zaterdag 4 mei 2019

Stempels: Opbergen en indexeren

Veel van ons hobbyisten zoeken graag naar ideale manieren om producten op te bergen. Daarom heb ik vandaag een leuke om met jullie te delen. 

Maar eerst wil ik jullie bedanken voor alle leuke reacties op onze blogberichten. 



Opbergen is heel belangrijk want dit draagt bij tot de creativiteit. Als je niet weet waar je producten zijn opgeborgen of geen overzicht hebt van welke producten je echt hebt kan dit frustrerende gevolgen met zich meebrengen. We willen natuurlijk allemaal eerder met plezier hobbyen. 

Mijn blogbericht en filmpje is geïnspireerd door Emma, van ons designteam, evenals door Jennifer McGuire


=== Opbergen === 

Voor het opbergen zijn de mapjes geen nieuw idee. Zelf had ik deze al bij Jennifer McGuire gezien en vond dit een goede optie. Ik heb in een eerder bericht een alternatief gedaan met A5 enveloppen. Dit werkt ook goed, maar toen ik bij Emma op bezoek ben geweest heeft ze aan mij haar opberg en indexeren idee laten zien. Dus ben ik toch overgestapt naar het mapje idee.

Je krijgt veel soorten mapjes. Sommige van bekende hobby merknamen. Deze kunnen soms best prijzig zijn. Daarom heb ik op het internet gekeken naar alternatieven. 
Ik vond de U mapjes van Quantore (gebruik ik nu ook zelf). 
De mapjes zijn 0.12mm dik, dus redelijk stevig. Je krijgt dit in verschillende maten. 
Voor mij werkt de A5 het beste, maar je krijgt ook kleinere en grotere mapjes. Voorbeelden zien jullie op het volgende plaatje.

Quantore U mapjes
Aan de voorzijde van mijn mapjes komt een nummer toegevoegd. Net zoals die van Emma. Met het nummer systeem hoef je niet op te letten dat merk bij merk of bloemen bij bloemen komen te staan. Dit is namelijk hoe Jennifer McGuire dit doet. 

Zo zien de mapjes eruit als ik dit klaar heb. 

U map met voorblad en nummer
Op het voorblad, van gewoon printerpapier, heb ik de informatie toegevoegd die ik nodig heb bij schrijven van blogberichten. Dit is namelijk mijn werk en daarom moet ik weten wanneer een stempel niet meer te leveren is, van welk materiaal dit gemaakt is, alsook de designer en het merk. 

Het nummer kan je toevoegen met een labelprinter, gewoon papieren labels of je kunt dit met een permanente stift aanbrengen. Het plaatje helpt voor wanneer je met meerdere sets werkt zodat de juiste stempels in de juiste mapjes terecht komen.

Voor het voorblad maak ik gebruik van OpenOffice (Office WordGoogle docs kan ook). Ik heb voor mij een sjabloon gemaakt waarmee ik een voorblad kan maken voor de mapjes. Dit komt omdat ik altijd moet weten welke stempelset of snijmal ik gebruik, want dit is mijn werk en niet alleen een hobby. Dit heb ik ook al eerder in mijn bericht besproken. 

=== Indexeren ===

Meeste van ons weten nu al dat een mobiel of computer niet meer te vermijden is omdat alles in vandaag z'n tijd op internet te vinden is. Ook zijn er veel mogelijkheden voor een cloud opslag van foto's en bijhorende informatie. Van Emma heb ik het idee gekregen om het indexeren van mijn stempels en snijmallen op Evernote te doen. 

Evernote is een onderdeel van Google wat best te gebruiken is samen met Gmail. Maar voor het indexeren van stempels en snijmallen werkt dit prima. 

Evernote website
Je kunt via de computer evenals een app op je mobiel notities toevoegen. 

Ik heb een kleine uitbreiding bij mijn stempels gedaan, maar wil je het originele idee van Emma terugkijken kan dit op haar BLOG. Emma maakt ook onderscheid tussen grote en kleine stempels, stempels met of zonder snijmallen enzovoorts.

Meerdere Notitieboeken

Je kunt er meerdere notitieboeken maken. Bv Stempels, snijmallen, embossingfolders enzovoorts. 

