één geheel zijn.

In Cricut Design Space
Vervolgens was het tijd om het venster te maken. Op mijn foto waarop ik mijn kaart idee uitlegde, zag ik dat het venster te groot was, en besloot ik er een te maken met mijn Cricut Explore One en Cricut Design Space. De afmetingen voor mijn raamwerk zijn 7.5 x 9 cm. De randen en afstanden zijn 5 mm breed, dus elk venster is 3 x 2.3 cm.

Tip! Als je geen Cricut bezit, kun je het venster zelf tekenen en daarna uitsnijden met een hobbymes en een metalen liniaal.

Nadat mijn venster was uitgeknipt, is het bewerkt met Distress Oxide - Frayed burlap en een ink blending tool, om zo een houtachtige rustieke uitstraling te geven aan het raam. Ten slotte heb ik dubbelzijdig plakband gebruikt om een stukje transparant (een dunner soort van mica) op de achterkant van het raam te plakken om vensterruiten te simuleren.

Tip! Als je geen ink blending tool hebt, kun je een make-up spons gebruiken.

Een winter achtergrond maken!
Tijd om de achtergrond van de winternacht voor het venster te maken! Ik begon met een wit stuk hobby papier (Ik heb een stuk scrap papier gebruikt, daarom is het niet recht gevormd.) Daarna knipte ik een strook sticky note tape af om als masker te gebruiken. En maakte de vorm van twee heuvels met de tape en begon met het heuvelmasker op het papier. Ik begon met Distress Oxide - Tumbled glass op de bodem (net boven de heuvel). Daarna mengde ik in Distress Oxide - Blueprint sketch van boven naar beneden. als laatste is Distress Oxide - Black soot toegevoegd bovenkant.

Tip! Schakel heen en weer tussen de kleuren bij het blenden van de inkt, 
voor een vloeiend en mooi resultaat.

Plaats het masker tegen elkaar zodat ze gemakkelijk kunnen worden opgesteld.
Vervolgens nog wat inkt aangebracht op de besneeuwde heuvels, zodat ze niet helemaal wit zijn. Ik deed dit door de andere helft van het masker op het papier te bevestigen en het masker van de heuvel te verwijderen.

De winter achtergrond is klaar!
Ik ben langzaam gaan blenden met Distress Oxide - Tumbled glass. Toen de heuvel licht gekleurd was, verwijderde ik het masker. Als laatste gaf ik heuvel een sneeuw glinstering met Wink of Stella - White. Tenslotte voegde ik vallende sneeuw toe met mijn witte Uni-ball Signo pen.

Een opening voor de raam.
Kaart is nu halverwege klaar! De volgende stap was het uitsnijden van een rechthoek voor het venster uit het achtergrondstuk van 13 x 13 cm. Ik wilde dat het venster boven op de achtergrond zou zitten, maar met wat ruimte boven de achtergrond van de winternacht. Ik plaatste het venster op de achtergrond van de kamer waar ik het wilde hebben, ik tekende het licht af met een potlood en sneed vervolgens een opening kleiner dan de getekende lijn met ongeveer 2.5 cm op elke rand. De lijnen werden achteraf uitgegumd.

Het raam in wording!
Vervolgens trok ik de achtergrond over op een stuk wit hobby foam van 2 mm dikte en sneed door. Ik heb ook een opening gesneden voor het venster. Met behulp van tacky glue heb ik het hobby foam op de achtergrond gelijmd en er acrylblokken opgestapeld terwijl het aan het drogen was om te zorgen dat het vlak bleef. Tenslotte heb ik de achtergrond van de winternacht op de achterkant geplakt, dit is allemaal op een donkerblauwe kaart van 13.5 x 13.5 cm geplakt. Ik plaatste een boek bovenop de kaart zodat de kaart plat kan drogen.

