dinsdag 27 november 2018

Kerstkaart maken met je kinderen

Hartelijk dank voor jullie leuke berichtjes op mijn blog van de vorige keer. Vandaag laat ik je zien hoe ik kerstkaarten maak met mijn kinderen! Heb jij ook kinderen of kleinkinderen? En wil jij samen met ze kaarten maken? Ik wel!


Hier zie je één van de tien kerstkaarten die wij dit jaar naar familie en vrienden gaan sturen. Samen gemaakt met mijn twee kinderen, van 4 en 6 jaar oud. 
De kaarten zijn geen eenvoudige kaarten om te maken (voor kinderen), dus sommige onderdelen heb ik zelf gedaan, en alles wat mijn kinderen kunnen doen, laat ik ze zelf doen.

Click here for the English version!

Om te beginnen gingen we eerst een nieuw ontwerp bedenken. Dit gedeelte heeft lang geduurd! Mijn zoon, de 6-jarige, en ik keken door mijn snijmallen en stempels en vonden uiteindelijk een rechthoekig kader met het perfecte formaat voor de shaker stickers waarvan ik wist dat ik ze wilde gebruiken. Ik dacht oorspronkelijk aan het hebben van drie kleine vakjes aan de bovenkant en de grote rechthoek voor de wens onder aan de kaart. Ik tekende mijn idee uit en toonde het aan mijn zoon en hij besloot dat het moest worden omgedraaid! Ik denk dat hij een goed idee heeft, en omdat ik zijn idee beter vond, had ik een moment van "Waarom heb ik daar niet aan gedacht?"
Mijn zoon koos ook de kleur voor het kader, het papier en de gouden embossing kleur.

Tip! Het is een goed idee om een voorbeeldkaart voor embossingpoeder te maken, zodat je kunt zien hoe de kleur eruitziet nadat deze is gesmolten. Op deze manier is het ook gemakkelijker om het poeder te kiezen wat je wilt!

Mijn dienblad met bijna alle benodigde materialen.
Toen we samen hadden besloten hoe het ontwerp eruit kwam te zien, ik vroeg mijn zoon om even te gaan te spelen terwijl ik het voorbeeld maakte. Toen ik tevreden was met mijn voorbeeldkaart, heb ik een dienblad klaargemaakt met bijna alle benodigde materialen, want we zouden in totaal tien kaarten maken. Het voorbereiden van materialen is zeer efficiënt wanneer er meer kaarten worden geproduceerd.

Mijn zoon gaat voorzichtig stempelen met de Stamping Buddy Pro van Nellie's Choice
Bij het massaal produceren van kaarten is het hebben van een stamping platform tool een must! Het is ook geweldig om kinderen mee te laten stempelen. Mijn zoon vond het heel leuk om de stempels te gebruiken en leerde zelfs de juiste hoeveelheid druk voor mooie resultaten te krijgen. Bijna al het stempelen op de kaarten werd gedaan door mijn zoon.

Spierballen!!
Het snijden van het kader met de Cuttlebug was erg moeilijk voor mijn zoon, dus deed ik het meeste. Als mijn Cuttlebug ooit breekt (niet graag, maar hij is bijna 10 jaar oud en nog steeds doet hij het goed!), misschien ga ik in een elektrische stans machine investeren. Een elektrische is een stuk gemakkelijker voor kinderen om te gebruiken, omdat manueel manoeuvreren enige kracht vereist.

Tip! Het is ook geweldig voor mensen die lijden aan artritis of reuma.

Ik wil ook een moment nemen om te vermelden dat het kader is gestapeld. De bovenste laag is een foliekarton en de onderste laag is een normaal wit karton. 
De witte kaart had twee doelen: eerst het foliekader een beetje hoger optillen, en ten tweede de achtergrond om te stempelen "we wish you a merry".

Ook heel voorzichtig met de hot air gun.
Toen ik het dienblad voorbereidde, had ik ook een paar van de gouden stansjes "Christmas" gemaakt, ik liet er een paar voor mijn zoon over om te stempelen en natuurlijk mocht hij de hot air gun gebruiken. (Ik sprenkelde het embossing poeder er op.) Ik weet zeker dat knutselaars er nooit genoeg van krijgen om embossing poeder te zien smelten. Dit geld ook voor een zesjarige!

