donderdag 29 augustus 2019

A Happy Place


Bijna het eind van de zomervakantie, hebben jullie nog iets leuks gedaan? Ik zit nu op een camping in Luxemburg met mijn gezin en schoonfamilie.  Mijn schoonmoeder heeft een kleine caravan gekocht waar zij dol op is. Dus, heb ik iets voor haar gemaakt om haar caravan mee te versieren.


Dit is een 3D beeld in een fotolijst. Misschien ziet het er heel moelijk uit, maar als je 3D kaarten kan maken, dan is dit hetzelfde idee. Dit duurt ongeveer twee dagen om te maken, uiteindelijk ongeveer 4 uur werk!
Lijstje, check. Schet, check.

Zoals altijd, begin ik met spullen verzamelen. Op de foto, zie je ook houten driehoekjes met letters. Ik had een idee om de letters te gebruiken, maar eindelijk niet gebruikt want ze zijn te groot. In plaats van de houten driekhoekjes, heb ik het glas geĆ«mbosseerd met embossing poeder. De fotolijst had ik bij Action gekocht.

Eerst heb ik het frame uit elkaar gehaald. Ik besloot de passe-partout een rand van 1 inch te geven. Dus heb ik alles aan de binnenkant van de passe-partout afgeknipt, waardoor er maar 1 inch rondom overbleef. Ik heb de binnenkant van de passe-partout gemeten en de afmetingen gebruikt om een rechthoek op een stuk wit karton te tekenen.

Schattige ding!

Ik begon met het maken van de lucht met een zelf-gemaakte wolken stencil en Distress Oxide Tumbled glass. Ik gebruikte een make-up borstel die ik niet erg goed schoon gemaakt heb na mijn laatste project, dat is de reden waarom de linker bovenhoek van het beeld iets donkerder is, maar het gaf een cool effect! Op de bodem, gebruikte ik een gras stencil en Distress Oxide Mowed lawn. Waar het gras en de lucht elkaar raken, gebruikte ik de borstels licht tegen elkaar om een mooie overgang van gras naar wolk te geven.

Tip! Om kleuren licht aan te brengen, maak gebruik van een zacht-harige make-up borstel in plaats van een foam ink blending tool.

Vervolgens heb ik de caravan gestempeld, gekleurd en uitgeknipt. Ik heb Twinmarker-alcoholmarkers gebruikt om te kleuren.

Een beetje meer....

Daarna knip ik een strookje gras uit met een snijmal en ook twee kleinere stukjes gras om te plaatsen bij het wiel en de standaard. Om het landschap meer leven te geven, stampte ik ook kleine bloemen op het gras en vliegende vogels in de lucht. Later voelde ik dat het gras meer nodig had, dus heb ik een aantal kleine grasstukken met een schaar uitgeknipt. Ik heb ook een kleine skottle kettle gestempeld, gekleurd en uitgeknipt die er ongeveer hetzelfde uit ziet als die van mijn schoonmoeder. Daarna knip ik een kleine "rookje" van vellum en plak dit achter de skottle kettle. Voor de hemel, ik heb ook kleine wolken gemaakt met zacht kunstleer papier.

Tip! Je kunt je eigen kunstleerpapier maken door een stuk papier nat te sproeien, het een aantal malen te versmallen, het dan open te maken, het te drogen (met een heat gun) en het af te vlakken met een stansmachine.

Embossing poeder erop, nog niet gesmolten.

Ik heb uiteindelijk alles samen gebracht met foamtape van verschillende dikten en alles in het frame geplaatst met de passe-partout. De laatste hand was het toevoegen van de woorden "happy place" op het glas. Ik had nog nooit heat embossing op glas gedaan, en het was een interessante ervaring! Het is niet veel anders dan heat embossing op papier (hoewel het gebruik van een anti-statisch poeder belangrijk is omdat glas erg statisch kan worden), behalve dat je meer tijd moet besteden aan het verwarmen en smelten van het poeder omdat glas geen warmte afgeeft.

En zo was het klaar! Ik heb dit aan mijn schoonmoeder gegeven en zij was echt dol op.

Een close-up! Zie je de dimensie?

Als ik dit nog een keer maak, zal ik een paar dingen veranderen: bloemetjes van papier, een boom toevoegen, en een andere embossing poeder gebruiken die meer fijn is. Maar toch ben ik heel blij met dit resultaat.

Ik denk dat handgemaakte geschenken op maat de beste zijn, ben je het daarmee eens?

Bedankt voor het lezen! Tot de volgende keer!


        YouTube Happy Lucky Creations

===LIJST VAN PRODUCTEN/ PRODUCT LIST===
In de webwinkel vind je een assortiment van de meest gebruikte producten. Vind je niet wat je zoekt, neem gerust contact met ons op en wij proberen dit zo voordelig mogelijk voor je te bestellen.

* Papier/ Paper *
Wit hobby karton

* Stempels/ Stamps *
Ali Express - Caravan, skottlekettle, vogels, en bloemetje

* Snijmallen/ Dies*
Ali Express - Gras randen

* Stencils/ Masks*
Wolken stencil (zelf gemaakt)
Ali Express - Gras

* Inkt / Ink*
Ranger Distress Oxide - Tumbled glass - Mowed lawn
Ranger Distress Ink - Antique linen

* Embossing *
Mboss Embossing Powder - Black [390115]

* Pennen/Stiften/Potloden/ Pens/Markers/Pencils *
Twinmarkers - verschillende kleuren

* Overig/Rest *
Ali Express - Make-up brushes
Fotolijst (voor 3D)
Heat gun
EK Success - Powder tool
Potlood
Liniaal
Hobbymes
Kleine hobbyschaar
Foam tape

7 opmerkingen:

 1. Schattig geheel is het geworden Emma, je krijgt gelijk een vakantie gevoel, en op maat gemaakte kaart of geschenk zijn toch echt toppertjes.

  Groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi hoi Emma
  Wat een leuk kadootje heb je gemaakt
  Echt een schilderijtje!
  Die wolken vind ik supermooi gemaakt van datvpapier, het lijkt op handgeschept papier op deze manier!
  Wij mogen nog een klein weekje werken en dan een weekje vrij, ook heerlijk!
  Jullie nog veelbplezier!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Martha! Leuk dat jij heb nog een week vrij! Veel plezier!

   Verwijderen
 3. Hij is schitterend geworden Emma en ja ook ik vind het leuker om een zelf gemaakt cadeau te geven.
  Of om het in sommige gevallen uit te besteden aan mensen die het kunnen. hihihi.

  Liefs Carina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontzettend prachtige persoonlijk cadeau heb je gemaakt Emma,ik snap dat je schoonmoeder hier erg blij mee is...erg mooi.
  Lieve groetjes, Wilma xx

  BeantwoordenVerwijderen

=== Leuk dat je een reactie achterlaten! / Thank you for commenting! ===