Invoer van Producten
Je kunt een eigen stijl maken voor je notities, en opslaan als template of sjabloon. 
Deze kun je iedere keer dupliceren zodat je alle informatie kunt toevoegen die je maar wilt. 
Daarna maak je iedere keer een nieuwe notitie aan met het nummer wat je op het mapje heb aangebracht. 
Ook kan je een plaatje toevoegen. 
Omdat je labels kunt toevoegen, kan je makkelijk stempels in één oogopslag zien wat je kunt gebruiken voor geboorte of verjaardag enzovoorts.

Wanneer je een kaart wilt maken en op zoek gaat naar een stempel klik je op Labels. 

Labels in Evernote
Je kunt hier dan kiezen wat het thema is van je kaart, of op zoek gaan naar bv "boom" en alle notities komen naar boven zodat je kunt kiezen welke je wilt gebruiken. 

Terugplaatsing van de mapjes gaat soepel want je hoeft dit alleen op nummer volgorde terug te plaatsen in de houder.

=== Filmpje ===



Welke systeem gebruik jij? Laat het me weten en ik kom kijken op je blog. 

Fijn weekend!!

             Carina Veling

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen. 
* Papier/ Paper * 
Printerpapier

*Overig/Rest*
Quantore -  Card Holders - 510583
Brother Label Printer
Vaessen Creative Paper Cutter

11 opmerkingen:

  1. Super mooi systeem, en mooi gepresenteerd,ga er ook over nadenken om het zo te doen.

    Liefs Willie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. idd en ik kom nu ook achter dat ik stempels heb wat ik in jaren niet heb gebruiken. Neem wat tijd om alles over te zetten maar als dit klaar is dan is dit een plezier om mee te werken.

      Verwijderen
  2. Ik gebruik zelf Airtable om mijn blog berichten te plannen / te archiveren en bij te houden.
    Was er een tijd geleden al mee begonnen om daar ook mijn stempels en snijmallen en zo in te zetten maar ben nog lang niet zover gekomen ermee als jullie. Ik heb wel al alles in plastic "U-mapjes" zitten. :)

    Top idee ook om niet alleen een voorbeeld van de stempels in het mapje erbij te doen, zoals ik nu doe, maar om er ook meteen de andere gegevens bij te zetten. Dank je wel voor die tip.

    Liefs Carina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan. Ja ik denk dat dit met Mac zeker beter werken. Maar dit is wel een andere optie voor de lezers. Bedankt voor het delen van de tip.

      Verwijderen
    2. Evernote werkt ook op een Mac zoals het hoort, zowel op de Mac zelf als via de mobiel.
      Die wat ik gebruik is ook via Mac en mobiel te gebruiken.

      Verwijderen
  3. Goede tips! Evernote had ik al eens gezien, maar nog niet de energie en tijd gehad om alles erin te zetten.
    Heb nu alles en U hoezen zitten.
    voor de snijmallen op magneetpapier.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat ik leuk vind van Evernote (kan ook met andere programmas) is dat dit op mobiel makkelijk te gebruiken is. Vooral als je in een winkel iets wilt kopen, kan je terugzoeken of je dit al op je index hebt staan. Minder dubbel aankopen.

      Verwijderen
    2. Goed om te weten! In mijn hobbykamer heb ik niet altijd een pc bij de hand, maar mijn telefoon wel.

      Verwijderen
  4. Hoi hoi Sandie
    Bedankt voor de slimme opruimtips!
    Zelf heb ik van die insteekhoesje A5 formaat voor een ringband, de gaatjes knip ik eraf zodat je een hoesje overhoudt. Ik heb van die rijdende ladekastjes waar ik mijn stempels op deze manier heb geordend en inderdaad je maakt meer gebruik van je stempels omdat het overzicht zo goed is
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die van jou heb ik al gezien idd. Maar ik kan me niet herinner de dikte van de hoesjes wat je gebruikt. Deze is 0,12 mm dik. dus wat steviger als de insteekhoesjes voor mapjes. Maar dit is natuurlijk een goede alternatief voor degenen wat die insteekhoesjes goedkoper kunnen vinden. Bedankt voor het delen.

      Verwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===