Nadat alle stukjes gemaakt waren, was het tijd om de kaart samen te stellen. Ik heb het lijmen (en plakken) gedaan omdat mijn zoon er zo lang over deed om de lijm uit het flesje te knijpen dat tegen de tijd dat hij klaar was de lijm al was opgedroogd!

Op de lijn van de paarse afplaktape en liniaal.
Bij het plakken van het kader op de kaart, wilde ik niet elke keer meten om het middelpunt van elke kaart vinden. Van mijn voorbeeldkaart waar het kader al was uitgemeten, zette ik mijn T-liniaal tegen het kader en vond zo de lijn op mijn liniaal.. Ik heb ook een stukje paarse tape op de liniaal geplaatst om de onderkant van de kaart te markeren. Zoals je kunt zien op bovenstaande foto. Elk kader kan zo op dezelfde plaatst vast geplakt worden.

Spider-Man kwam mij ook helpen.
Terwijl ik de gestapelde kaders op de kaarten aan het lijmen was, besloot mijn zoon dat het tijd was om Spider-Man te zijn. Daarom zie je dat Spider-Man de rechthoekige achtergrond in het kader steekt. We hebben geen spinnenwebben gebruikt om de achtergrond in te plakken, maar dubbelzijdig plakband.

De rechthoekige achtergrond kwam van het snijden van het witte karton voor het kader. Ik kleurde de helft van de witte kaartjes met Distress Oxide - Candied apple en de andere helft met Distress Oxide - Mowed lawn. Daarna spoot ik het in met mijn zelfgemaakte shimmer-spray, liet het zitten en oxideerde het en depte het vervolgens weg met een doek.

Tip! Het is gemakkelijk om je eigen shimmer-spray te maken. Ik maak de mijne in een kleine spuitfles met water en een mica poeder zoals Perfect Pearls - Confetti wit. 
Je kunt ook losse oogschaduw poeder gebruiken.

Nadat het kader en het rechthoek stuk op de kaart waren geplakt, heb ik de wens "Christmas" geplakt.

Shaker stickers plakken...ze zijn in hun pyjama's want duurt een paar uren om alle tien kaarten te maken en het was bijna tijd om naar bed te gaan.
Tenslotte vroeg ik aan beide kinderen om de shaker stickers op de kaarten te plakken. Ze hebben echt genoten van het toevoegen van de laatste handelingen!

1 van de tien kaarten.

Meer weten of vragen over de kaart, zie ik graag in de reacties.

Vind jij het ook zo leuk met kinderen te knutselen?  

En wat vinden jullie kinderen het leukste om te knutselen?

Tot de volgende keer!=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===
In de webwinkel  vind je een  assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.
* Papier/ Paper *
Double Greeting Cards with foil
Foil Cardboard
Hobbykarton

* Stempels/ Stamps *
Marianne Designs - Christmas - KJ1719

* Snijmallen/ Dies*
Marianne Designs - Christmas - KJ1719
Ali Express - Kader

* Inkt / Ink*
Distress Oxide - Mowed lawn - Candied Apple
VersaMark - Watermark Inkt
VersaFine - Black Onyx

 *Overig/Rest*
Ranger - Princess Gold embossing powder
Nellie's Choice - Stamping Buddy Pro
Crafts & Co. - Hot Air Gun 109
Shaker Stickers - X-mas Edition
Cre-Ation - Tacky glue
Dubbelzijde plakband

8 opmerkingen:

 1. Hallo Emma, ik vind het knap hoor dat je de aandacht van je kinderen zolang hebt kunnen vasthouden. De meeste kinderen hebben er na een uurtje of zo alweer genoeg van. :)

  btw, het zijn erg leuke kaarten geworden.
  groetjes Carina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Carina! Het geheim is kleine sessies! Maar tja, mijn zoon heeft ook interesse in kaarten maken. :D

   Verwijderen
 2. Ja dat vind ik ook Emma, volgens mij ben jij hier heel goed in om met de kinderen te knutselen. Mooie kaartjes zijn het geworden. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi hoi Emma
  Wat leuk dat je kinderen zo ijverig meededen!
  Mooi kaartje is het geworden!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezelligheid en wat een mooie kaarten hebben je kinderen, samen met jou, gemaakt.
  Knap werk hoor.
  Mijn dochter vind van alles leuk, net als haar moeder, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===