dinsdag 18 juni 2019

Look for a Star - Miniatuur muziek koepel


Vandaag nog een miniatuur voor jullie om te bekijken...en misschien om mee te inspireren! Laatste keer heb ik een huisje gebouwd in een tinnen doos (blog bericht). Dit keer is het een muziek koepel met een café en appartement. 


Dit was super leuk om te doen, en ik doe eigenlijks niets bijzonder. Ik volg 98% van de instructie want ik vond het ontspannend om een kit te volgen en hoefde niet te veel na te denken. Van start naar finish, duurt dit 4 dagen. Het was ook een beetje moeilijker dan mijn vorige miniatuur kit, maar het was nog steeds goed te doen.
Zoals mijn vorige miniatuur kit, heb ik deze besteld via Ali Express en deze kostte onder de €20. In de kit zit alles wat je nodig hebt om de muziek koepel te maken, behalve lijm en gereedschap.

De spullen uit de doos.
Het soort gereedschap dat je nodig hebt zijn pincetten, een hobbymes, grote en kleine scharen, een metalen liniaal, en een mat zoals een snijmat. Voor het lijmen zijn fine-tip flessen erg handig. Een combinatie sieradentang of een rondbektang is ook handig als je die al hebt, maar het is optioneel. Voor lijmen, mijn advies is om tacky glue, alleslijm, en sieradenlijm te gebruiken. Geen school of knutsel lijm, seconden lijm, of plakstift.

Work in progress!
Je moet voor dit project veel geduld hebben. Je moet veel wachten tot de lijm droogt voordat je kan beginnen met de volgende stap. Wat ik bedoel is dat je aan andere delen van de kit kunt werken, maar als een stuk meerdere stappen nodig heeft totdat het voltooid is, wacht dan tot de lijm iets is uitgehard voordat je verder gaat.

Fournituren? Nee.....
Alle stukjes zijn heel klein, daarom is een pincet erg belangrijk!  Ik denk dat de verhouding van deze kit ongeveer 1:48 is. (De verhouding van Madurodam is 1:25.)

Kijk hoe klein dit is!
Ik ben nu bezig met een miniatuur huis met een verhouding van 1:24. Ik dacht dat die misschien makkelijker zou zijn omdat die groter is dan deze muziek koepel. Maar het is eigenlijk VEEL moeilijker en ik moet meer geduld hebben! Dus dit is wel fijn werk, maar uiteindelijk is het niet moeilijk vergeleken met het grotere huisje waar ik nu mee bezig ben.

Hieronder zijn meer close up foto's en een filmpje van de complete muziek koepel. De naam van de kit is "Look for a Star" van de "Rotating and Music World" serie van CUTE ROOM.
Wil je ook deze kit ook proberen? Het is niet te duur en er zijn ook andere modellen. (De andere modellen lijken ook makkelijker dan deze.)

Wil je ook mijn volgende miniatuur zien? Het wordt een heel mooi huisje!

Leuk dat je mijn bericht kwam lezen. Tot volgende keer!


        YouTube Happy Lucky Creations

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.
*Overig/Rest*
CUTE ROOM - Rotating and Music World - Look for a Star [B-026]
Cre-Ation -Tacky Glue - Alleslijm
Pincetten
Scharen
Hobbymes
Snijmat

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk Emma!! Het is voor mij niks maar misschien wek iets voor mijn man! Zal me er eens in verdiepen! Fijne dinsdag en lieve groetjes, Wilma xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi hoi Emma
  Wat mooi gemaakt zeg!
  Jij hebt echt engelengeduld!
  Ben benieuwd naar je huisje!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi, dankje Martha. Ik heb niet de geduuld altijd, maar de kit had inderdaad mij geleerd om meer geduuld te hebben!

   Verwijderen
 3. Ik blijf het knap vinden hoor, al dat priegelwerk. :)
  Hij is weer heel mooi Emma.

  Liefs Carina

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===