maandag 7 januari 2019

Just love...

Inmiddels zijn we al weer een weekje in het nieuwe jaar, voor mij de eerste post voor dit jaar, en wil jullie dan ook een heel gezond, liefdevol en creatief jaar toe wensen.
Een jaar waarin wij weer ons best gaan doen om jullie weer leuke thema's en leuke creaties te laten zien!! We hopen dan natuurlijk weer op de leuke reacties van jullie kant, want het is toch elke week weer leuk om ze te lezen, en ook een bedankje onzerzijds bij te vermelden. 


Voor deze week mag ik jullie een kaart laten zien die bewerkt is met mica en alcohol inkt, met deze kaart ben ik ongeveer 3 kwartier bezig geweest incl. voorbereiding. Op zich is het niet moeilijk, al zal het voor de beginnende kaartenmaakster toch nog een hele dobber kunnen worden.

Op You-tube zijn heel veel beschrijvingen en filmpjes hier over te vinden, en het vragen aan ons DT mag natuurlijk altijd, dat stellen we erg op prijs. Om e.e.a. te verduidelijken heb ik dit filmpje voor jullie gedownload. 

Hierboven een filmpje met een voorbeeld

Ik ben begonnen met het snijden van gebroken wit karton in de maat 13.5 x 27 cm. Vervolgens eerst mijn mica met de inkt verwerkt.
Mica is een doorzichtig stevig plastic en te koop in een A-4 formaat, het is gemakkelijk op elke maat te snijden. Ik heb op de mica een klein beetje inkt "gedruppeld" in 4 verschillende kleurtjes maar een eindje uit elkaar, vervolgens er wat blending-solution op gedruppeld (blending solution is een soort bleekmiddel maar dan voor alcohol inkt) dit mengt zich met de alcohol inkt en verspreid zich over het mica.

Hier een detailfoto van de mica met de inkt
Na dat ik dit klaar was heb ik mijn heattool gepakt en het gedroogd, oppassen voor de warmte!!

Tip! Het beste kun je het even tussen een pincet klemmen als er al een klein stukje droog is.

Het drogen gaat vrij snel. Rondom is het vierkantje van mica met dubbelzijdig tape geplakt en op de kaart bevestigd. Met de "mooie" mal van Crealies is een vierkant frame gestanst, dit heb ik gedaan door twee stansen in elkaar te leggen en dan valt het kleinste stukje papier er tussenuit.
Dit als mooie afwerking over de mica randjes geplakt. Aan de onderkant twee stukjes rood papier gesneden van elk 1 x 13.5 cm en hier op het midden een leuk "stiksteekje" gemaakt met een zwarte fineliner en dit een klein eindje uit elkaar opgeplakt.
.
Hierboven een close-up van de kleine vierkantjes

Aan de zijkant een lang stukje rood karton gesneden van 3.5 x 27 cm en ook hier is een stiksteekje op getekend aan beide zijkanten, en dit is aan de linkerkant op de kaart geplakt.
Vervolgens 4 kleine vierkantje uit gestanst,ook met de Crealies mallen en deze diagonaal trapsgewijs op het rode strookje geplakt en er vervolgens een paar leuke stempelafdrukjes op gestempeld. Over de smalle strookjes nog een label met "Gefeliciteerd" en klaar was mijn kaart. Het is ook een hele leuke vrolijke kaart geworden, ik heb er veel plezier aan mogen beleven om deze kaart te maken met deze techniek!!!

Tip! ook kun je van glanzend fotopapier en alcohol inkt leuke achtergrondjes maken

Hebben jullie ook al eens een creatie met alcohol inkt gemaakt? misschien heb je nog een  tip voor ons, laat het ons weten, misschien dat wij ook hier weer wat van kunnen leren.

Rest mij nog jullie een fijne week te wensen 😍

Lieve groetjes, Willie


=== LIJST VAN PRODUCTEN / PRODUCT LIST ===
In de webwinkel  vind je een  assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.
* Papier/ Paper *
Hobbykarton - Gebroken wit - Rood

* Stempels/ Stamps *
Penny black - Vlinder - Bloemen (onbekend)
Craft  Sensation - Just love
Sirius-hobbyGefeliciteerd

* Snijmallen/ Dies*
Crealies XXXL-22

* Inkt / Ink*
Adirondack-alcohol inkt - Cranberry-Bottle-Denim-Terra Cotta

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils *
Fineliner

 *Overig/Rest*
Adirondack - Alcohol blending solution

9 opmerkingen:

 1. Wauw Willie, wat ontzettend mooi je mica stuk met de inkt. Een hele mooie kaart is het geworden, de kleuren spatten er vanaf. Liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Anita,is een leuke techniek om te maken.

   Liefs Willie

   Verwijderen
 2. Heel erg mooi geworden Wille.
  Ikzelf heb geen Mica en geen alcohol inkt, maar ik heb het anders opgelost.

  liefs Carina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is zeker een alternatief voor Carina,dank je wel voor je bericht.

   Liefs Willie

   Verwijderen
 3. Hoi hoi Willie
  Mooi effect de alcohol inkt op plastic, heel verrassend werkt dat he?! Mooi kaartje heb je ermee gemaakt!
  Bedankt voor het filmpje!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja Martha is erg leuk om te maken en geeft een leuk effect.

  Liefs Willie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohhh woww dat geeft zeker een mooi effect zeg, super leuk joh

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke alternatief Willie. Mica verleent zich tot zoveel alternatieve technieken. Goed gelukt zou ik zeggen!!

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===