woensdag 21 november 2018

Happy Christmas!

Hee hallo trouwe lezers wat leuk dat jullie weer komen kijken. Nog even en dan is het al weer kerst. Persoonlijk vind ik het wel een gezellige maand maar na januari moet het maar weer gauw goed weer worden hoor! Bedankt voor het bezoeken van ons weblog en de reacties.


Deze week heb ik de opdracht een kerst sketch te maken. 
Niveau: Voor iedereen te doen! Ik denk dat het ongeveer 2 uurtjes in beslag heeft genomen om deze kaart te maken. Lees gauw verder!

Omdat ik eigenlijk graag Yupo zou willen hebben maar dit best prijzig vind, heb ik een kleine alternatief gevonden. Zoals ik al aangaf en de meeste van jullie weten, is Yupo vrij prijzig en niet goed voor iedere beurs.
Terwijl ik even mijn grijze massa aan het kraken was, gingen mijn gedachten naar de handgel. Op internet had ik voorbij zien komen dat je een gelliplate waar alcoholinkt op zat, kon schoonmaken met handgel.
Maar wat zou er gebeuren wanneer ik handgel op mijn glossy fotopapier zou doen? Want zodra je alcohol inkt op je glossy papier druppelt zie je de inkt helemaal in het papier zuigen en dat wil ik juist tegen gaan zodat je er meer mee kan.Mijn kaart heeft een afmeting van 15 x 15 cm. Voor mij een prettig formaat waar je veel op kunt verwerken.

Op mijn basiskaart ben ik te werk gegaan met de nieuwe kerst embossing folder van Craft Sensations en met de Glue Pad van Essential..Ik heb ze net in mijn bezit de Glue Pad dus mooi om deze ook even te testen.

Wat vind ik van de Glue Pad, ik heb het nog niet geprobeerd met glitters. Alleen met de deco flakes en ik vind persoonlijk dat het niet echt werkt zoals ik het wil maar dit is gedaan met de deco flakes van Hobby Flora,  het kan ook heel goed aan de merk liggen.

Glue Pad
Voor dat ik begon aan mijn kaart, heb ik met een groene marker een randje getrokken rond mijn kaart.
Wanneer je de embossing folder openvouwt heb je twee kanten. Een positieve kant (dit is de kant dat juist een bolling geeft) en een negatieve kant (dit is de kant die indrukt in je papier). De negatieve kant heb ik dus gebruikt.

Kerst embossing folder van CS. (hangende kerstballen)
Deze heb ik beinkt met de Glue Pad en door mijn Gemini gehaald. Een tijdje terug had ik de deco flakes mee genomen maar nog niet geprobeerd, dit was nu een uitdaging om ook de deco flakes uit te proberen op mijn ge-embossed kaart.

Deco Flakes
Wat vind ik van de Deco Flakes? Ging dit makkelijk? Nee niet echt vind ik dit kun je ook terug zien op mijn kaart, maar ondanks dat vind ik het geen probleem. Toch? Ik denk dat ik een beetje moet oefenen met de Deco Flakes.  
De embossing kant met Deco Flakes
Ik heb een stukje glossy fotopapier gesneden op 8 x 10.5 cm. Nu komt het!!

ALTERNATIEF VOOR YUPO

Het stukje fotopapier heb ik ingesmeerd met een laagje handgel.

Tip! leg dit wel op een doekje omdat het best een beetje vochtig wordt

Daarna heb ik met 2 kleuren alcoholinkt gedruppeld, blaadje schuin gehouden zodat het gaat uitlopen en met een rietje (net als vroeger op school) de inkt weg geblazen tot dat ik het naar mijn zin vond. Wel even goed drogen met de heattool en let op NIET te dicht op je papier houden hoor!
Hoe kwam ik hierop? Ik had op internet gezien dat je alcoholinkt van je gelliplate kan verwijderen met handgel. Dus ik bedacht mij toen: Wat zou er gebeuren wanneer ik handgel op mijn fotopapier smeer en wat druppels alcoholinkt erop laat vallen.

Onderaan dit bericht laat ik een zelfgemaakte filmpje zien hoe ik dit deed.

Stukje fotopapier met sneeuwvlokken
Met een snow marker en een heattool heb ik sneeuwvolkjes gemaakt.
Ken je de snow marker niet? Dit is een marker die sneeuw creĆ«ert met behulp van je heattool. Super leuk effect! 

De snow marker
Het stukje fotopapier heb ik afgemat met een andere kleur cardstock lintje erom heen en dan is dit stukje klaar.

Afgemat en lintje erom
Ooit had ik een paar pakjes imitatie leer set gekocht. Daar heb ik glitter kerstbomen uit gestanst. Daarna met een stukje foamtape op de fotopapier geplakt. Op de kerstboom heb ik ook wat sneeuw verwerkt.
Het glitter leder heb ik op een stukje groene tag geplakt. 
De Deco Flakes merk: Hobby Flora,  heb ik ook weer geprobeerd op een leuke kerst tekst stempel. Geen idee waarom het niet zo heel goed ging. Misschien toch het merk??

Tekst bewerkt met Deco Flakes

Heb je vragen over mijn opdracht, stelt ze gerust en ik zal jouw vraag beantwoorden.

Heb jij al eens gewerkt met alcoholinkt en wat vond jij ervan?

Uiteraard staan wij open voor leuke en leerzame tips.

Plaats deze dan op onze facebook.

Heel veel knutselplezier! 

Hier een kleine demo van mij alternatief Yupo


Danielle Creatieve Doos
Danielle Creatieve Doos
Danielle Creatieve Doos
Danielle Creatieve Doos
šŸŒDanielle Creatieve Doos

=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===
In de webwinkel  vind je een  assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.
* Papier/ Paper *
Hobbybeurs - Wit - Groen

* Stempels/ Stamps *
AliExpress - Ned. Kerst tekst stempel

* Snijmallen/ Dies*
AliExpress - Kerstbomen

 * Inkt / Ink*
Tim Holtz - Ranger Clover - Limeade

* Embossing *
RT Beheer BV - Kerst embbosing folder

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils *
Studio Light - Light marker nr 43 DEEP

 *Overig/Rest*
Essentials - Glue pad - Lintje - Lijm 

6 opmerkingen:

  1. Mooie kaart Danielle, leuk detail de verborgen kerstbal!! groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk geworden Danielle, en idd de heat tool niet te lang en te dichtbij op het fotopapier houden. Het gaat namelijk nogal graag bubbelen. ;)

    groetjes Carina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi hoi Daniƫlle
    Wat goed bedacht om met die handgel aan de gang te gaan en het is inderdaad een mooi alternatief voor de yupo, heel mooi resultaat!
    Ook een leuk filmpje bedankt voor het delen!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===