dinsdag 2 april 2019

Schattige konijntjes pasen kaart

Dit jaar is de eerste Paasdag op 21 april. Dus ik heb voor deze gelegenheid een paaskaart gemaakt want het is mijn opdracht voor vandaag. Ik heb niemand om deze kaart aan te geven, maar zou het wel willen. Heb jij interesse om deze kaart te krijgen? Kijk dan onderaan deze post om te zien hoe je kunt aanmelden voor een kans om deze kaart te ontvangen!


Ik vind dit een makkelijke kaart om te maken, maar misschien maken de kleine details het wat moeilijker. Hoe moeilijk of makkelijk een kaart is, is afhankelijk over wat jij leuk of niet leuk vindt. Ik ben dol op kleine details op mijn kaarten, daarom vind ik dit een leuke en makkelijke kaart om te maken! Het kost me wel veel tijd om kaarten met veel kleine details te maken, dus deze kaart duurde enkele uren om te maken.


Spullen neerleggen.
Ik begin de kaart met een idee en ik leg wat spullen neer. Het idee is gebaseerd op een voorbeeld kaart voor de konijntje snijmal van Karen Oliver (van Frantic Stamper Design Team). Maar mijn idee verandert natuurlijk terwijl ik de kaart maak.

Ziet er leuk uit... maar ik heb het nog een keer gedaan, hehe!

Ik begin eerst me het woord "Easter" uitsnijden met mijn Cricut Explore One. Dit duurde een tijdje want mijn machine is nog maar een paar maanden oud en ik heb niet veel kans gehad om ermee te spelen. Toen ik blij was met het resultaat, sneed ik er 3 uit, maar gebruik alleen 2 om op te stapelen want ik had een andere idee voor het derde woord.

Ik had het eerst geprobeerd met een roze kleur, maar ik vond de blauwe veel mooier.
De derde "Easter" snij ik uit een andere stukje papier.  Dit papier is wit parelmoer met kleine geëmboseerde zonnetjes.  Ik geef het papier kleur met Distress Oxide. Ik probeerde eerste met de kleur Victorian velvet, maar vond dat Broken china beter pastte op de kaart.  Daarna plakte ik de gekleurde "Easter" op de gestapelde twee "Easters" en mijn woord is klaar.

Allereerst wil ik me verontschuldigen dat ik geen fotos van de volgende stappen heb gemaakt. Ik was echt helemaal opgegaan in het maken en was de fotos vergeten!

Voor de kleine konijntje vierkanten, snijdt ik elke vierkant twee keer uit wit hobbykarton want ik wil ze opstapelen. Op het bovenste stuk plakte ik een stuk van het roze ginghampapier achter het gezicht en de oren en sneed het overtollige af. Nadat ik de kleine ogen en de neus had bewaard, die ik met stiften heb ingekleurd, heb ik die weer op hun plaats geplakt over het roze gingahampapier (een soort inlay techniek). Vervolgens heb ik dit bovenste stuk op het bijpassende stuk geplakt om het vierkant dikker en sterker te maken. Uiteindelijk heb ik dit allemaal op het blauwe design papier geplakt en uitgeknipt. Vervolgens stippelde ik de konijnenogen met zwarte Sakura Glaze uit voor een subtiele glans (zodat de ogen er niet zo 'dood' uitzagen).

Foto van de tip!
Tip! Een tip voor het snijden van papier van hetzelfde formaat: plaats het papier met het gewenste formaat bovenop het papier dat u wilt snijden en meet het samen met jouw (guillotine) trimmer. Dan zullen al je papieren hetzelfde zijn zonder de maat te hebben.

Eindelijk voor de achtergrond heb ik eerst het witte stuk uit de grote achtergrond snijmal gesneden. Toen legde ik de kantrand snijmal en sneed een rand van de lange kant. Ik deed hetzelfde met het blauwe design papier waar ik de rand met het wit meette zodat de curve zou overeenkomen. Op dat moment leek het alsof het blauwe en witte papier er niet goed uitzagen, dus ik keek terug naar de inspirerende foto en merkte dat ze een derde papier gebruikten en daarom voegde ik hetzelfde roze ginghampapier voor de oren aan de achterkant toe.

Vanaf hier heb ik alles op een gevouwen kaart geplakt die op maat was gesneden om mijn voorstuk ook grenzen te geven. Ten slotte heb ik "HAPPY" gestempeld en uitgeknipt en met foamblokjes op de kaart gestut.

Eind product.
Dus, wil jij dezekaart hebben? Ga naar mijn instagram (@happyluckycreations) en schrijf iets in de comments voor dezekaart. Ik zal willekeurig een van de reacties op vrijdag 5 april kiezen en eprivé contact opnemen voor een adres. Terwijl je daar bent, kun je me ook op Instagram volgen als je van de dingen houdt die ik maak!

Ik hoop dat je van dit bericht hebt genoten en dat met pasen ook zal doen!

Als jij vragen hebt, schrijf het hier beneden en ik zal mijn best doen om een aantwoord geven.


      

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen. 
* Papier/ Paper *
Hobbykarton - wit - parelmoer met kleine geëmboseerde zonnetjes
DecoTime - Patronen karton DS00887_04

Avec - Gedessineerd Papier A4 

* Stempels/ Stamps *
Ali Express - HAPPY

* Snijmallen/ Dies *
Ali Express - vierkant konijntjes - achtergrond - kanten rand

* Inkt / Ink *
Distress Oxides - Broken china
Versafine -  Black onyx

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils *
Sakura Glaze - Black XPGB #849
Twinmarkers

*Overig/Rest*
Cricut - Explore One
Ranger - Ink blending tool - Multi medium matte
Foamblokjes

6 opmerkingen:

 1. Het is een schitterende kaart Emma, wat een werk heb je eraan gehad maar het resultaat is prachtig! Ik doe verder niks met instagram dus helaas geen kans op deze mooie kaart... fijne dag en lieve groetjes, Wilma xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Wilma, bedankt voor het lezen en jouw reactie! ik kan altijd op je rekenen! Ik wens je een goede week!

   Verwijderen
 2. Ohh Emma wat een schatje zeg!!
  liefs danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi hoi Emma
  Wat een schattig lief konijnenkaartje heb je gemaakt!
  Ik ben geen lid van Instagram en ik verzend geen paaskaartje, lief dat je het aanbiedt maar ik gun het een ander!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Martha, bedankt voor de leuke reactie! Het is altijd leuk om je reacties te zien. :)

   Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===