dinsdag 11 juni 2019

Make a flower


Deze week kom ik nog een keer extra langs met iets heel leuks. Het is helemaal een "hype" zelf gemaakte bloemen, en natuurlijk wil ik niet achterblijven en ben ook lekker met verschillende soorten materialen hiermee aan de slag gegaan.
Graag wil ik jullie weer bedanken voor het langs komen.


Echt iedereen kan bloemen maken,wel gaat er veel tijd en geduld in zitten, en normaal ontbreekt het mij nog al eens aan geduld maar met het maken van dit soort projectjes is mijn geduld eindeloos.
Zo leuk om te doen en dan zien wat het word, echt geweldig 😍😍😍.


hierboven een collage van verschillende stansjes en papier.

Uiteraard ben ik begonnen met het uitstanzen van de bloemen, heb alles vier keer gestanst, dit om een mooie volle bloem te krijgen. Voor de bovenste rij bloemen heb ik gebruik gemaakt van gewoon printpapier en na het stanzen bewerkt met gele distress inkt en het hart van de bloem voorzien van wat zwarte streepjes. Daarna heb ik ze licht benéveld met water en vervolgens goed in elkaar gedraaid en aan de lucht laten drogen, hier gaat wel een tijdje overheen, het beste is ze eigenlijk een nacht laten drogen. Als dit gebeurt is vouw je ze heel voorzichtig open en ga je beginnen met de opbouw van je bloem. Voor het op elkaar plakken van de bloemen heb ik gebruik gemaakt van de lijmpistool,dan zit het meteen goed vast. Je begint met de grootste bloem en zo traps gewijs door gaan tot de kleinste en zo heb  je een mooie bloem gevormd.

De tweede bloem is gemaakt van designpapier en twee verschillende formaten stansjes. Deze zijn 3 keer uitgestanst en ze bewerkt met een klein beetje inkt rondom de blaadjes wat een mooi speels effect geeft. Dan begin je met het opbollen van je bloem, hierdoor gaat het mooi rond staan. daarna ook weer beginnen met de opbouw van de bloem door ze trapsgewijs op elkaar te plakken, hiervoor heb ik gebruik gemaakt van een simpel schuursponsje, zo kun je de bloem mooi ver indrukken met de kleine tool van je opbolpen.

hierboven de afbeelding van de opbouw van de bloem
met een schuursponsje 


En zo is ook deze bloem is de hele bloem in elkaar gezet en als laatste heb ik hier ook wat meeldraadjes op kleur gemaakt met inkt en deze in het hart van de bloem geplakt

Vind het zelf een super mooie bloem

En dan tenslotte de laatste bloem die ik heb gemaakt,hiervoor heb ik gebruik gemaakt van Flower foam. Dit geeft een wat steviger resultaat. Flowerfoam is een poreus materiaal waar je heel leuk bloemen van kunt maken, en er zijn een tal van kleuren in te koop, zelf heb ik alleen wit en deze kun je ook heel leuk bewerken met inkt in vele kleuren.

 Flower foam met de stans.

Hier zijn de bloemen bewerkt met inkt

Ook deze bloemen zijn 3 x gestanst en daarna met een tool bewerkt met distress inkt en dan ga je ze 1 voor 1 verwarmen met de heattool en daarna ook in elkaar "frommelen" en als ze afgekoeld zijn kun 
je ze ook trapsgewijs weer mooi vormen en in elkaar plakken, ook bij de foam heb ik de lijm pistool gebruikt( wel oppassen is heel HEET) en ook hier een paar meeldraadjes op kleur gemaakt en in de knop van de bloem geplakt, en zo zijn er van verschillende materialen zelf hele leuke bloemen te maken😊

hier de bloemen bij elkaar 
Wat vinden jullie van deze bloemen? 
Misschien een inspiratie om ze ook zelf te gaan maken of hebben jullie dit al eens gedaan?
Wens jullie een fijne week toe en laat gerust een berichtje achter😍



===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen. 
* Papier/ Paper *
Printpapier - wit
design papier

* Snijmallen/ Dies*
Verschillende bloemen stansjes

* Inkt / Ink*
Distress inkt - victorian velvet
Memento - elderberry

*Overig/Rest*
Leane Creatief - Flowefoam wit
lijm pistool
opbolpen
schuursponsje

6 opmerkingen:

  1. Dat heb je superduidelijk uitgelegd en ik vind ze schitterend geworden!
    Vind alleen deze bloemen zo groot en dik om op ene kaart te verwerken....maar op een doosje kan het natuurlijk wel weer heel goed....ik ga het onthouden!
    Fijne dinsdag en lieve groetjes, Wilma xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wilma je kan hier elk formaat van maken,ligt natuurlijk aan de stans die je gebruikt. En het geeft een beetje een vertekend beeld hier omdat ze van erg dichtbij zijn gefotograveerd.
      Bedankt voor je lieve berichtje en een fijne dinsdag

      Liefs Willie

      Verwijderen
  2. Ja, wat goed uitgelegd. Ze zijn allemaal erg mooi geworden. Die met het printpapier ga ik ook eens uitproberen, dat heb ik in huis.
    Fijne dag en groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je wel Marja, het is wel een kwestie van oefenen maar zo leuk om te doen. Leuk dat je langs kwam en een berichtje hebt achtergelaten, Dank je wel.

    Liefs Willie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ze zijn prachtig Willie!!, en heel goed uitgelegd, een kind kan de was doen.
    Liefs Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi hoi Willie
    Mooie bloemen heb je gemaakt, ik doe dat ook graag, ook leuk de bloem van dp!
    Bedankt voir de duidelijke uitlleg erbij!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===