dinsdag 8 januari 2019

Een Alternatieve Valentijn

Omdat dit mijn eerste post is voor Hobby Alternatief in 2019, wens ik jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar! Heel erg bedankt voor al je vriendelijke woorden vanaf het moment dat ik in november 2018 begon, en ook voor mijn collega's hier bij HA.
Blijf alsjeblieft onze berichten lezen, becommentariƫren en delen in 2019!


Het thema dit keer is Valentijn, want het komt eerder dan je denkt!
Mijn kaart is niet je typische rode, roze en harten Valentijn voor iemand die je romantisch liefhebt, maar een "alternatieve valentijnskaart" voor iemand die wat liefde nodig heeft. De kaart duurt ongeveer 1 uur om te maken en de moeilijkheid zit vooral in het kleuren.Deze kaart is gemaakt voor iemand die onlangs een scheiding heeft doorgemaakt. Mijn man en ik willen de persoon vertellen dat we er zijn voor haar, daarom heb ik deze kaart gemaakt. Het ontwerp van de kaart is om te laten zien dat ontluikende bloemen "uitbreken" van de doos, en de bloem die eruit valt is niet de enige. Oh ja, ik geniet ervan om een ​​verhaal te vertellen in mijn aangepaste kaarten!

Mijn ontwerp.
Om deze kaart te maken, is het eigenlijk heel gemakkelijk. Eerst legde ik mijn ontwerp neer zoals ik gewoonlijk doe.

Daarna bedekte ik een rechthoekig gebied voor de grote bloemenstempel met masking tape. Met mijn stamping tool heb ik de grote bloem op de kaart gestempeld. Vervolgens heb ik de bovenste tape verwijderd en de bloemen opnieuw gestempeld voor het onderdeel dat uit de doos zal steken. Achteraf besef ik dat ik het bovenste gedeelte van de rechthoek in het begin niet hoefde te maskeren, dus je kunt ook de bovenste afplakband laten liggen. Hoe dan ook, ik heb ook de twee bloemen eronder gestempeld met mijn stamping tool.

Gemaskeerd!
In de volgende stap heb ik de bloemen en bladeren ingekleurd met alcoholmarkers. Met behulp van een liniaal en een zwarte permanente stift van Tombow Monotwin (0.8mm) trok ik een rechthoek rond het grote bloem plaatje. Nu ik weet waar het doosje begint en eindigt, kleurde ik de randen buiten de bloem (maar in de doos) meteen zeer bleke lavendelkleur om schaduw te geven en de bloemen meer 3D-uiterlijk te geven en vermengde het met een kleurloze blender.

Tip! Wanneer je de gestempelde afbeeldingen, hoogtepunten en schaduwen kleurt, zullen je afbeeldingen er driedimensionaaler uitzien. Stop niet met het kleuren van de afbeelding zelf,  wanneer je de achtergrond rondom de afbeelding ook een beetje kleurt, draagt dat bij aan de dimensie van de afbeelding.


Ingekleurd en geaccentueerd.
Ten slotte heb ik het sentiment "Always here for you" met Distress Oxide Wilted violet gestempeld, steentjes erop gelijmd met Glossy Accents en de topkaart geplakt op een bijpassend lavendel parel linnen gestructureerd karton. Als laatste heb ik met een zelfgemaakte shimmer-kwast pen op de achtergrond in de rechthoek de kaart een beetje meer glans gegeven.

Tip! Om je eigen shimmer-penseel te maken, is het net alsof je een shimmer-spray maakt, behalve dat je het vloeibare en glanzende mica-poeder in een waterborstel-pen doet.


Daar heb je het, je niet-typische Valentijnskaart gemaakt met veel liefde!

Zoals ik al zei, vind ik het leuk om verhalen in mijn kaarten te vertellen. Wil je ook graag verhalen vertellen in je kaarten?

Als je vragen hebt over de kaart, schrijf deze dan in de comments hieronder.      

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.
* Papier/ Paper *
Hobbykarton - Wit - Lavendel parelmoer linnenstructuur

* Stempels/ Stamps *

Craft Sensations - Bloemen
Ali Express - Always here for you

* Inkt / Ink*

Memento - Tuxedo Black
Distress Oxide - Wilted violet

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils *

TwinMarkers - Diverse kleuren
Tombow - Monotwin

*Overig/Rest*

Nellie's Choice - Stamping Buddy Pro
Ranger - Glossy Accents
Dubbelzijdig plakband
Strass steentjes

8 opmerkingen:

 1. Mooie uitleg over het stempelen Emma, leuk idee en mooie kaart. Groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi hoi Emma
  Ook voor jou en jefamlie een heel goed 2019!
  Mooie bloemenkaart heb je gemaakt!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige kaart Emma, ook heel mooi uitgelegd hoe je hem gemaakt hebt.
  Groetjes Carina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi gebaar is dit Emma. We vergeten soms van degenen wat minder leuke dingen ervaren. Mooie kaart met een mooie verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===