vrijdag 21 december 2018

Origami Pinwheel, oftewel molentje kaart.

Kerst en origami, tja wat moest ik daar nou bij bedenken. Na lang nadenken en zoeken naar voorbeelden besloten om een pinwheel, oftewel molentje te maken. En ja hoor zal je zien, ik had mijn kaart eindelijk klaar kwam ik nog een andere leuke tegen. Ik ga ze dus maar beide met jullie delen.

Origami Pinwheel, oftewel molentje kaart. door vmcdesigns.nl

Het vouwen gaat vrij eenvoudig, ik voeg een video bij zodat jullie kunnen zien hoe het vouwen moet en zodat het ook voor een beginneling nog te volgens is. Het maken van de kaart duurt niet zo heel lang, binnen een uurtje zou hij klaar moeten zijn. 

Maar voor ik verder ga met de uitleg van mijn creaties wil ik jullie allemaal bedanken voor jullie lieve reacties op mijn berichten.

Voor de Pinwheel zelf heb ik gekozen voor een 15 bij 15 cm stukje craft papier met folie aan 1 zijde.
Ik ben dan ook begonnen om deze eerst te vouwen en dan zodanig dat ik het blauwe folie aan de buitenkant kreeg, wat op zich alleen al een heel gepuzzel was.

In onderstaande You Tube van "paper folds - Origami & Crafts" word uitgelegd hoe je ze moet vouwen.
Nadat ik mijn molentje had gevouwen, die van mij is net iets kleiner dan 8 cm geworden, en maakte ik een 9 cm witte mat om het op te plakken. Onder de witte mat maakte ik een nieuwe mat van 10 bij 10 cm en omdat ik geen effen folie papier had in die zelfde kleur blauw maar ik toevallig wel folie blaadjes had in die kleur heb ik de randen van de 10 cm mat met de folie blauw gemaakt. 

Origami Pinwheel, oftewel molentje kaart. door vmcdesigns.nl
Een close-up van mijn kaart.

Tip! om de folie aan te brengen heb ik dubbelzijdig tape op de randen van het papier geplakt en daar de folie op aangebracht. 


Ik heb daarna alle laagjes op een craft kaart geplakt van 11 bij 10.5 cm.Voor ik het molentje dichtvouwde heb ik er nog een gestempeld kaartje en een paar hulst takjes er in geplakt en daarna wat kerst confetti in het midden gelegd, zodat als je de kaart open maakt de kerst confetti eruit valt.

Origami Pinwheel, oftewel molentje kaart. door vmcdesigns.nl
De binnenkant met inhoud van het molentje.
Aan de binnenkant van de kaart zelf heb ik een mat gedaan van 10 bij 10 cm. Met daarop een mooie spreuk in blauwe folie.

Origami Pinwheel, oftewel molentje kaart. door vmcdesigns.nl
Tekst met blauwe folie aan de binnenkant van mijn kaart.
En dan komen we nu bij mijn tweede kaart, deze is gemaakt op een standaard basis kaart. En ook voor deze kaart heb ik eerst een mat aangebracht op mijn basiskaart om een mooie achtergrond te maken. De boom is opgebouwd met 4 vierkantjes van verschillende afmetingen, in de video maken ze hem met 3 vierkantjes maar ik wilde mijn boom iets hoger hebben. Als stam voor de boom heb ik een stukje craft papier in de vorm van een boomstam geknipt. Deze heb ik daarna in een houtnerf embossing folder gelegd. De embossing folder heb ik van te voren aan 1 kant be-inkt zodat de nerven beter zichtbaar worden. Daarna heb ik deze door mijn snijmachine gehaald.

Origami kerstboom kaart. door vmcdesigns.nl
Origami kerstboom
In onderstaande video laten ze zien hoe je het papier moet vouwen en hoe je de boom dan in elkaar schuift, ik zelf heb iets meer plaksel gebruikt omdat ik er zeker van wilde zijn dat het ook goed bleef zitten.

In onderstaande You Tube van "Gopi Patel" word uitgelegd hoe je ze moet vouwen.


Ook voor deze kaart heb ik weer een witte mat, van 9.5 bij 14 cm aan de binnenkant van de kaart gemaakt. Met daarop een mooie tekst, deze keer in goud folie geprint.

Origami kerstboom kaart. door vmcdesigns.nl
Close-up van de tekst in goud folie.

Op mijn eigen blog heb ik een beknopte versie van deze post maar dan in het Engels geschreven.

Neem gerust een kijkje, ook naar mijn andere werk in mijn galerijen en mochten jullie nog vragen hebben, ik hoor het graag.

En mochten jullie meer willen weten over deze kaart, vraag dan gerust, ik geef graag antwoord op jullie vragen.

En hebben jullie nu zelf ook zo'n kaart gemaakt zou ik het leuk vinden om deze te kunnen bewonderen. šŸ˜Š

Ik wens jullie een heel fijn weekend.
            Carina Veling

  
=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===
In de webwinkel  vind je een  assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.
* Papier/ Paper *
Make Me - Craft papier
Clairefontaine - Basis papier
DecoTime - Patroon papier blok
Craft Sensations - Craft papier blok
* Stempels/ Stamps *
AliExpress - tekst stempels - hulst

* Snijmallen/ Dies*
AliExpress - hulst 


* Inkt / Ink*
Memento - Tuxedo Blank - ME-900
Stampin' Up! - Baked Brown Sugar - 131174

* Embossing *
AliExpress - Houtnerf embossing folder

 *Overig/Rest*
AliExpress - Goud folie
Nuvo Drops Red Berry
DecoTime - Twinmarkers
AM/63 - Christmas confetti

Xenos - Transferfolie turquoise
Laserprinter - Lamineer apparaat

4 opmerkingen:

 1. Hey Carina, super leuke en mooie kaartjes, leuk gevouwen en een duidelijke beschrijving, ik ga het eens proberen. Fijn weekend, liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Anita, ik dacht doe de filmpjes er maar bij voor de vouwtechnieken, kan dat zelf toch nooit zo goed uitleggen. ;)

   fijn weekend
   Liefs Carina

   Verwijderen
 2. Hoi hoi Carina,
  wat een leuke vouwtechnieken zeg, fijn dat je er een filmpje bij hebt gedaan!
  mooi zijn de kaartjes geworden, vooral dat boompje!
  Voor jou ook een fijn weekend!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Martha, Ik had het boompje gevonden nadat ik mij gepijnigd had met de eerste kaart. Ik vond het boompje zo leuk, en eenvoudig dat ik jullie die niet wilde onthouden. :)

   fijn weekend
   Liefs Carina

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===