dinsdag 16 juli 2019

Maak je eigen 2-etage draaitafel voor je knutselruimte!


Hoi hoi! Vandaag heb ik iets anders voor jullie: een uitleg over hoe ik mijn 2-etage draaitafel gemaakt heb! Dit is heel handig voor in je knutsel ruimte, vooral in een hoekje of als je niet te veel ruimte hebt.


Alle spullen zijn bij Action gekocht, behalve de montagelijm, maar hiervoor kun je ook iets vergelijkbaars bij Action kopen. Dit DIY project is heel makkelijk en duurt ongeveer 40 minuten om te maken. De lijm heeft wel een paar dagen tot een week of meer nodig om echt te drogen, maar je kan deze draaitafel na een dag al gebruiken. 

Je kunt dit project op verschillende manieren maken.  De basis is een draaitafel. En als je een tweede etage wil, dan heb je daar iets voor nodig en een steun. Natuurlijk kun je ook andere spullen gebruiken, bijvoordeeld andere lijm, verf ipv washi, etc. Hier laat ik je weten hoe ik mijn draaitafel gemaakt heb.

De spullen die ik gebruikt.

Ik begin met spullen verzamelen. Ik heb geen prijzen bewaard, maar volgens mij heb ik alle spullen gekocht voor een klein prijsje. De draaitafel en het zwarte blikje met deksel waren bij de keuken afdeling gevonden. Het ronde witte "dienblad" lag bij de decoratie (kaarsen, vasen, etc.) afdeling gevonden. De Pattex "Geen Spijkers & Schroeven" is een montagelijm, en ik had dit ooit al eens bij Praxis gekocht. De washi tape had ik al, maar ook bij Action gekocht. Een potlood, gummetje, liniaal, en schuurpapier had ik ook nodig.

Het middelpunt vinden.

Voor de onderkant van het dienblad en de bovenkant van mijn draaitafel, moest ik eerst het midden vinden. Dit is belangrijk, anders draait de tweede etage scheef! Om het midden te vinden leg ik het blikje waar ik denk dat het midden is en meet ik voorzichtig alles rondom. Mijn blikje had een deksel, dus meette ik de draaitafel met het blik en op de onderkant van het dienblad met de deksel.

Tip! Misschien helpt het je om het middelpunt van de cirkel te vinden door de stappen op deze website te volgen: How to Find the Center of a Circle

Deksel schuren!

Om ervoor te zorgen dat het deksel goed hecht met de lijm heb ik het eerst geschuurd. Voordat we dingen aan elkaar lijmen, was het tijd om te versieren. Om het makkelijk te doen, plakte ik washi tape op de rand van het dienblad.

Tip! Als je geen washi tape hebt om te versieren, kan je ook verven, stickers plakken... wat je wil! 

Daarna was het tijd om de montagelijm aan te brengen. Alles aan elkaar gelijmd en klaar! Na een dag kan je het voorzichtig gebruiken en draaien. Het duurt een paar dagen tot een week of meer voordat de lijm echt droog is. Hoe dikker de lijm, hoe langer de droogtijd.

Shhh, het geheime compartiment!

En het beste deel van mijn draaitafel is dat het een geheim compartiment heeft! Omdat ik een blikje met een deksel gebruikte, kan ik het dienblad met gelijmde deksel eenvoudig open maken en dingen erin opslaan! Hier is een filmpje van mijn draai tafel:
Deze draaitafel is echt handig omdat ik een dode hoek op mijn bureau heb, maar nu kan ik goed gebruik maken van de ruimte! Heb ik je geïnspireerd om je eigen draaitafel te maken?

Mijn favoriete onderdeel is het geheime compartiment. Wat denk je van dit geheim?

Weer bedankt voor het lezen van mijn bericht. Als je vragen hebt, vraag het me!


Original Website Happy Lucky Creations  Facebook Happy Lucky Creations  Instagram Happy Lucky Creations  Pinterest Happy Lucky Creations  YouTube Happy Lucky Creations

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen. 

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils *
Potlood

*Overig/Rest*
Draaitafel, 35cm
Wit rond dienblad, 24.5cm
Blik met deksel, 17.5cm hoog
Pattex - Geen Spijkers & Schroeven (montagelijm)
Washi Tape
Liniaal
Schuurpapier
Gum

9 opmerkingen:

 1. Zoooo dát is handig Emma! Helaas kan ik die niet kwijt op mijn kleine hobbytafel in de huiskamer anders was het zeker wel iets! Knap gemaakt van je, ik zou het dan door mijn man laten maken haha. Fijne dinsdag xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk Emma een aanwinst voor elke hobbykamer, of..... gewoon ergens anders in je huis. Makkie met zo`n goede uitleg om hem te maken.

  Liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Anita! Ik had al de idee, maar toon ik had jouw draaitafel gezien dat jij ook zelf gemaakt heb, ik dacht, "Hey!"ik moet ook proberen!" Dus ook bedankt aan jou. :D

   Verwijderen
  2. Dankjewel, ik zal het door geven aan mijn man, ik had wel het idee toen ik de 2 dienbladen van Ikea over had maar mijn man heeft hem voor mij gemaakt. :)

   Verwijderen
 3. Oh die is inderdaad heel leuk geworden, heel jammer dat ik geen dode hoekjes, zelfs geen lege hoekjes op mijn tafel heb.
  Op het moment dat ik aan het lezen was dacht ik, "hè, je kan in dat blik ook nog spulletjes doen" :D

  Helaas is je geheime verstop plaatsje nu niet meer geheim. :D

  Liefs Carina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, bedankt Carina. Ja, idd geen geheim meer. XD

   Verwijderen
 4. Hoi hoi Emma
  Ik zit met hrtzelfde dilemma als bovenstaande schrijfsters
  Geen ruimte meer over voor zo'n ontzettend handige draai etage, superleuk verzonnen en uitgewerkt! Mijn complimenten!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi hoi Martha! Bedankt voor de compliment! :)

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===