dinsdag 22 januari 2019

Art journal: Money money money!

Hallo allemaal! Bedankt voor de leuke reacties op mijn laatste blogpost.
Vorige week ging mijn man een week naar Amerika voor zijn werk. Ik heb hem erg gemist, dus heb ik veel geknutsel om de tijd te verdwijnen.


Vandaag zou ik graag een pagina met je willen delen die ik heb gemaakt voor mijn Art journal: 'Money, money, money'. De totale werktijd hiervoor is ongeveer 3 uur, omdat het enige tijd duurt voordat elke laag droog is. Anders is dit een heel eenvoudig project om te doen.


Mijn Art journal is iets waar ik een paar keer per jaar aan werk, omdat ik meestal mijn vrije tijd besteed aan het maken van kaarten, haken of andere hobby's. Ik begon het tijdschrift in 2014 en heb aan slechts 19 pagina's gewerkt! Hoe dan ook, ik kreeg het boek van HEMA al lang geleden en ze verkopen dit boek niet meer. Maar, ik denk dat je iets vergelijkbaars kunt vinden (probeer op  "fotoplakboek" te zoeken) als je op zoek bent naar een ringgebonden boek met stevig papier erin waar je dingen kunt schilderen en plakken. Nou, het is niet gemaakt om te schilderen het papier gaat vervormen, maar lees hieronder en ik zal je laten zien hoe ik mijn papier klaarmaak voor verf en inkt.

De meeste ideeën waaraan ik in mijn kunsttijdschrift werk, zijn afkomstig van een PDF-bestand dat ik lang geleden heb gevonden door PaperCoterie (ze bestaan ​​niet meer). Het is een set van 52 vragen om te nadenken, waarbij je verondersteld wordt om één vraag per week in een jaar te beantwoorden om jouw (Art) journal te vullen. Dus de vraag voor deze pagina is: "If you won a million dollars today... would you quit your job?"

Mijn gedachte ging onmiddellijk over Geld/Money, wat me doet denken aan groen en bladeren, want hoewel geld niet op bomen groeit, zijn bladeren als het geld van de natuur, haha! Dus begon ik met het voorbereiden van mijn papier met gesso. Gesso is in essentie primer - de "verf" die je op oppervlakken schildert om het gladder, witter, en verf te helpen vast te houden. Met gesso kun je ook inkt verplaatsen als de inkt nog nat is. Voor meer informatie over gesso, is er een heel goed filmpje hieronder van Vicky Papaioannou die je het verschil laat zien tussen papier dat is voorbereid met gesso en zonder gesso.

Tip! Gesso is in wezen een MUST voor kunstjournaals 
als je van plan bent om te werken aan mixed media-items.

Lekker spelen met inkt!
Hoe dan ook, nadat ik mijn papier voorbereid had met gesso en laten drogen, begon ik het te bekrabbelen met een goedkope donkergroene stift en te wrijven met het groene Distress Oxides kussen: mowed lawn, cracked pistachio, en twisted citron. Met de gesso kon ik de inkten verplaatsen en mengen om een mix van verschillende groen te maken. Gebruik je vingers voor het beste effect!

Na stencilen, stempelen, en distress-en met water.
Ik liet de inkt wat drogen (ik hielp het deze keer sneller met een warmtepistool), begon daarna met stenciling en stamping met bladeren, wervelingen en bloemen met meer Distress Oxides: frayed burlap (voor de stencils), mowed lawn, walnut stain, en worn lipstick. Terwijl ik het liet drogen, koos ik een bladgroen design paper uit, en stanste daar de letters 'money' uit. Vervolgens koos ik voor een varen vellumsticker en plakte die op de pagina. Tot slot heb ik alles bedekt met een laag Craft Sensations Deco-lijm. Ik kan je niet vertellen of ik matt of gloss heb gebruikt ... omdat ik dacht dat ik heb gloss gebruikte, maar nadat het gedroogd was, zag het er matt uit! Dus misschien heb ik de verkeerde fles gepakt?!

Hoe dan ook, ik heb het afgemaakt door het antwoord op de vraag te schrijven met een donkerbruine permanente stift.

Kunstjournaals zijn heel vrij en het is een geweldige manier om je creatieve sappen te laten stromen! Het is ook een geweldige plek om stempels te gebruiken die je nog nooit eerder hebt gebruikt of om een ​​techniek uit een filmpje te testen, bijvoorbeeld. Over filmpjes gesproken, hier is de filmpje over gesso:


Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om je creatieve sappen te laten stromen en misschien iets nieuws te laten zien (gesso).

Als je vragen hebt over Art journals, schrijf ze dan in de commentaarsectie hieronder en ik zal ze zo goed mogelijk beantwoorden.

Fijne dag nog!      

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen. 
* Papier/ Paper *
HEMA - Foto (plak)boek
Studio Light - Patronen karton
DecoTime - Dsp - DS0887_04 - A5-6

* Stempels/ Stamps *
Craft Sensations - Bladeren en bloemen

* Snijmallen/ Dies*
Ali Express - 3.5cm letters

* Stencils/ Masks*
Ali Express - Bladeren mandala

* Inkt / Ink*
Distress Oxides - Mowed lawn - Cracked pistachio 
Twisted citron - Walnut stain - Frayed burlap - Worn lipstick

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils *
Donker groen stift

*Overig/Rest*
van Bleiswijck - gesso
Ali Express - vellumsticker
Kwast

6 opmerkingen:

 1. Hoi hoi Emma,
  Heerlijk lekker bezig zijn in een boek waar je alles mag maken ik ben er ook dol op, ik heb rr verschillende van en ook ik werk daar niet constant in, gewoon wanneer je zin hebt! Deze pagina vind ik mooi van kleur en Gesso is voor mij ook niet weg te denken! Goed gelukt!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Emma, heel mooi geworden, tot nu heb ik mijn proefstukjes iedere keer bewaard in een map. Eigenlijk nooit aan gedacht om ze in een fotoboek of zo te doen, maken.

  Gesso, gebruik ik hier ook, maar meer om glas of hout voor te bewerken.
  Een enkele keer heb ik het op papier gebruikt.

  Liefs Carina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Carina! Oh ja, dat is ook goed te doen: een proef boek!

   Verwijderen
 3. Hoi Emma, een mooi en kleurrijk project. Zo heb ik Gesso ook nog niet gebruikt wel voor andere projecten. Ik ga het zeker eens proberen. Groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Anita! Ik denk dat je plezier zult hebben met de Gesso op papier!

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===