dinsdag 25 december 2018

Hurrah, Lily is geboren!

Vrolijk kerstfeest iedereen! Leuk dat je mijn bericht leest in deze kersttijd. Ik heb het zo druk gehad dat ik nauwelijks tijd heb om te knutselen! En er zijn nog veel meer feestdagen om te komen!


Hoe dan ook, zoals altijd, bedankt voor de opmerkingen op mijn laatste bericht over de washi tape kerstkaart! Deze keer heb ik een babykaart gemaakt voor een klein meisje genaamd Lily. Hoewel ze niet op eerste kerstdag is geboren, vond ik het nog steeds gepast om vandaag een babykaart te tonen. Deze kaart heeft veel fijne details en stappen, dus het is semi-geavanceerd en het heeft even geduurd om te maken. Laten we eens kijken hoe ik deze kaart heb gemaakt!

Click here for the English version.

Er is veel nagedacht over deze kaart! Eerst een beetje achtergrond: mijn buurvrouw vroeg me om een ​​kaart te maken voor haar zus die onlangs bevallen was. Mijn buurvrouw en haar familie zijn van Chinese afkomst en een ding dat ze leuk vinden zijn de verschillende dieren op de Chinese zodiak. Dus ik vroeg mijn buurvrouw het dier teken van haar zus en echtgenoot en zij zei dat ze schaap en hond waren. En natuurlijk is dit jaar het jaar van de hond, dus Lily is ook een hond volgens de Chinese zodiak.

Van daaruit besloot ik de dieren te laten zien. Ik ontving onlangs een grotere set snijmalen van de 12 dieren (ik had al een kleinere versie), dus ik dacht dat de verschillende maten perfect zouden zijn om ouders en kinderen te zijn! Hoe dan ook, om de kaart te maken, begon ik met het uitstansen van de dieren en een kleine haarband met Memento Tuxedo zwarte inkt en deze in te kleuren met TwinMarkers. Ik knip vervolgens de afbeeldingen uit. Terwijl ik de dieren kleurde, heb ik er veel over nagedacht om te laten zien hoe de kleine hond een combinatie was van de grote hond en schapen. Ik denk dat ik het behoorlijk goed gedaan heb!

Vervolgens was het tijd om de achtergrond te maken. Ik heb onlangs een aantal stencils van Ali Express ontvangen en wilde ze op een creatieve manier proberen te gebruiken. Om de achtergrond te maken, snee ik eerst een gehechte rechthoek en begon ik Distress Oxide Worn lipstick en Squeezed lemonade te wrijven met een ink blending tool op het wit karton.

Super nat gespoten!
Daarna nam ik een stencil, royaal met water bespoten met een spuitfles, en legde de natte kant van het sjabloon direct op de gekleurde achtergrond. De manier waarop Distress Oxide reageert met water is als magie! Ik liet de stencil ongeveer 30 seconden liggen, pakte toen een droge doek en depte het overtollig water weg dat naar buiten sijpelde, en tilde het sjabloon voorzichtig weg van het papier.

Niet aanraken! Laat de "magie" werken
Ik liet het papier drogen, maar versnelde het proces door mijn heat gun erop te blazen.

Tip! Deb, wrijf niet! Omdat je niet wilt dat het sjabloon per ongeluk verschuift.

In het begin probeerde ik het "welcome" te creƫren met Ranger Silver Pearl embossingpoeder op de achtergrond, maar het zag er niet goed uit. Dus stanste ik het bijpassende "welcome" uit dezelfde set van glanzend zwart karton papier en plak dit erop. Ik heb ook een slagschaduw aan de linkerkant van elke dikke lijn toegevoegd om het woord net iets meer pop-up te maken. Voor de schaduw gebruikte ik een heel lichtgrijze stift en er ook een Sakura Gelly Roll Clear Stardust-pen overheen.

Het resultaat van het water, stencil, en Distress Oxide. De "welcome" tekst was hier nog een probeersel.
Vervolgens sneed ik "Lily" uit, gekleurd met Distress Oxide Picked raspberry, gen even met Wink of Stella bewerkt, vastgelijmd op de kaart en bedekt met Glossy Accents. Ik wilde de kaart net iets meer geven, En heb ik de rand met een gouden Madeira draad met de hand gestikt door de die-cut steken te volgen. Ik plakte de kleine dieren met 1 mm foamtape zodat ze op de top van de letters zitten. De ogen en neus van de dieren heb ik gekleurd met een zwarte Sakura Glaze pen. Ik gaf het schaap wimpers omdat het de moeder moest voorstellen.

Als laatste heb ik 1 mm foamtape op de achtergrond geplaatst en op een lichtgeel karton geplakt. De laatste hand was het toevoegen van de strass steentjes omdat men nooit genoeg bling kan hebben!

Een mooie kaart voor een mooie baby!
Ik hou echt van het toevoegen van kleine details en allerlei glitter en glans aan mijn kaarten, hoe zit het met jou?

Als je vragen heeft, vraag het ons! Ik zal mijn best doen om te antwoorden.

Ik wens jullie allemaal een geweldig kerst seizoen! Vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuw jaar!


      

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier/ Paper *
Hobbykarton - Wit - Zwart met glans - Licht geel

* Stempels/ Stamps *
Ali Express - Dieren

* Snijmallen/ Dies*
Ali Express - Welcome

* Stencils/ Masks*
Ali Express - Vierkantachtige design

* Inkt / Ink*
Ranger - Picked raspberry - Squeezed lemonade - Worn lipstick
Memento - Tuxedo black

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils *
Sakura Gelly Roll - Clear stardust
Sakura Glaze - Black
TwinMarkers - Diverse kleuren

*Overig/Rest*
Madeira - Gold-3 No.40 [Art.-No.9842]
Ranger - Ink bending tool - Glossy Accents
Dunne naald
Foam tape - 1mm
Spuitfles met water

12 opmerkingen:

 1. Hi Emma, Merry Christams to you and your family. Een schattig kaartje is het geworden met veel details. Groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi hoi Emma,
  Wat heb je een super mooi aartje emaakt voor Lily en haar ouders!
  Leuk zoals jij erover nadenkt!
  Voor jullie ook hele fijne kerstdagen!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Martha! En ook voor jou en jouw familie een fijne feestdagen!

   Verwijderen
 3. wat leuk heb je deze gemaakt
  fijne feesten,
  grtjs,martina
  x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Martina! (sorry dat ik niet eerder gereageerd, maar nu zie ik jouw reactie pas!)

   Verwijderen
 4. Wat leuk dat je zo zorgvuldig nagedacht hebt over de Chinese Zodiac. Dat maakt dit nog meer speciaal. Prachtige kaart Emma.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig is dit babykaartje Emma...en heel leuk ook duidelijk uitgelegd hoe je het allemaal gedaan hebt...
  fijne 2e kerstdag nog morgen...
  groetjes Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk idee om de kaart zo persoonlijk te maken.
  Hij is dan ook heel mooi geworden.

  Een fijne kerst nog.
  liefs Carina

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===