dinsdag 2 juli 2019

Vlinders maken alles mooi!


Hallo! Bedankt voor de reacties op mijn vorige bericht. Ik vind het altijd leuk om alle reacties te lezen.

Ik vind vlinders heel mooi en ik vroeg me af, waarom eigenlijk? Ik denk dat het komt omdat vlinders zo symmetrisch zijn en mensen over het algemeen worden aangetrokken door symmetrie. Maar ik heb een zeer analytische en op wetenschappelijke geest. Dus, wat denk jij?


De techniek voor vandaag is "die cut monoprint". Van dit techniek heb ik twee kaarten met de vlinder monoprint gemaakt, maar je kan de print ook gebruiken voor een scrap book or art journal. Deze makkelijke techniek duurt 15-20 minuten en de twee kaarten waren over een uur gemaakt.
"Die cut monoprint" is een print maken van een stukje die cut dat eerst is gekleurd met stempel inkt. Eigenlijk is het een soort "2-in-1" techniek! Voor een goede uitleg van de techniek, stuur ik je naar een video van Jennifer McGuire: Die Cut Monoprint.

Alle 3 kleuren met elkaar zijn zo mooi!
Op een witte A6 correspondetiekaart van HEMA, heb ik de volgende 3 Distress Oxide kleuren inkt gebruikt: Broken china, Seedless preserves, en Fossilized amber. Ik gebruik de ink blending tools om de inkt op te brengen. Daarna snij ik de vlinder uit met een vlinder en de vlinder-schaduw snijmallen.

Boven zijn origineel en onder zijn de print.
Ik spuit de vlinders nat met mijn zelf-gemaakte shimmer spray (water + Perfect Pearls Confetti White), plaats het op een witte A6 correspondetiekaart, en daarna heb ik het door mijn Cuttlebug gehaald. Daarna snijd ik de print uit van het papier.

Nu heb ik 4 vlinders om te gebruiken voor wat ik wil! Met de oranje/paars gedetailleerde vlinder, heb ik het lichaam en de buitenste kant van de vleugels heat embossed met Ranger Embossing Powder - Gold. Daarna plaats ik dit op vellum uitgesneden met de vlinder-schaduw snijmal. De rest is heel makkelijk: 3D embosseerde achtergrond, groene bladen die cut, cirkel design vellum, een zwart stripje met een heat embossed (zelfde kleur als op de vlinder) wensen, en een gouden strass steentje.

Werken met stencils zijn heel leuk! Stencil monoprint is ook een andere techniek.
Voor de tweede kaart, gebruik ik de turkoois-roze monoprint van de vlinder-schaduw die cut. Ik sneed eerst een witte parelmoer gedetailleerde vlinder met de snijmal en plakte deze op de monoprint. Daarna maakte ik een achtergrond met een stencil. Hier gebruik ik mijn nieuwe make-up brush van Ali Express en de volgende 3 Distress Oxide kleuren: Broken china, Seedless preserves, en Tumbled glass. 

Tip! Ik vond dat de make-up brush het beste met stencils werkte! En ink blending tools zijn beter om snel kleur op papier brengen.

De "reveal" is altijd magie!
Voor het stencil weg was, sprenkelde ik wat water op het papier en dan sprenkelde ik nog wat verdund wit gesso. Daarna haal ik de stencil weg. Ik heb toen kleine stipjes gestempeld met VersaMark inkt en heat embossing met Ranger Embossing Powder - Holographic. Dit is om de vlinder een sprankelend vliegpad te geven. Uiteindelijk stempel ik de wensen eerst met Versafine Onyx black en de embossing nog een keer met de Holographic embossing poeder.

Ik heb nog twee vlinders dus ik ga die twee bewaren voor andere kaarten of voor in mijn art-journal.

Hieronder zijn foto's van de twee kaarten.
Welke kaart vind jij leukst?

Heeft deze post je geïnspireerd? Laat het weten in de reacties!        YouTube Happy Lucky Creations

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen. 
* Papier/ Paper *
HEMA - Correspondentiekaarten
Wibra - Wit A6 dubbele kaarten
DecoTime - Vellum Patterns [DSL3475_2]

* Stempels/ Stamps *
Ali Express - divers wensen stempels
Marianne design, Maker is Me, Karin Joan - Sparkle & Shine [KJ1704]

* Snijmallen/ Dies*
Ali Express - Vlinder met schaduw - bladeren - stitched cirkel

* Stencils/ Masks*
Ali Express - ronde bloemen stencil

* Inkt / Ink*
Ranger Distress Oxide - verscheidene kleuren
Tsukineko - VersaMark - Versafine Black onyx

* Embossing *
Ranger Embossing Powder - Holographic [EPJ00709] - Gold [EPJ37354]
Service Pack BV - 3d bladeren embossing folder

*Overig/Rest*
Ranger - Ink blending tool
Cre-Ation - Tacky Glue
van Bleiswijck - Gesso
Gouden strass steentje
Make-up brushes
Lijm

12 opmerkingen:

 1. Prachtig Emma, ik kan je zo niet zeggen welke van de 2 ik het mooist vind.
  Ze zijn allebei prachtig.

  Ook je "Shimmer Mist" met de Confetti White Perfect Pearls, geeft een heel mooi effect.

  Ik ben nog aan het wachten op de kleuren die ik besteld had, als het goed is zit daar ook wit tussen. Kijken of die bij mij hetzelfde effect gaat geven. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Carina! Ik heb een potje mica gekocht via Ali... ik ben benieuwd als dit wat ik ben altijd op zoek voor. ;)

   Verwijderen
 2. Heel erg mooi!!
  Ik ga dit idee om achtergrondjes te maken ook eens gebruiken.
  Vooral die met dat stencil vind ik héél erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi hoi Emma
  Ah daar krjjg ik ook zin in, geweldig mooi resultaat, ik zou ook zomaar niet kunnen kiezen tussen de kasrtjes, allebei supermooi!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan ook niet kiezen Emma, ze zijn beide heel mooi.

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Uhhhh kiezen is moeilijk want ze zijn beide mooi maar als het moet dan ga ik voor de 1e...door de overwegend witte achtergrond (maar toch mooi door de embossing) heeft die mijn voorkeur. Prachtig gemaakt hoor Emma!
  Fijne avond xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het een beetje moeilijk om 'white space" te accepteren! Ik ben een fan van Jennifer McGuire en ik vond alle kaarten van haar echt heel mooi...maar ze maakt heel vaak simpele kaarten met veel witte achtergrond...en als ik hetzelfde kaarten maken, ik denk, "Omg, TE wit!!" Hehe, beetje raar!
   Hoe dan ook, bedankt voor je mooie reactie!

   Verwijderen
 6. Heel mooi Emma, ik denk dat ik de tweede het mooist vindt, hoewel de eerste ook prachtig is. Cas is niet altijd makkelijk, zoals je hierboven schrijft. ZO herkenbaar. Bij iemand anders vind ik het schitterend en als ik het zelf doe denk ik: Mwah...
  En waarom mensen vlinders zo mooi vinden? Door de kleuren, het sierlijke fladderen, de symmetrie en het wonder van de levenscyclus...denk ik

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi GerJanne, mooie antwoorden! Ik heb het niet gedacht, maar ik ben mee eens met je!
  Inderdaad, CAS is niet altijd makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===