maandag 15 april 2019

Hartelijk Gefeliciteerd

We zijn inmiddels al weer aan half april, maar deze kaart heb ik gemaakt toen wij met het design team een weekendje weg waren. En het komt nu goed van pas omdat ik deze week een vrije keus mag publiceren. Graag wil ik jullie weer bedanken voor de lieve reactie's op mijn vorige post.



De kaart is niet moeilijk om te maken, het vergt wat handigheid om de inkt mooi te blenden, maar met een beetje oefenen komt dit goed. Er gaat ook wel wat tijd inzitten voor het eindresultaat, ben er wel  zo'n kleine drie kwartier mee bezig geweest voor ik er tevreden over was. Maar het eindresultaat mag er dan ook zijn😃

hier boven een close-up foto van de kaart dichtbij.


Ben begonnen met zwart karton, een A-4 vel dubbel gevouwen en de stans net iets over de vouw gelegd en door de machiene gehaald en dan krijg je een dubbele kaart. De stansen zijn verpakt in 3 verschillende maten. Vervolgens een craftkleurig uitgestanst in een maatje kleiner,maar enkel gestanst,daarna een aquarel in nog weer een maatje kleiner.  Deze heb ik bewerkt met 2 verschillende kleuren distress-oxide inkten en de kleuren een beetje in elkaar over laten lopen,vervolgens besprenkeld met een klein beetje water en afgedept met een keukenrol zodat de inkt eigenlijk iets " gebleekt" word.

Hier zijn aan de linkerkant de "waterspetters" goed zichtbaar

Toen dit klaar was ben ik begonnen met stempelen, eerst  in de bovenhoek wat takjes en aan de onderrand het gras en zo is de kaart langzaam opgebouwd. De zijkanten voorzien van een mooie bloemen stempel, hiervoor eerst met zwarte inkt en daarna met grijs voor een "soort"  schaduw. Ook de vlinders zijn met grijs gestempeld. De fairy op de boomstam vind ik zelf een heel "lief " tafereeltje, en hier heb ik de vleugels bewerkt met een glitterpen, het is heel subtiel en zo op de foto helaas niet zichtbaar, maar het geeft een leuk speels effect.

close-up van de mooie felicitatie stempel en de bloemen in schaduw gestempeld

De kaart nog voorzien van een leuke  felicitatie stempel en het geheel opgeplakt op het craftkarton en de zwarte basis kaart geplakt. Ben zelf heel erg tevreden over het eindresultaat. 😍 En wat vinden jullie ervan?

Werken jullie veel met inkten en stempels?  En welke inkt heeft je voorkeur?


Laat gerust je werkjes zien op onze facebook pagina.


Wens jullie een fijne week toe.





===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.
* Papier/ Paper *
Karton - Zwart- Craft-
Water-art - Aquarel papier

 * Stempels/ Stamps *
Marianne Design - Silhouette Wetlands- CS1016
Silhouette Fairies&butterfly-CS1017
Nellie Snellen -tekststempel DTCS019

 * Snijmallen/ Dies*
Deco time - snijmallen

 * Inkt / Ink*
Distress-oxide - Seedless preserves - Scattered straw
Versafine - Zwart

 * Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils *
Wink of stella - Clear

2 opmerkingen:

  1. Hoi hoi Willie
    Prachtige stempelkaart, ik vind distress inkten het mooist om mee te bekenden!
    Het model heb je ook leuk gemaakt met die mooie stans!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Willie, wat prachtige kaart, de kleur en het verloop ervan is ook heel erg mooi.

    liefs Carina

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===