dinsdag 16 april 2019

Pop-up taartkaart!

Lente is mijn lievelings seizoen! Moeder natuur is wakker en maakt zichzelf mooi.Vandaag heb ik een lente taart gemaakt voor jullie!


Dacht jij dat ik een echte taart had gemaakt? Nee, want ik ben niet heel goed met bakken, haha! Dus vandaag is een pop-up kaart met kleine madeliefjes (of margrietjes) op een groene papiertaart. Deze kaart is niet heel moelijk want mijn Cricut deed het meeste werk en ik had een heel duidelijk filmpje gezien over hoe ik dit kon maken. Je kan ook een andere snijmachine gebruiken, maar zonder snijmachine kun je ook het patroon uitprinten en zelf knippen. Totale tijd om deze kaart te maken was iets minder dan een uur.


De opdracht voor vandaag is een pop-up kaart of pagina. Om eerlijk te zijn, vind ik pop-up super leuk, maar om zelf te maken... eehhh..... liever niet. Maar misschien ben ik gewoon bang om het te doen want ik had het nog nooit gedaan! OK, ik ga het proberen.

Dus ik keek overal op het Internet om iets met pop-up te doen, en misschien ook met mijn Cricut te gebruiken. En ik vond een "Pop-Up Birthday Cake Card" van Jennifer Maker.

Uitgesneden! Er waren een paar plekjes die niet zo goed sneden....
Voor het GRATIS patroon en een tutorial, kijk hier: How to Make a Pop-Up Birthday Cake Card

Ik zal je niet laten zien hoe ik de taart samenstelde, want de website heeft een geweldige handleiding en video met veel tips. Dit maakt het project heel makkelijk.

Close up! Niet echt rond en hangt een beetje.
Mijn pop-up taart is gemaakt van karton papier, maar je kan ook andere dingen gebruiken rond de taart zoals lint of crêpepapier. Net als Jennifer Maker zei, met papier is het minder rond.

Toen de taart klaar was, heb ik hem versierd met kleine witte bloemen gemaakt met ponsen en het midden van elke bloem gekleurd met geleglitter gelpen. Voor de kaarsen, had ik de vlam uitgesneden met de Cricut van goud metallic papier. Op het einde versierde ik de kaart met een uitgesneden "Happy Birthday" met twee bloemen aan de zijkant.

Tip! In plaats van stukjes vlam uit te knippen, kunt jij de vlammen ook inkleuren met een stift of een glitterpen voor sneller werken.

Ik vond dit een geweldige kaart, maar ik ben nog steeds geen fan van pop-up kaarten maken want ik vond het te dik en niet plat genoeg. 

Een beetje dik.
Een ander probleem die ik met de kaart heb is dat ik plakband moet gebruiken op de achterkant van de taart (Jennifer Maker zei dat dit niet anders kon). Maar dit is mijn eigen mening want deze kaart hoeft niet plat te zijn en het plakband zit alleen op de achterkant. Ik heb echter veel geleerd van deze ervaring!

Ach, die plakband....

Wat vindt jij van pop-up kaarten?

Heb jij zelf een snijmachine? Welke heb jij en vind je het leukst om mee te werken?

Bedankt voor het lezen, tot de volgende keer!


      

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen. 
* Papier/ Paper *
Licht hobbykarton - Groen
Hobbykarton - wit en licht groen

* Snijmallen/ Dies*
Ali Express - Happy Birthday

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils *
Glitter Gel Pen - Geel

*Overig/Rest*
Cricut Explore One
Ponsen - bloemetjes

2 opmerkingen:

  1. Wow, toen ik de foto van je kaart zag kom ik mij niet voorstellen dat deze plat gevouwen kon worden.

    Echt heel apart!
    Liefs Carina

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===