Tip! Gebruik een natte lijm wanneer je met hobby foam werkt. Maar wanneer je papier op papier plakt, is het beter om iets droogs te gebruiken, zoals dubbelzijdig plakband.

In het laatste deel van de kaart heb ik de kerstboom gestempeld en een kous met Distress Ink - Antique linen en ingekleurd met alcohol markers en gelpennen. Ik heb een lichte kleur gebruikt om te stempelen omdat ik een afbeelding zonder lijnen wilde. De ster op de boom is gekleurd met een gele Sakura Glaze pen, zodat deze er glimmend uitziet. De lichtslingers zijn gestempeld met Versafine - Black onyx en de lampjes zijn ingekleurd met glitter-gelpennen. Alle gestempelde en gekleurde afbeeldingen werden vervolgens handmatig uitgeknipt. 

Eindelijk was het tijd om de kaart op te bouwen, maar voordat ik de boom op de kaart wilde bevestigen, zag ik dat de kamer nog iets nodig had, ik vond nog een strook wit papier van 4 mm,  kleurde het op dezelfde manier als de randen van het raam en plakte het op de kaart bovenop waar de vloer en muur elkaar ontmoeten. Daarna heb ik alles op de kaart geplakt zoals je het kunt zien op de kaart!
Misschien heb je in mijn idee schets opgemerkt dat er een open haard getekend was, daar waar nu de kous hangt. Het toevoegen van een open haard was te veel voor deze kaart, daarom hing ik een kous aan de muur met een kleine spijker. Hoe dan ook, de laatste stap van de kaart was het stempelen van de wens  "Wishing you PEACE with Christmas".

Het is klaar!

Wat vinden jullie van mijn eerste kaart en blogpost voor Hobby Alternatief?

Wie van jullie heeft er een Cricut, vind je het fijn om hier mee te werken?

Tot de volgende keer!=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.
* Papier/ Paper *
Cardstock - Licht blauw - Donker blauw - Wit 
DecoTime - Cardboard patterns DSL0566_05
DEMO CreationsTurquoise handgemaakt papier
3M - Transparant voor laserprinters

* Stempels/ Stamps *
AliExpress - Kerstboom - Kous - "Wishing you..."
Wild Rose Studio - Kerstlicht AS0005 Boozy Santa


* Inkt / Ink*
Ranger Distress Oxide - Tumbled glass - Frayed burlap - Blueprint sketch - Black soot
Ranger Distress Ink - Antique linen

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils *
Sakura Gelly Roll Glaze - Yellow XPGB #803 - Black XPGB #849
Uni-ball Signo - White UM-153
Wink of Stella - GL White 000
United Office - Gelpennen
DecoTime Twinmarkers 

 *Overig/Rest*
AliExpress - witte hobby foam
Ranger - Mini ink blending tool en foam
Cre-Ation - Tacky glue
Dubbelzijdig tape 3 mm

10 opmerkingen:

 1. Wow, wat een werk heb je in deze kaart gestoken, hij is dan ook heel erg mooi geworden. Die is vast en zeker voor een speciaal iemand.

  gr Carina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Carina! Inderdaad is het voor iemand speciaal, maar wie? Ik kan niet kiezen, hehe!

   Verwijderen
 2. Een super leuk, mooi kaartje. Daar zitten wel enkele uren werk in. Resultaat mag er zijn. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Anita! Ik wil mijn eerste opdracht voor HA extra speciaal, daarom. :D

   Verwijderen
 3. Bedankt voor je duidelijke bericht.
  Vooral de uitleg van het maken van de heuvels is mij helemaal duidelijk, dat ga ik gauw eens proberen.
  Mooie kaart hoor, echt een heel gezellig tafereel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Graag gedaan Daphne! Ik ben blij om te horen dat het was duidelijk voor je. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi hoi Emma,
  wat een leuke kaart heb je gemaakt en de beschrijving zo duidelijk, heel erg bedankt!
  Het geeft een mooi kerstsfeertje weer!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===